Skyshowtime gaat in prijs omhoog

Straks betaal je twee euro meer per maand -- of je gaat voor een abonnement met reclame.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

skyshowtime bij ziggo

💡 In het kort

Skyshowtime maakt bekend dat de prijs van het standaardabonnement met twee euro per maand omhoog gaat. Daarnaast komt er een goedkoper abonnement bij. Die optie laat reclame zien en kost 5,99 euro per maand.

Er gaat eind april een hoop veranderen bij de videostreamingdienst Skyshowtime. Niet alleen verhoogt het bedrijf dan de prijs van het maandabonnement, ook komt er een goedkoper abonnement bij. Die tweede optie wordt ondersteund door advertenties. Het oude abonnement wordt straks Standaard Plus genoemd, aldus de Hollywood Reporter.

Het abonnement met advertenties is straks vanaf 23 april 2024 beschikbaar en komt onder meer naar de Nederlandse markt toe. Opvallend is dat Skyshowtime per markt een andere prijs hanteert. In Spanje kost deze optie bijvoorbeeld 4,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. In Nederland betaal je straks 5,99 euro per maand voor deze variant.

Skyshowtime verhoogt prijs

Uiteraard kun je gewoon voor een abonnement zonder reclame kiezen. Maar daar betaal je straks wel meer voor. Nu is het nog zo dat een abonnement 6,99 euro per maand kost, of 54,99 euro per jaar. En vanaf 25 april 2024 betaal je 8,99 euro per maand. De Hollywoord Reporter doet momenteel geen melding van verhoogde jaarabonnementen.

skyshowtime korting
De huidige (of oude) prijzen. (Afbeelding: Skyshowtime / Wesley Akkerman)

Maar we kunnen ons voorstellen dat dit neerkomt op 72,99 euro voor het abonnement zonder advertenties, of 47,99 euro met. We hebben daarvoor de maandprijzen keer acht maanden gedaan. Skyshowtime geeft namelijk een ‘korting’ van vier maanden wanneer je direct een jaarabonnement afsluit. Deze informatie is vooralsnog niet bevestigd.

Meer diensten met advertenties

Dat Skyshowtime nu een abonnement introduceert met advertenties, is niet heel vreemd. Want meer diensten wagen zich daaraan, waaronder Amazon Prime Video. Ondertussen flirten en introduceren andere streamers, zoals Netflix en Disney Plus, ook met soortgelijke ideeën. Maar deze opties zijn niet in Nederland beschikbaar momenteel.

Met een abonnement op Skyshowtime krijg je toegang tot content van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock. Vind je die prijsverhogingen maar niets? Dan kan het misschien raadzaam zijn je abonnement op te zeggen,

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...