ViaPlay-account delen voor live wedstrijden kan niet meer

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Viaplay storing

💡 In het kort

  • Het is vanaf 26 februari 2024 niet meer mogelijk om vanaf twee IP-adressen tegelijkertijd te kijken naar dezelfde live wedstrijd op ViaPlay
  • Je kunt nog wel naar twee verschillende live wedstrijden kijken
  • Ook kun je nog steeds tegelijkertijd naar films en series kijken

Ben jij iemand die zijn of haar ViaPlay-account deelt met andere mensen? Dan hebben we slecht nieuws, want vanaf 26 februari komt er een beperking in beeld waar je mogelijk niet op zit te wachten. Vanaf die datum is het namelijk niet meer mogelijk samen online naar live wedstrijden te kijken wanneer je een account deelt.

De videostreamingdienst voert namelijk een verandering achter de schermen door waardoor het voor abonnees niet meer mogelijk wordt naar live wedstrijden te kijken vanaf twee IP-adressen tegelijkertijd. Dat laat de aanbieder weten in een e-mail naar klanten toe; het kan zijn dat je de mail afgelopen weekend zelfs al ontvangen hebt.

ViaPlay-account delen wordt beperkt

Het is vooralsnog nog steeds mogelijk om live sportwedstrijden te kijken op twee aparte apparaten. Maar die moeten dan wel verbonden zijn met hetzelfde IP-adres. Daarnaast is het ook nog altijd zo dat je naar twee verschillende live evenementen kunt kijken. In het ene huishouden kijk je dan naar een pot voetbal, terwijl je elders naar de F1 kijkt. Maar samen, op afstand, naar dezelfde wedstrijd kijken lukt dus niet meer.

Viaplay op tv
Via: youtube.com | capture: Youtube:

Dat is ontzettend jammer, maar de wereld is hiermee gelukkig nog niet vergaan. Helemaal niet wanneer je een ViaPlay-abonnement hebt afgesloten voor Formule 1. Want met een abonnement op die dienst is het zo dat je ook F1 TV Pro erbij krijgt; een abonnement waarmee je naar live F1-wedstrijden kunt kijken. Deel je dus een ViaPlay-abonnement met een andere voor Formule 1, dan kunnen jullie alsnog samen kijken — maar dan binnen verschillende apps.

Ook goed om te weten: voor de andere content van ViaPlay geldt deze beperking niet. Je kunt dus nog steeds allerlei films en series tegelijkertijd streamen. Eerder maakte ViaPlay al bekend dat ViaPlay Xtra stopt bij je provider (kanaal 200 bij Ziggo, 225 bij KPN). Mocht je daar dus gebruik van maken, dan is dat ook straks niet meer mogelijk.

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...