Viaplay storing: zo weet je of er vandaag een storing is

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Viaplay storing

Plof je net lekker op de bank neer om Formule 1 te kijken, is er een Viaplay storing. Paniek! Gelukkig zijn er diverse manieren om zo’n storing op te lossen en om ontdekken waar deze storing vandaan komt. Hoe dat precies zit, vertellen we je in deze guide.

Viaplay storing: zo ontdek je het (en los je het op)

Viaplay is over het algemeen een stabiele applicatie. Films, series en sport worden in hoge kwaliteit gestreamd en kunnen eenvoudig met je Chromecast, HDMI, mediabox kabelprovider of console op je televisiescherm worden vertoond.

Toch kan het voorkomen dat Viaplay een storing heeft. Zo’n storing kan verschillende oorzaken hebben. Soms ligt dit aan je internetverbinding, soms aan Viaplay zelf en soms aan je modem, je console, je televisie of je laptop.

Lees ook: 35 streamingdiensten op een rij: gratis en premium

Hieronder leggen we je uit hoe je ontdekt of er een storing is bij Viaplay en hoe je deze storing zo snel mogelijk verhelpt. Met een beetje geluk mis je maar een kwartiertje van de Formule 1-race en is de Viaplay storing zo weer opgelost. ????

Viaplay

1. Bekijk de tips van Viaplay zelf

De meest voorkomende storingen en problemen met Viaplay worden op de website van Viaplay zelf behandeld en uitgelegd. Het gaat om onder meer de volgende storingen:

Voor de meeste van deze storingen is een simpele en snelle oplossing beschikbaar. Vaak is het al voldoende om opnieuw in te loggen, je televisie opnieuw te starten of je mediabox te resetten.

2. Bekijk de Twitterpagina van Viaplay

Als er sprake is van een algemene storing bij Viaplay zelf, kun je niets anders doen dan afwachten tot dit wordt opgelost.

Om te ontdekken of zo’n storing daadwerkelijk de reden is dat Viaplay het niet doet, kun je op de twitterpagina van Viaplay kijken. Er is een goede kans dat eventuele storingen daar gedeeld worden met het publiek. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wanneer de storing wordt opgelost.

Viaplay

3. Kijk op AlleStoringen.nl

Op AlleStoringen.nl vind je een actueel overzicht van storingen die door gebruikers zelf worden gemeld. Je vindt hier een handige grafiek waarin je precies kunt zien of er een piek is in het aantal gemelde storingen.

Zie je een duidelijke piek? En gaat dit om tientallen of honderden meldingen? Dan is de kans groot dat je niet de enige bent die met een storing kampt.

Je weet dan meteen dat het geen zin heeft om zelf naar een oplossing te zoeken, maar dat je beter een uurtje geduld kunt hebben tot Viaplay de storing zelf heeft opgelost.

4. Vraag het aan je sociale kring

Doet je Viaplay het niet? Vraag dan eens aan vrienden of familie of ze hetzelfde probleem ervaren. Een whatsappje of belletje is genoeg om te ontdekken of jij de enige bent die met een storing kampt, of dat iedereen hier last van heeft.

Viaplay storing
Via: pexels.com | JESHOOTS.com, CC

5. Bekijk nieuwssites

In de techrubriek van nieuwssites worden soms ook Viaplay storingen gedeeld. Ook worden deze vaak gedeeld door journalisten zelf, bijvoorbeeld via hun Twitterkanaal.

6. Kijk op Reddit of er topics zijn over storingen

Reddit is de grootste en meest actieve community ter wereld. Op Reddit is een speciaal subforum gewijd aan Viaplay. Dit is wel een private community, dus je moet je hier vooraf voor inschrijven. Dat is overigens gratis, dus je hoeft je geen zorgen te maken om (verborgen) kosten.

Op het subforum worden allerlei zaken besproken over Viaplay. Ook Viaplay storingen worden gemeld, zodat je precies weet wat er aan de hand is en of er meer mensen zijn die hier last mee ervaren.

Viaplay

Viaplay werkt niet: wat kun je doen?

Wanneer je een Viaplay storing ervaart, ligt het probleem meestal bij je thuis. Er kan bijvoorbeeld een probleem zijn met je internet of je apparatuur. De meest voorkomende oorzaken zijn als volgt:

  • Problemen met je WiFi-verbinding, je hotspot of je router
  • Een storing op je apparaat (televisie, laptop, tablet, smartphone, Xbox etc.)
  • Een verouderde applicatie die een update nodig heeft
  • Een storing in je mediabox of je Chromecast

Het is vaak relatief eenvoudig om dit op te lossen. Heb je een storing en zie je nergens op internet dat andere mensen daar ook last van hebben? Zet dan onderstaande stappen om de storing zelf op te lossen:

  1. Controleer of je apparaat verbinding heeft met het internet.
  2. Controleer of je hotspot per ongeluk aanstaat (en je databundel leeg is)
  3. Zet je apparaat aan en uit en open Viaplay opnieuw
  4. Update je Viaplay-app in de mediabox of via Google Play of Apple Store

Lees meer

Topics:

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Viaplay storing: zo weet je of er vandaag een storing is”

Plaats een reactie

Delen op...