Viaplay vraagt vanaf medio mei 2 euro meer

Zowel nieuwe als oude klanten moeten de hogere prijs gaan betalen.

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Viaplay storing

💡 In het kort

Viaplay maakt in een e-mail naar gebruikers bekend dat de prijs van het maandabonnement zal stijgen met 2 euro per maand. Dit gebeurt vanaf 22 mei. Nu betaal je al 15,99 euro per maand, maar straks wordt dat bedrag dus 17,99 euro per maand.

Heb je een abonnement op Viaplay? Houd er dan rekening mee dat je vanaf 22 mei 2024 meer moet gaan betalen voor hetzelfde abonnement. De waarde van het pakket gaat niet omhoog — alleen de prijs. Daar waar je nu al het hoge bedrag van 15,99 euro per maand betaalt, betaal je straks dus 17,99 euro per maand. Zal dit de druppel zijn voor kijkers?

Hoewel videostreamingdiensten uitkomst kunnen bieden voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor kabel-tv, is het inmiddels ook een flinke kostenpost geworden als je van elke dienst wel iets wil zien. En die kostenpost wordt er niet lager op, aangezien veel bedrijven sinds begin dit jaar hun prijzen zijn gaan verhogen.

Viaplay

Viaplay vraagt meer voor hetzelfde abonnement

Daar komt bij dat veel van die diensten ook steeds meer beperkingen in het leven roepen, om accounts delen aan banden te leggen. Het wordt dus steeds minder aantrekkelijk om allerlei abonnementen op je naam te hebben staan. Viaplay gaat mee in deze trend en verhoogt per 22 mei de prijzen van het maandabonnement van 15,99 naar 17,99 euro per maand.

Dat meldt het bedrijf in een e-mail aan gebruikers. Daarin staat ook dat je tot 11 maart nog het jaarabonnement met korting kunt afsluiten. Voorheen kostte dat abonnement bijna 192 euro, maar nu kun je voor nog geen 154 euro klaar zijn. Dan kom je uit op omgerekend bijna dertien euro. Dat is iets goedkoper dan per maand gaan betalen voor de dienst.

Dat laatste is niet opmerkelijk, aangezien het bedrijf moeite heeft met het hoofd boven water te houden. Elke bron van inkomsten is dus welkom. Met een abonnement op Viaplay krijg je tevens toegang tot F1 TV Pro, dat als losse dienst onlangs ook de prijzen verhoogde. Dat abonnement kost 11,90 euro per maand; het jaarabonnement is geschrapt.

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...