KPN

KPN opzeggen: dit is hoe het (echt) werkt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wil je KPN opzeggen? Dat kan met een paar korte stappen geregeld zijn. Het maakt dan niet uit of je dat voor een internet- of mobiel abonnement wil doen. Ook Viaplay kun je gewoon annuleren.

Een abonnement bij KPN opzeggen, dat kan verschillende redenen hebben. Je bent niet meer tevreden over de service, de prijzen zijn je te hoog of je gaat verhuizen. Maar het kan ook zijn dat er iemand kom te overlijden. Gelukkig kost het opzeggen van een abonnement weinig energie.

Mogelijk heb je al een nieuwe provider, maar check ook onze uitgebreide provider-vergelijker om zeker te weten dat je goed zit!

Vergelijk providers (en krijg korting)

KPN opzeggen

Uiteraard kleven er wel voorwaarden aan het beëindigen van een contract. Wanneer je iets bij KPN opzeggen wil, dan moet je bijvoorbeeld rekening houden met een maand opzegtermijn. Als je nog niet zo lang klant bent, zeg één of twee jaar, dan krijg je mogelijk met een afkoopsom te maken.

Dat is afhankelijk van het type contract dat je hebt. Om eventuele extra (onnodige) kosten dus te voorkomen, doe je er goed aan daar eerst naar te kijken. Val je buiten dat contracttermijn, dan kun je KPN opzeggen zonder daarvoor extra te hoeven betalen. Je hebt dan al voor het gebruik betaald.

Om op te kunnen zeggen heb je onder meer jouw klantnummer, postcode en huisnummer nodig. Je kunt telefonisch, via de mail of via een brief een KPN abonnement opzeggen; het is maar net waar je voorkeur ligt. Veel mensen kiezen ervoor dit via de mail te regelen, dan hoef je verder weinig te doen.

Helemaal met alle voorbeeldbrieven die je online kunt vinden. Wanneer je zo’n brief één op één overneemt qua inhoud, en alleen je persoonlijke gegevens aanpast, dan kan die zo de digitale bus in. Via deze pagina kom je uit op het contactformulier voor het opzeggen van KPN.

KPN abonnement opzeggen

Je kunt dus op drie manieren je KPN abonnement opzeggen. Houd er rekening mee dat het verwerken van dat verzoek tot vier weken kan duren. In de tussentijd zal KPN je bellen om de afzegging te bevestigen; het bedrijf zal je dan met een 088-nummer bellen.

Neem je de eerste keer niet op? Dan probeert KPN het nog eens acht keer. Heel vervelend, maar daar ontkom je dus niet aan. Dit is het principe van een pleister lostrekken. Dat kun je maar beter snel doen, want dan heb je het maar gehad. Gewoon opnemen dus als het zover is.

Het maakt niet uit of je KPN Mobiel of KPN Internet wil opzeggen, overigens. Dat gaat op dezelfde drie manieren, waar je hieronder meer over leest. Wil je meteen naar het online opzegformulier gaan? Dan klik je op deze link en selecteer je via het menu het type abonnement dat weg moet.

Vul ook meteen het telefoonnummer in waar je op te bereiken bent. Druk op Volgende om aan te geven per wanneer je wil opzeggen en druk daarna op Volgende om je contractgegevens achter te laten. Daarna kun je alles controleren en de boel netjes opsturen naar KPN.

KPN opzeggen

Opzeggen KPN via brief of telefoon

Vind je die mails, maar modern of kom je er niet helemaal uit? Zoek dan een voorbeeldbrief op online en kopieer de inhoud. Vul je eigen gegevens in en print de brief vervolgens. Daarna stop je hem in een envelop en schrijf je het volgende adres op de voorkant. Een postzegel is niet nodig.

KPN Klantenservice
T.a.v. Opzeggen
Postbus 235
2400 AE Alphen aan den Rijn

Met persoonlijke gegevens bedoelen we overigens op z’n minst de onderstaande data. Pak je contract er eventueel bij om de juiste dingen op te zoeken, zodat je compleet en wel alles meteen kunt regelen zonder gedoe. Je wordt nog gebeld, maar dan is dit in elk geval compleet.

  • Naam (van de abonnee)
  • Adres en woonplaats
  • Telefoonnummer (je mobiele nummer als je geen vast nummer hebt)
  • Geboortedatum
  • Contractnummer van het op te zeggen abonnement
  • Rekeningnummer waar het abonnement van wordt afgeschreven
  • Datum van opzegging (wensdatum, houd rekening met opzegtermijn)
  • Welke producten je op wilt zeggen
  • Reden van opzegging

Als je wil opzeggen via de telefoon, dan is het ook handig als je al deze gegevens bij de hand hebt. Zo niet, dan wordt het wat moeilijker om alles snel rond te krijgen. Heb je alles bij de hand? Bel dan naar het nummer 0800-0402. Je kunt ook aangeven dat je liever gebeld wordt door KPN voor dit proces.

Is KPN opzeggen gelukt? Dan krijg je ook een bevestigende mail daarover in je mailbox. In die mail staat onder meer of je apparatuur moet terugsturen, of niet. Binnen een week ontvang je een retourdoos wanneer er iets terug moet. Terugsturen is verder geheel gratis voor de (ex-)klant.

KPN Mobiel opzeggen

Voor KPN Mobiel opzeggen maken we nog even kort een apart kopje aan. Want dat kun je ook regelen door naar 1200 te bellen vanaf het mobiele telefoonnummer dat hoort bij het abonnement. Via een andere telefoon kun je bellen naar 06-12001200. Kies optie 1, optie 5 en daarna optie 3.

Nadat je je abonnement opgezegd hebt, ontvang je een sms van KPN. Ook krijg je één week voordat het abonnement ophoudt nog een brief van KPN. Het kan zijn dat KPN nog een rekening stuurt voor eventuele kosten die buiten het abonnement vallen; die rekening komt pas op een later moment.

KPN abonnement opzeggen bij overlijden

Wil je een KPN abonnement opzeggen van iemand die onlangs helaas is te komen overlijden? Dat is heel vervelend en dat kun je ook zo geregeld hebben, gelukkig. Je moet hiervoor brief sturen naar het onderstaande adres, met daarin een aantal persoonlijke gegevens van de overleden persoon.

KPN ServiceDesk Nabestaanden
Antwoordnummer 682
9700 WB Groningen

Denk dan aan de naam van de  contractant, het adres en rekeningnummer en welke producten er opgezegd moeten worden; bij voorkeur met het op te zeggen telefoonnummer en klantnummer. Maar ook de wensdatum van opzegging in de toekomst en jouw naam en telefoonnummer.

Viaplay opzeggen KPN

Tot slot kijken we nog even naar hoe je Viaplay kunt opzeggen bij KPN. Viaplay is een videostreamingdienst waar je veel sportwedstrijden, series en films kunt bekijken. Via KPN kun je de dienst met korting gebruiken, maar soms ben je er ineens op uitgekeken. Dat kan.

Viaplay KPN Opzeggen
Viaplay opzeggen bij KPN gaat als volgt.
Ga naar de KPN-website en log in bij MijnKPN.
Je hebt hiervoor je KPN ID nodig, houd die dus bij de hand.
Kies nu je thuisproduct.
Dit is de plek waar je het abonnement stopzet.
Klik op Viaplay uitzetten.
Daarmee beëindig je de dienst.
Rond de wijziging af.
Die gaat via de winkelmand.

Lees ook hoe je Viaplay kunt opzeggen als je een rechtstreeks abonnement hebt afgesloten.

Nu weet je op welke manieren je allemaal KPN kunt opzeggen. Dat kan dus via een brief, via een mail of via een telefoongesprek. Zoek vooral een voorbeeldbrief op om hier zo min mogelijk werk aan te hebben (en betaal nergens voor, je kunt de teksten veelal gewoon kopiëren van zo’n brief).

Lees ook

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...