Skyshowtime verbiedt gebruik van adblockers

Dit doet het bedrijf vanwege het nieuwe abonnement dat advertenties laat zien.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

skyshowtime bij ziggo

💡 In het kort

Het is niet meer mogelijk Skyshowtime zonder adblockers te gebruiken. Die regel heeft de dienst opgenomen in zijn nieuwe gebruikersvoorwaarden. De regel komt niet uit het niets. Onlangs kondigde het bedrijf nog een goedkopere abonnementsoptie aan waarbij gebruikers reclame te zien krijgen.

Door recent gewijzigde voorwaarden is het niet meer toegestaan de videostreamingdienst Skyshowtime zonder adblockers te gebruiken. Als je een abonnement afneemt bij dit bedrijf, dan moet je akkoord gaan met die voorwaarden. Het is niet bekend wat er gebeurt wanneer je tegen de regels ingaat en of bijvoorbeeld je account geblokkeerd wordt.

Dat Skyshowtime zonder adblockers niet meer mogelijk is, is niet zo vreemd als je wellicht denkt. Onlangs introduceerde het bedrijf achter de dienst namelijk een abonnementsoptie die goedkoper is, maar ook reclame laat zien. En om ervoor te zorgen dat die reclame daadwerkelijk in beeld komt, dien je die advertenties natuurlijk wel door te laten.

skyshowtime korting
(Afbeelding: Skyshowtime / Wesley Akkerman)

Skyshowtime zonder adblockers? Nope…

Het gaat om de volgende regels in de geüpdatete gebruikersvoorwaarden. “SkyShowtime beveelt geen adverteerders, producten of diensten van derden aan. Alle interacties die u heeft met een adverteerder door het gebruik van SkyShowtime, met inbegrip van eventuele aankopen die u doet, zijn tussen u en de adverteerder. U mag niet proberen om de weergave van advertenties op SkyShowtime te verhinderen, ook niet met ad-blockertechnologie.”

Op moment van schrijven is niet duidelijk welke consequenties er zijn wanneer je de reclame toch blokkeert. Het nieuwe abonnement met reclame kost 5,99 euro per maand. Wil je advertentievrij kijken, dan moet je daar 8,99 euro per maand voor betalen, of een jaarabonnement afsluiten. Met zo’n jaarabonnement ben je maandelijks veel goedkoper uit, maar dan zit je dus wel een jaar aan de dienst vast.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...