Viaplay en F1 TV Pro: zo claim je gratis toegang

We beantwoorden alle vragen die je hebt over de koppeling tussen Viaplay en F1 TV Pro.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

💡 In het kort

In 2024 kun je via Viaplay gratis kijken naar het aanbod en de streams van F1 TV Pro. Dat geldt voor iedereen met een geldig Viaplay-abonnement. Alle actieve gebruikers ontvangen een e-mail met verdere instructies wanneer het zover is, verderop deel ik het stappenplan om F1 TV Pro te koppelen aan jouw Viaplay-account.

Het zal je niet ontgaan zijn dat je met een abonnement van Viaplay F1 TV Pro kunt bekijken. Dat betekent dat wanneer je betaalt voor de eerste dienst, je gratis toegang krijgt tot de tweede dienst. Dat geldt voor zowel de live streams als de content die in de bibliotheek staat. We vertellen je alles wat je daarover moet weten.

Het nieuwe F1-seizoen Formule 1-seizoen zorgt voor spannende momenten. Veel mensen zijn daarom druk bezig met de nodige voorbereidingen. Weekenden vrijhouden, budgetteren voor snacks en drinken en kijken hoe je zo goedkoop als mogelijk naar die streams kunt kijken. Dat kan op verschillende manieren.

Natuurlijk kun je samen met iemand anders kijken die al betaalt. Of je kiest je kroeg eropuit. Helaas is het niet meer mogelijk samen naar live streams op Viaplay te kijken dankzij een vervelende wijziging, dus daar hoef je de abonnementen niet meer voor te delen. Dus dan blijft er maar één optie over: zelf een abonnement nemen en kijken in je eigen huis.

Viaplay op tv
Via: youtube.com | capture: Youtube:

Wat kun je met F1 TV Pro?

Je kunt dan niet alleen naar live races kijken, maar krijgt ook toegang tot live boordcamera’s, teamradio’s, livetijden en het voorprogramma met F2, F3 en Porsche Supercup. Daarnaast kun je herhalingen en hoogtepunten van F1-races en andere voorprogrammaklasses terugkijken, en krijg je toegang tot archiefmateriaal, documentaires en exclusieve programma’s.

Mocht je tijdens het Googlen uitkomen op een dienst genaamd F1 TV Access, dan is dat waarschijnlijk niet de dienst die je zoekt. Ja, hij is met 3,99 euro per maand of 34,99 euro per jaar een stuk goedkoper, maar hiermee bekijk je alleen herhalingen van races. Je kunt dus niet live meekijken, terwijl de rest van de wereld dat wel kan.

Viaplay

Viaplay F1 TV Pro

Heb je een abonnement op Viaplay, dan is er dit seizoen goed nieuws. Los van F1, heeft Viaplay veel verschillende films en series en tevens wordt er veel sport en sportporgramma’s aangeboden. Met Viaplay krijg je onder meer toegang tot alle live voetbalwedstrijden van de competities Premier League (Engeland) en Bundesliga (Duitsland). Dartstoernooien van PDC zijn eveneens in Nederland exclusief live beschikbaar voor Viaplay-abonnees.

Viaplay is niet goedkoop. Je betaalt 15,99 euro per maand voor het totaalpakket, waarmee je toegang krijgt tot alles wat de dienst aanbiedt. Het jaar-abonnement is iets voordeliger, je krijgt daarbij 20% korting.

Maar het goede nieuws is: voor 2024 geldt dat je als abonnee op Viaplay toegang krijg tot F1 TV Pro — zonder extra kosten. Dat betekent dat je met één abonnement toegang krijgt tot twee diensten. Had je één van de twee toch al op het oog, dan kan het dus veel goedkoper zijn om alleen een abonnement op Viaplay te nemen. In elk geval in 2024 dan.

Viaplay Ziggo formule 1
Via: Spencer Davis

Zo werkt de koppeling

Iedereen die in 2024 een actief abonnement heeft op Viaplay krijgt automatisch toegang tot F1 TV Pro. Daardoor kun je naast het nieuwe seizoen, ook alle oude beelden bekijken. Alle abonnees krijgen daarover vanzelf een mail met daarin alle instructies. Maar wil je zelf direct aan de slag, volg dan het stappenplan hieronder.

Van de officiële hulpsectie op de Viaplay-website:

  1. Ga naar https://f1.com/viaplay
  2. Heb je al een account, log dan in. Heb je nog geen account, maak er dan één aan.
  3. Klik op ‘Synchroniseer mijn account’
  4. Log in met je Viaplay-account.

Dat actieve abonnement moet afgesloten zijn via viaplay.nl of bij één van de partners in Nederland. Om te zien of je een actief abonnement hebt, log je in op Viaplay en ga je naar Mijn account.

Als je het Viaplay-abonnement opzegt, wordt vanzelfsprekend ook je F1 TV Pro-toegang ingetrokken. Klinkt logisch, maar we zeggen het er toch nog maar even bij. Ook goed om te weten: als je al een actief F1 TV-abonnement hebt, dan wordt dat niet automatisch opgezegd op het moment dat je een abonnee van Viaplay bent.

Het is wel mogelijk je bestaande F1 TV Pro-account te koppelen aan Viaplay. Maar dan nog is het zo dat wanneer je dat doet, het abonnement niet automatisch stopgezet wordt. Wees hier dus scherp op.

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...