Dit is waarom Viaplay duurder wordt

"Wij willen onze klanten de sporten blijven aanbieden die zij willen zien", aldus de Viaplay-ceo.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Viaplay op tv

💡 In het kort

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat Viaplay duurder wordt. De prijs van het maandabonnement gaat met 2 euro omhoog in mei en dat heeft alles te maken met de strijd om de uitzendrechten van de Formule 1. Viaplay wil de kas alvast spekken, zodat het bedrijf ook voor de volgende biedstrijd alvast genoeg geld heeft voor die uitzendrechten.

Wellicht vraag je je de afgelopen dagen af waarom Viaplay duurder wordt in mei. Vanaf die maand betaal je namelijk twee euro per maand extra voor het maandabonnement, terwijl de waarde niet echt omhoog gaat. Inmiddels heeft het bedrijf laten weten waarom de prijsverhoging nodig is. Dat heeft alles met de Formule 1-uitzendrechten te maken.

Elke jaar moeten aanbieders namelijk bieden op de uitzendrechten van de Formule 1. En alleen met die rechten op zak mogen de races aangeboden worden via een kanaal of abonnement. Op dit moment vinden de biedingen wederom plaats, waardoor aanbieders op zoek zijn naar een extra zak geld — en die zak mag jij gaan vullen.

Viaplay Ziggo formule 1
Via: Spencer Davis

Viaplay duurder door uitzendrechten F1

Op dit moment kosten die rechten zo’n 35 miljoen euro. En voor volgend jaar kan die prijs veel hoger uitvallen, namelijk tegen de vijftig miljoen aan (zegt TotaalTV). Dan begrijp je waarom die prijs dus alsmaar blijft stijgen en Viaplay vanaf mei 2024 de duurste videostreamingdienst van Nederland wordt. Dat extra geld is nodig voor die rechten.

Nu kun je denken als kijker dat dit niet jouw probleem is. Maar aan de andere kant is het zo dat Viaplay duurder móet worden om het hoofd boven water te houden. Tenminste, zo lijkt het. Want de kosten voor de dienst lopen op, en die moeten linksom of rechtsom terugverdiend worden. Ondertussen bieden RTL, Ziggo en Canal+ ook lekker mee.

Ceo bevestigt dit idee

Roger Lodewick, ceo van Viaplay Nederland, heeft dit idee achter de prijsverhoging inmiddels bevestigd tegenover GPBlog. “Sportrechten van wereldklasse zoals de Formule 1, Bundesliga, Premier League en Darts zijn ontzettend populair. Om deze te kunnen blijven aanbieden en te produceren in onze eigen Viaplay-stijl zullen we soms onze prijzen moeten aanpassen. Wij willen onze klanten de sporten blijven aanbieden die zij willen zien, en dat betekent ook dat wij een realistische prijs daar tegenover moeten stellen.”

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...