KPN

KPN TV+ Box: 7 dingen je eerst moet weten

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

KPN TV+ Box

Mocht je de KPN TV+ Box op het oog hebben, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. In dit artikel alles voor (potentiële) KPN-klanten die de TV+ Box hebben of overwegen.

KPN TV+ Box

Sinds begin 2023 kun je de KPN TV+ Box bestellen. Dit is een mediaspeler die op Android TV draait. Dat is een populair besturingssysteem voor smart-tv’s en mediaspelers, zoals de Nvidia Shield en natuurlijk de inmiddels meer dan bekende Google Chromecast

Door voor Android TV als platform te kiezen, is de KPN TV+ Box een veelzijdige mediaspeler geworden. Je kunt namelijk inloggen met je Google-account op dit platform en daarna bijvoorbeeld apps downloaden uit Google Play. Ook kun je gebruikmaken van de Google Assistent.

En omdat het Android TV betreft, krijg je tevens direct toegang tot ingebouwde Chromecast. Dat betekent twee dingen. Je hebt hiervoor dus geen apart kastje meer nodig. En je kunt content casten vanaf een smartphone, tablet of een computer — mits alles op hetzelfde wifi-netwerk zit.

???? Betaal jij teveel voor jouw KPN-abonnement?

Mogelijk kan jouw nieuwe (of bestaande) KPN-abonnement goedkoper. Check daarom onderstaande linkjes voor om te zorgen dat je niet te veel betaalt.

Het grote voordeel van de KPN TV+ Box is dat je echter alles op één apparaat hebt staan én bedient. Je downloadt de apps (waaronder streamingdiensten en games) die je wil en kijkt ook naar reguliere tv-zenders. Daarnaast heb je dus een ingebouwde Chromecast. Het draait hier puur om het gemak.

En het gemak zit hem dan vooral in het feit dat je alles met één afstandsbediening bedient. Je hoeft niet te rotzooien met een aparte zapper voor de tv, mediaspeler en Chromecast, inclusief de apps die je her en der zou gebruiken. En als je bereid bent daarvoor te betalen, is het fijn dat KPN de optie aanbiedt.

KPN TV+ Box

TV+ Box KPN – 7 dingen die je moet weten

Er zijn een aantal dingen goed om te weten als je de KPN TV+ Box hebt of overweegt. Hieronder een lijstje met 7 zaken die het vermelden waard zijn.

1. KPN TV+ Box kosten en abonnement

Wanneer je nu een KPN-abonnement afneemt, dan krijg je de KPN TV+ Box thuisgestuurd. Je kunt hem bij twee soorten abonnementen bestellen, namelijk met en zonder televisiezenders. Wil je dan toch iets kijken, dan moet je gebruikmaken van videostreamingdiensten of de ingebouwde Chromecast.

Wanneer je toch voor de optie met lineaire televisie kiest, dan betaal je daar 12,50 euro per maand extra voor (bovenop de kosten van het internetabonnement). Wil je liever van alles streamen, dan heeft KPN daar een maandabonnement van 3,50 euro tegenover staan. Ook dit komt boven het internetabonnement.

Bekijk hier de abonnementen en prijzen van KPN

Vooral de laatste voelt een beetje gek. Je betaalt dan namelijk in feite 3,50 euro per maand voor de ingebouwde Chromecast-functionaliteit. Je kunt dit zien als een soort huur voor een Google Chromecast, maar dat is op de lange termijn niet de beste deal die je voor jezelf afneemt.

Mocht je interesse hebben in een KPN-abonnement, juist vanwege die Chromecast-opties, dan kun je misschien beter investeren in een los Chromecast-model. De goedkoopste variant kost vaak rond de dertig euro, terwijl de duurdere optie zestig euro kost.

Delen we die bedragen door 3,50 euro per maand, dan zien we dat je na een maand of acht al het goedkoopste Chromecast-model afbetaald hebt. Kies je voor de duurdere optie (met 4K-kwaliteit) dan ben je daar vijftien maanden aan kwijt. In onze ogen nog steeds geen verkeerde deal.

2. Afstandsbediening met Bluetooth

Voor de afstandsbediening hoef je hem ook niet buiten een tv-kast te plaatsen. Want je gebruikt de KPN TV+ Box samen met een afstandsbediening die werkt op basis van bluetooth. Zolang je in de buurt bent (meestal binnen een straal van tien meter), dan hoef je niet op verbindingsproblemen te rekenen.

Dat wil dus zeggen dat je niet – zoals vroeger – de afstandsbediening hoeft te richten op het kastje of de tv. Zo kun je deze dus mooi opbergen in een kastje of elders, waardoor deze niet ‘in de weg’ staat.

KPN TV+ Box afstandsbediening Bluetooth

3. Ingebouwde Chromecast

Omdat de KPN TV+ Box op Android TV draait, is er ook een ingebouwde Chromecast aanwezig. Dat wil zeggen dat je niet alleen veel Android-apps kunt installeren, maar ook de mogelijkheid hebt om vanaf je smartphone te casten.

Wil je bijvoorbeeld een YouTube-video, Netflix-serie of Videoland-programma streamen vanaf je telefoon, dan is het een kwestie van op het cast-icoontje klikken en de stream begint.

KPN TV+ Box
Afbeelding via KPN

4. Streamen in 4K met de KPN TV Box

Daarnaast is het zo dat je content in 4K kunt streamen. Dan heb je daar natuurlijk wel de juiste content voor nodig. Videostreamingdiensten als Netflix, HBO Max en Amazon Prime Video bieden 4K-content aan, terwijl je die op Pathé Thuis of Videoland niet zo snel zult aantreffen.

Verder is het goed om te weten dat de KPN TV Box in grote lijnen lijkt op wat Google zelf aanbiedt met de Google TV-versie van de Google Chromecast. Daardoor kun je dus gewoon de apps gebruiken die je al kent en misschien kom je eens wat nieuws tegen dat helemaal binnen je straatje valt.

In tegenstelling tot de Chromecast is de KPN TV+ Box wel een flinke unit. De Chromecast hang je als het ware aan de hdmi-poort van je televisie. Maar de KPN TV+ Box is echt een flinke mediaspeler die in een kastje thuishoort. En doe dat ook vooral, zodat je hem lekker uit het zicht kunt plaatsen.

5. Google Assistent

De TV+ Box beschikt over Google Assistant. Dit is een slimme spraakassistent die met veel dingen kan helpen. Je kunt zoekopdrachten voor films en series geven, maar ook allerlei apparaten in je smarthome bedienen. Denk dan aan lampen, airco, verwarming en natuurlijk de televisie.

Dus wil je jouw KPN TV bedienen via spraak, dan kan dat dus eenvoudig via Google Assistant. Dat is tegenwoordig nog steeds, één van de meest gebruikte platformen, onder andere voor spraakopdrachten.

6. KPN TV+ Box: belangrijke specificaties

Nu we een algemeen beeld hebben gekregen van de KPN TV+ Box, zetten we nog even een aantal handige feiten op een rijtje.

 • Je bedient alle entertainment in de woonkamer met één afstandsbediening.
 • Standaard staan de volgende apps geinstalleerd: Netflix, YouTube, Videoland, Disney+, HBO Max, Viaplay, Amazon Prime Video, NPO Start en Spotify (je hebt voor het gros van deze diensten een betaald abonnement nodig).
 • Je kunt de Google Assistent spraakopdrachten geven.
 • Met Chromecast built-in stuur je al je foto’s of video’s rechtstreeks naar je tv.
 • De KPN TV+ Box biedt ondersteuning aan voor 4K Ultra HD en HDR, met Dolby Vision, HDR10, HDR10+ en HLG. Ook is er Dolby Atmos voor een superieure geluidservaring.
 • De KPN TV+ Box is laag in verbruik, klein en gemaakt van gerecycled plastic. Door de ecostand verbruikt de KPN TV+ Box minder energie.
 • Via downloadwinkel Google Play kun je meer dan vijfduizend apps downloaden.

7. KPN TV+ Box abonnement en bestellen

Ben je overtuigd van de KPN TV+ Box? Dan leggen we hieronder uit hoe je er eentje bestelt via de website van KPN. Je hebt hier minimaal een internetabonnement voor nodig, maar kunt dat dus combineren met lineair televisiekijken. Check het stappenplan hieronder.

KPN TV+ BOx bestellen
Zo bestel je de KPN TV+ Box.
Ga naar de website van KPN.
En vul je postcode en huisnummer in om te zien of KPN werkt op jouw adres.
Geef eventueel aan of je al een KPN-abonnement hebt.
Dit kan bijvoorbeeld ook een mobiel abonnement zijn.
Kies een welkomscadeau.
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor korting of SuperWifi-punten.
Selecteer de looptijd van het abonnement en de internetsnelheid.
Je kunt een jaarabonnement afsluiten of voor maandelijks opzegbaar gaan. Een jaarabonnement is altijd goedkoper.
Bekijk eventueel de extra internetopties.
Maar meestal zijn die niet nodig.
Bepaal je of je tv wil kijken.
In een ander uitgebreid artikel lees je meer over KPN-abonnementen.
Helemaal onderop krijg je de vraag of je een entertainmentbox wil.
Dit is de KPN TV+ Box. Selecteer Ja als je dat ziet zitten.
Selecteer tot slot eventueel extra abonnementen en of je vast wil bellen.
Die abonnementen heb je wellicht al, dus daar kun je gewoon langs scrollen.
Druk nu links onderin op de knop Doorgaan met bestellen.
En volg daarna de stappen op die in beeld verschijnen.

En dat is het! Niet alleen krijg je dan de KPN TV+ Box thuisgestuurd, ook krijg je de meest recente versie van het modem. Over die modem hebben we eerder artikelen gepubliceerd. Zo kun je vinden wat je moet doen als je hem wil resetten en wat de kleuren van de lampjes betekenen. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met KPN.

Dus, is de KPN TV+ Box doen?

Het is een complete TV-box met veel mogelijkheden, mede doordat deze op Android draait. Hierdoor heb je veel mogelijkheden, inclusief de mogelijkheid om 4K te streamen.

Als KPN-klant is het simpelweg de beste keuze van dit moment, dus twijfel je nog, wacht niet langer en ga voor de TV+ Box.

Lees ook

 1. KPN modem inloggen: dit is de enige methode die werkt
 2. KPN Superwifi knippert groen: deze oplossing werkt wel
 3. Videoland KPN: letterlijk alles wat je moet weten (+zender)
 4. KPN Netflix: deze gids geeft alle informatie
 5. KPN iTV en Chromecast: het enige stappenplan dat je nodig hebt

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...