KPN

KPN wifi versterker: 9 dingen die je eerst wil weten

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

KPN wifi versterker

Je inlezen over een KPN wifi versterker kan geen kwaad. Zo’n extra draadloos punt in huis kan namelijk een hoop problemen oplossen of misschien wel voorkomen. Dit zijn de dingen die je wil weten.

Wanneer je een internetabonnement afsluit – bij welke provider dan ook – dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk gebruikmaken van de service. En het liefst heb je ook overal goed bereik in huis. Helaas is het zo dat modems niet altijd toereikend zijn op dat laatste vlak. Daardoor ontstaan er dode zones in huis.

In die dode zones heb je geen of slecht internet. Dat betekent dat wanneer je daar bent, je bijvoorbeeld de wifi-verbinding op je smartphone kwijtraakt. Ook kan het zijn dat een slimme lamp niet reageert op je commando’s. Allemaal heel vervelend, maar daar bestaan gelukkig oplossingen voor.

Bereik netwerk vergroten

Oplossingen in de vorm van bijvoorbeeld powerline-adapters, extendable routers en meshsystemen. In de basis doen ze allemaal hetzelfde. Ze vergroten het bereik van je thuisnetwerk, zodat de dode zones verdwijnen en je overal in huis een stabiele, fijne internetverbinding hebt.

Dode zones in huis kunnen allerlei oorzaken hebben. Denk dan aan dikke muren, een grote hoeveelheid muren of simpelweg een te groot huis voor de capaciteit van de modem. Ook een grote hoeveelheid apparaten kan roet in het eten gooien. Zo zijn er zat redenen om in versterkers in investeren.

KPN wifi versterker

1. KPN wifi versterker: wat is dit?

Provider KPN biedt bij zijn abonnementen vaak de optie aan om de KPN wifi versterker af te nemen. Maar wat is dit precies? Dit is een draadloos toegangspunt waarmee je een meshnetwerk in huis opzet. Apparaten maken automatisch verbinding met dat punt wanneer ze in de buurt komen of staan.

Daardoor los je dus het probleem van een dode zone op in huis, wat de oorzaak ook precies is. Je hebt hier nog wel een wandcontactdoos voor nodig, maar dat is eigenlijk de enige voorwaarden. En het punt moet het signaal van de andere punten of de modem natuurlijk kunnen ontvangen.

Een ander groot voordeel van de KPN wifi versterker is dat je zelf geen kabels hoeft te trekken naar andere plekken in huis. Je plaatst het punt, koppelt hem aan de modem en als het goed is werkt alles meteen zoals beloofd. Zo niet, dan staat KPN klaar om je te helpen met de installatie.

2. Je kunt uit twee opties kiezen

Wanneer je in de markt bent voor KPN super wifi, zoals KPN de optie zelf noemt, dan heb je de keuze uit twee meshsystemen. Zo kun je kiezen voor de KPN Superwifi-punten of de FRITZ!Repeater 2400. Afhankelijk van de modem die je hebt staan, dien je een bepaald apparaat te selecteren.

Als je een FRITZ!Box hebt gekregen van KPN, dan dien je voor de FRITZ!Repeater 2400 te gaan. Dan zet je binnen no time een sterk, draadloos netwerk op in huis. In de andere gevallen doe je er goed aan te gaan voor de Superwifi-punten, omdat die beter aansluiten op de andere modems die KPN aanbiedt.

kpn wifi versterker
(Afbeelding: KPN)

3. Wifi versterker KPN: wat zijn de kosten?

In principe kun je twee gratis wifi-punten krijgen van KPN (daar later meer over), maar je kunt ze ook los bestellen. FRITZ!Repeater 2400 kost 79 euro per stuk, terwijl de Superwifi 99,50 euro kosten. Dat zijn behoorlijk hoge prijzen, maar je moet wat over hebben voor beter internet in huis.

4. Super wifi KPN bestellen

Als je al klant bent bij KPN, dan kun je de wifi-punten heel gemakkelijk bestellen via de KPN-webshop. Via deze link bestel je de FRITZ!Repeater 2400 en via deze link kom je uit op de pagina voor KPN Superwifi-punten. Je moet wel even inloggen om de bestelling te kunnen plaatsen.

Je kunt als nieuwe klant ook meteen aangeven dat je de Super wifi KPN-punten wil mee bestellen. Je krijgt dan zowel de KPN Box 12 als de KPN Superwifi-punten binnen bij je bestelling. Dit kun je allemaal regelen door naar deze pagina op de KPN-website te gaan, waar je een abonnement afneemt.

Via de website kun je tot tien wifi-punten bestellen. KPN meldt dat twee punten voor de meeste huishoudens genoeg zijn en dat in een enkel geval een derde punt nodig is. Een nog kleinere groep mensen heeft vier punten nodig — maar dan heb je waarschijnlijk een ontzettend groot huis.

kpn wifi versterker
(Afbeelding: KPN)

5. KPN wifi versterker gratis bestellen

Als nieuwe klant is het overigens mogelijk twee KPN wifi versterker-punten gratis in ontvangst te nemen. Tijdens het afsluiten van het abonnement kun je namelijk kiezen voor de optie die KPN (op moment van schrijven aanbiedt) waarbij je dus gratis twee wifi-punten thuisgestuurd krijgt.

Het betreft hier een welkomtscadeau. Normaliter zouden de twee punten je 199 euro kosten, maar voor nieuwe abonnees zijn ze dus helemaal gratis. Je kunt ook gaan voor zes maanden korting op je abonnement, voor internet en tv. Dan betaal je 35 euro per maand, in plaats van de normale kosten.

6. Geen gedoe met instellingen

De KPN Superwifi-punten nemen automatisch de instellingen van de modem over, die in de meterkast of huiskamer staat. Je hebt dus één netwerk en één wachtwoord voor alle aangesloten punten. Verder kun je de KPN Thuis-app gebruiken voor dingen instellingen en problemen oplossen.

kpn wifi versterker
(Afbeelding: KPN)

7. KPN wifi versterker installeren

De KPN wifi versterker installeren is een peulenschil. Je sluit het basisstation aan op de modem die je van KPN ontvangen hebt, met een ethernetkabel. Ook doe je de stekker in het stopcontact. Nadat je het station ingeschakeld hebt, scan je de QR-code op de achterkant via de gratis KPN Thuis-app.

Vanaf dat punt is het eigenlijk de stappen opvolgen die in beeld verschijnen. Dit hoeft allemaal niet meer dan een paar minuten te duren. Daarna kun je een tweede KPN super wifi-punt aansluiten en volg je dezelfde stappen op. QR-code scannen en doen wat de KPN Thuis-app van je vraagt.

8. Wat is de beste plek voor een KPN wifi versterker?

Het eerste KPN Superwifi-punt plaats je halverwege tussen de modem en de plek waar je beter wifi wil hebben.

Het tweede punt installeer je op de plek waar je goede wifi wil, en waar het lampje op het punt nog groen is. Wordt het lampje oranje? Dan ben je te ver van het eerste Superwifi-punt vandaan. Gebruik je een Experia Box V10 of V9? Dan plaats je het Superwifi punt naast je Experia Box.

9. Specificaties KPN wifi versterker

Dit zijn de belangrijkste specificaties van de KPN wifi versterker.

 • Wifi op 2,4 en 5 GHz (dit werkt met V10, V10a en Experia Wifi)
 • Ondersteuning voor wifi 6 (een moderne standaard)
 • Backward compatible met wifi 5
 • KPN Superwifi heeft bandsteering en kiest dus altijd de juiste band uit voor je apparaten

De FRITZ!Box Repeater 2400 heeft de volgende belangrijke specs.

 • WiFi tot 1733 en 800 Mbit/s
 • Snel netwerk met gigabit-lan
 • Comfortabele bediening en slimme apps

Tot slot: KPN wifi versterker, doen of beter niet?

De KPN wifi versterker is handig omdat ze bijzonder eenvoudig te installeren is. Daarnaast kun je ook support krijgen via KPN. Zo heb je dus altijd een hulplijn achter de hand.

Natuurlijk kun je ook voor je eigen netwerk kiezen. Persoonlijk gebruik ik routers (mesh) uit de Orbi-serie van Netgear. Maar dat is natuurlijk een eigen keuze.

Lees ook

 1. KPN modem inloggen: dit is de enige methode die werkt
 2. KPN Superwifi knippert groen: deze oplossing werkt wel
 3. Videoland KPN: letterlijk alles wat je moet weten (+zender)
 4. KPN Netflix: deze gids geeft alle informatie
 5. KPN iTV en Chromecast: het enige stappenplan dat je nodig hebt

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...