Skyshowtime opzeggen: dit is de enige juiste methode

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

Skyshowtime opzeggen

Wil je graag Skyshowtime opzeggen? Dat hoeft geen groot probleem te zijn. Met een paar simpele stappen is dat zo gepiept, maar je moet dan wel even weten waar je precies moet kijken.

Misschien heb je gekeken wat je wilde kijken of misschien spreekt de content je niet aan. Er kunnen genoeg redenen zijn waar je het abonnement op Skyshowtime opzeggen wil. Daarom kijken we in dit artikel naar drie manieren waarop dat kan: via de website, via Android en via iOS.

Heel het proces hoeft niet meer dan een minuut te duren. Voordat je begint, doe je er goed aan je inloggegevens erbij te pakken. Dat zijn de gegevens waarmee je inlogt op de website of de app, waardoor je toegang krijgt tot de content. Heb je die? Dan kunnen we beginnen.

Tot slot is het nog goed om te weten dat een abonnement op Skyshowtime maandelijks opzegbaar is, mits je natuurlijk maandabonnement afgenomen hebt. Heb je meteen voor een jaarabonnement gekozen, dan krijg je geen geld terug en kun je dus twaalf maanden naar de content kijken.

Lees ook: 35 Streamingdiensten op een rij

Skyshowtime opzeggen

Skyshowtime opzeggen via de website

Aangezien de kans zeer aannemelijk is dat je een Skyshowtime-abonnement via de website afgesloten hebt, kijken we eerst naar hoe je het abonnement daar annuleert. We presenteren hieronder een uitgebreid stappenplan, zodat je precies weet wat je moet doen en waar je aan toe bent.

Skyshowtime opzeggen
Zo zeg je Skyshowtime op via de website.
Ga naar de website van Skyshowtime
Houd je inloggegevens bij de hand.
Meld je aan bij je SkyShowtime-account
Dat doe je door naar het poppetje rechts bovenin het scherm te gaan en op account te klikken.
Nu kom je op het inlogscherm uit
Vul je accountgegevens in.
Selecteer bij Abonnementen en betalingen de optie Abonnement annuleren
Dit is de plek waar je het abonnement kunt opzeggen.
Bevestig dat je door wilt gaan door op de knop Abonnement annuleren te drukken
En dat is het! Nu ben je van het Skyshowtime-abonnement af.

Mochten er nog wat dagen in de factuurmaand zitten, dan kun je tot aan het einde van de maand de content nog bekijken. Onder de abonnementsopties van je profiel zie je staan tot wanneer je hebt. Daarna is het over en uit en heb je dus geen toegang meer tot dit aangemaakte account.

Houd er rekening mee dat door het opzeggen van je abonnement alle speciale kortingen die op je account zijn toegepast (bijvoorbeeld een welkomskorting), worden verwijderd en dat je die niet terugkrijgt wanneer je besluit je SkyShowtime-abonnement opnieuw te starten.

Skyshowtime opzeggen via appwinkels: Android en iOS

Het kan zijn dat je een Skyshowtime-abonnement via Android of iOS hebt afgenomen. Bijvoorbeeld wanneer je de app installeerde voordat je een account op de website had aangemaakt. In dat geval moet je het abonnement stopzetten via Google Play (op Android) of de App Store (op iOS).

Skyshowtime opzeggen
Zo zeg je Skyshowtime op via Google Play. Onthoud dat wanneer je een app verwijdert, je niet automatisch een gekoppeld abonnement stopzet.
Pak je Android erbij.
Zorg ervoor dat je ingelogd bent bij Google Play.
Open Google Play.
Als het goed is ben je ingelogd.
Ga op je Android-apparaat naar je abonnementen in Google Play.
Daar tref je een overzicht van abonnementen aan die je via Android afgesloten hebt.
Selecteer het abonnement dat je wilt opzeggen.
In dit geval wil je Skyshowtime opzeggen.
Tik op Abonnement opzeggen.
En volg daarna de instructies.

Als je een abonnement hebt bij een app en de app verdwijnt opeens uit de Google Play Store, wordt je abonnement automatisch opgezegd. Je kunt helaas geen terugbetaling krijgen voor de gebruikte tijd, met een paar uitzonderingen zoals beschreven in het teruggavebeleid van Google Play.

Skyshowtime opzeggen
Zo zeg je Skyshowtime op via de App Store. Onthoud dat wanneer je een app verwijdert, je niet automatisch een gekoppeld abonnement stopzet.
Open de Instellingen-app.
Zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID.
Tap op je eigen naam.
Mogelijk is dat de enige naam die beschikbaar is.
Tap nu op Abonnementen.
Daar vind je een overzicht van abonnementen die je via iOS afgesloten hebt.
Tap op het abonnement van Skyshowtime.
Daarmee start je het proces van opzeggen.
Tap op Annuleer abonnement. Misschien moet je omlaag scrollen om de knop te vinden.
Als je geen knop ziet of als er een bericht in rode tekst over de vervaldatum verschijnt, is het abonnement reeds opgezegd.

En dat was het! Ongeacht de manier waarop je een Skyshowtime-abonnement afgesloten had, weet je nu hoe je hem ook weer kunt annuleren. Bedenk dus even goed van tevoren waar je het abonnement afsloot, zodat het beëindigen ook helemaal goed gaat.

Lees ook:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “Skyshowtime opzeggen: dit is de enige juiste methode”

 1. Dit is een streaming dienst die niets toevoegt aan de al bestaande, en ook nog eens niet werkt op veel android tv boxen (getest op android 9, 10 en 11)
  als je een account hebt op email adres dus niet via een appstore dan is het vrijwel onmogelijk om je abonnement weer op te zeggen. Je kan eenvoudig weg nergens inloggen in je account om je abonnement op te zeggen. Wat je ook doet, je komt altijd op de website voorpagina terecht waar je alleen een account aan kunt maken. Dat is dus duidelijk in strijd met Europese regelgeving.

  Beantwoorden
 2. Ik wil graag het abonnement van Skyshowtime in de proefperiode opzeggen.
  Ben hier gisteren pas voor aangemeld.
  Ik zie zowel op android als IOS geen abonnement staan.
  Hoe op te lossen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen op...