Skyshowtime Samsung tv: dit is de enige methode die werkt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Skyshowtime Samsung TV

Het goede nieuws is: er is een Skyshowtime Samsung tv-app beschikbaar. Het mogelijke slechte nieuws kan zijn: je tv is zo oud, dat je de app niet kan installeren. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Met een abonnement op Skyshowtime krijg je toegang tot een grote catalogus aan televisieseries en films, die je nergens anders aantreft. Hoewel de dienst met een prijs van 6,99 euro per maand niet duur te noemen is, kan het abonnement goedkoper — dat is alvast de eerste tip die we meegeven.

De videostreamingdienst heeft apps op allerlei apparaten, zoals televisies en mediaspelers met Android TV aan boord, evenals de Apple TV. Ook kun je via WebOS van LG de app downloaden. Daarnaast is er een Skyshowtime Samsung tv-app beschikbaar, die je voor het Tizen-systeem kunt downloaden.

Skyshowtime Samsung TV

Skyshowtime Samsung tv-app op Tizen

Voordat we je kunnen vertellen hoe je de Skyshowtime Samsung tv-app voor Tizen downloadt, moet je weten dat hier een belangrijke voorwaarde aan kleeft. De televisie waar je de app op wil installeren, moet namelijk minimaal de beschikking hebben over Tizen 3.0 (of hoger).

Het goede nieuws is dat de meest tv’s van nu beschikken over een latere versie van het Tizen-besturingssysteem, zoals Tizen 7.0. De kans is dus groot dat je hier geen omkijken naar hebt en meteen de app kunt downloaden. Maar hoe zit dat met de kleine groep andere mensen?

Lees ook: Skyshowtime abonnement kosten (+ zo kan het veel goedkoper)

Sommige mensen hebben nog een oudere tv die misschien beschikt over Tizen 3.0. Samsung-televisies die in 2016 of daarvoor uitkwamen, draaien niet standaard op dit operating system (OS). Dan moet je dus kijken of er een update beschikbaar is. Is die er niet, dan vis je achter het net.

Voor het downloaden van een update of het downloaden van de Skyshowtime Samsung tv-app, dien je een actieve internetverbinding te hebben. Heb je die nooit ingesteld (omdat je dat nooit nodig vond), dan moet je dat dus alsnog even doen. Anders kun je de app dus niet installeren, helaas.

Skyshowtime Samsung tv-app downloaden

Voldoe je aan alle eisen en heb je een actieve internetverbinding? Dan kunnen we de Skyshowtime Samsung-app voor Tizen binnenhalen. Via het onderstaande stappenplan zie je precies hoe je dat doet, zodat ook de mensen met wat minder technische kennis toegang krijgen tot de applicatie.

Skyshowtime Samsung tv-app downloaden
Zo installeer je Skyshowtime op je Samsung-tv.
Druk op de Home-knop.
Daarmee haal je het menu tevoorschijn.
Navigeer naar het onderdeel Apps en druk op de ronde knop op je afstandsbediening.
Dit is de grote knop die in het midden van de ronde navigatieknoppen zit.
Ga nu naar het pictogram Search (of Zoeken).
Hiermee haal je de zoekbalk tevoorschijn om een zoekopdracht uit te voeren.
Zoek nu Skyshowtime op.
Dat doe je door de naam van de app in te typen.
Selecteer de Skyshowtime.
Je treft hem aan binnen de zoekresultaten.
Druk op de knop Install (of Installeren).
Die knop tref je onder de titel van de app aan, op de app-pagina.
Als de installatie voltooid is, druk je op Add to Home-screen (of Toevoegen aan Startpagina).
Op dat Home-scherm kun je de app een gewenste locatie meegeven. Druk op de grote, ronde knop om je keuze te bevestigen.
Druk nu op de Terug-knop om terug te gaan naar Home.
Het kan zijn dat je die knop een aantal keer moet indrukken.

Zodra je het bovenstaande installatieproces voltooid hebt, staat de Skyshowtime Samsung tv-app op je televisie en kun je de app gebruiken zoals je wil. Je moet natuurlijk nog wel even inloggen voordat je iets kunt kijken, dus houd je accountgegevens even bij de hand.

Inloggen bij Skyshowtime Samsung tv-app

Voor dit proces gaan we ervan uit dat je al een account aangemaakt hebt op de website van Skyshowtime. Is dat nog niet het geval, dan kun je dat via de officiële website regelen. Vergeet niet je e-mailadres te bevestigen na het aanmelden, anders komt je registratie er misschien niet doorheen.

Zodra je een account hebt, kun je de Skyshowtime Samsung tv-app openen via het onderdeel Home. Binnen de app tref je een Log in-optie aan, waar je je accountgegevens invult. Het gaat om je e-mailadres en wachtwoord. Kies het profiel uit dat je wil gebruiken en je bent good to go!

skyshowtime abonnement kosten
(Bron: Skyshowtime)

Wat als Skyshowtime Samsung tv-app niet werkt?

Het kan zijn dat je een te oude tv hebt voor de Skyshowtime Samsung tv-app, en het kan ook zijn dat de app kuren vertoont die je niet kunt oplossen door de tv een keertje op nieuw op te starten (of de app te installeren). Wat kun je in dat geval dan het beste doen?

Dit kost wel geld, maar dan kun je investeren in een mediaspeler of dongle. Denk dan aan een mediaspeler met Android TV aan boord of een dongle zoals de Google Chromecast. In beide gevallen kun je content vanaf een smartphone of tablet streamen, mits alles op hetzelfde wifi-netwerk zit.

Met een Android TV- of zelfs Apple TV-mediaspeler is het mogelijk de Skyshowtime-app te downloaden en zonder gedoe naar alle series en films te kijken. Dit is de meest toegankelijke manier, maar ook de meest dure — goede mediaspelers kosten een paar knaken, maar dan heb je ook wat.

Mocht je toch liever voor een goedkopere optie als de Chromecast gaan, zorg er dan voor dat je hem op de juiste manier installeert. Ook is het handig om te weten welke Chromecast-modellen er zijn en welke bij jou past. Daarnaast kun je je alvast inlezen over het resetproces, wanneer dat nodig is.

Naast casten vanaf een mobiele telefoon of tablet, kun je ook casten vanuit een webbrowser. Dan heb je geen apps nodig en kun je alles regelen vanachter je computer of laptop. Je hebt dan wel een browser of programma nodig die het casten naar een Google Chromecast mogelijk maakt.

Tot slot

Het kan altijd zijn dat de prijzen van de genoemde abonnementen veranderen of dat Skyshowtime besluit bepaalde functies aan te passen. We doen ons best dit artikel actueel te houden, maar het kan zijn dat een specifieke prijs achterhaald is. Controleer dus altijd zelf of de informatie nog goed is.

Lees ook ook alles over

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...