HBO Max KPN: kosten en welke zender (+ gratis actie)

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

HBO Max KPN

Het is niet zo gek dat je interesse hebt in HBO Max. KPN-abonnees kunnen de videostreamingdienst koppelen aan hun lopende contract bij de provider en zodoende korting krijgen. Zo werkt dat.

Als je het over HBO Max hebt, dan heb je het over de thuisbasis van series als Game of Thrones en Succession en films als The Matrix en nog veel meer. Hoewel de naam van de dienst in de Verenigde Staten al veranderd is, krijgen wij pas in 2024 te maken met de nieuwe naam Max.

HBO Max KPN

Kosten HBO Max

Uiteraard is HBO Max geen gratis videostreamingdienst. Je moet namelijk een jaar- of maandabonnement afsluiten om toegang te krijgen tot alle content. Dat is niet vreemd, aangezien dergelijke producties geld kosten. Maar wat ben je daar dan precies aan kwijt?

Nou, dat ligt er maar net aan wanneer je een abonnement afsloot, of waar. Zo kreeg je tijdens de introductieperiode een ‘levenslange’ korting voorgeschoteld, van vijftig procent. Die korting komt helaas te vervallen wanneer de naamswijziging doorgevoerd wordt, ergens in 2024.

Wat kost een abonnement van HBO Max (KPN even daargelaten)? Er zijn twee abonnement beschikbaar, namelijk een basis- en standaardabonnement. Wanneer je voor één van de twee kiest, dan kun je ook nog de keuze maken tussen een maand- of een jaarvariant.

Betaalbaar HBO Max-abonnement

Je kunt op meerdere manieren een HBO Max-abonnement afsluiten.

Bekijk hier wat het bij jouw KPN-abonnement kost – Vergeet de entertainmentkorting niet

Check hier de prijs bij HBO rechtstreeks

Wanneer je kiest voor het jaarabonnement, dan kun je jaarlijks tot een derde van prijs besparen. Je krijgt in beide gevallen vier maanden gratis toegang tot de dienst. Het basisabonnement kost 5,99 per maand of 46,99 euro per jaar. Daarmee bespaar je jaarlijks 24,89 euro op deze streamer.

Maar je kunt ook voor het standaardabonnement gaan. Dan betaal je 7,99 euro per maand, of 59,99 euro per jaar. Daarmee bespaar je 35,98 euro op jaar basis. Als je voor het jaarabonnement gaat, dan betaal je voor de eerste optie 3,90 euro per maand en bij optie twee ongeveer vijf euro.

Met het eerste abonnement kijk je series in 720p-kwaliteit, terwijl standaard 1080p en 4k aanbiedt. Bovendien kun je met de basisoptie op één scherm tegelijkertijd kijken en tot vijf films en series downloaden. Betaal je meer, dan worden dat drie schermen en dertig films en series.

HBO Max KPN

Je kunt dit ook rechtstreeks via de providers bekijken en afsluiten, onder andere HBO Max via Ziggo, maar ook bij KPN is dit mogelijk.

KPN HBO Max?

Toen HBO Max net beschikbaar was in Nederland, kon je ook via KPN een mooie kortingsactie scoren. Destijds kon je bijvoorbeeld drie maanden gratis kijken wanneer je de dienst koppelde aan je KPN-account. Die actie is helaas afgelopen, maar er valt gelukkig nog steeds te besparen!

Via KPN kun je namelijk entertainmentkorting activeren via je KPN-account. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een HBO Max KPN-combivoordeel realiseren. Je kunt dit overigens maar één keer doen. Heb je dit al gedaan voor Viaplay, Netflix of Disney+? Dan vis je helaas achter het net.

De korting bedraagt 5 euro per maand. Dan loopt dus op tot een korting van maar liefst zestig euro per jaar. Als je toch al een abonnement hebt op KPN Internet en Mobiel en verder geen andere diensten gebruikt, dan kun je hier mooi mee besparen. Je moet dan wel door wat hoepels springen.

Wanneer HBO Max bij je KPN-abonnement besteld hebt, dan moet je de dienst nog even activeren. Je ontvangt een mail met daarin allerlei instructies zodra je de bestelling afrondt. Zodra je die opvolgt, log je in bij HBO Max (met een nieuw of bestaand account) en kun je de content bekijken.

Gratis HBO Max bij KPN?

KPN heeft een actie gehad waarbij je 3 maanden gratis HBO Max kon kijken. Deze actie is echter afgelopen en op het moment van schrijven is er geen actuele aanbieding van KPN. Wil je toch een zo goedkoop mogelijk streaming-abonnement op HBO, gebruik dan onderstaande links om te checken waar je dit kunt vinden.

HBO Max bij KPN

De HBO Max KPN-koppeling regelen is volgens KPN binnen vijf stappen geregeld. Om dit te kunnen regelen heb je een KPN-abonnement nodig (op Internet en Mobiel). Een HBO Max-account hebben is niet verplicht; sterker nog, het is gemakkelijker als je er nog geen een hebt.

HBO Max KPN activeren
Zo activeer je HBO Max bij KPN.
Je moet naar de speciale KPN HBO Max-pagina gaan om de dienst te activeren.
KPN raadt aan een eventuele VPN uit te schakelen, mocht je tegen problemen aanlopen.
Log daar in met je KPN ID.
Heb je die niet, maak er dan eentje aan.
Nu kun je HBO Max bij KPN activeren.
Door simpelweg te stappen in beeld op te volgen.
Ga naar de HBO Max-website en maak een account aan.
Heb je al een account? Log  dan in met je bestaande account.
Download de HBO Max app op je favoriete apparaten.
De app is beschikbaar voor Apple TV, Android TV, Android, iOS en moderne spelcomputers.

Als je al een account hebt en je wil hem overzetten (om te kunnen profiteren van die 5 euro korting per maand), dan kun je er ook voor kiezen om je HBO Max-account over te zetten naar je KPN-abonnement. Dan voer je dus een andere KPN HBO Max-koppeling uit. Zo doe je dat.

KPN HBO Max koppelen
Deze stappen volg je alleen als je nu al HBO Max bij HBO hebt.
Druk op deze link en log in met je KPN ID.
Daar dien je eerst HBO Max te activeren.
Ga naar de HBO Max-website (via KPN) en log in met je bestaande gegevens.
Om de koppeling goed te laten verloren is het belangrijk dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt bij zowel KPN als HBO.
Zodra je account gevonden is, dan kan klik je op e-mailadres verifiëren.
Check eventueel je spamfilter om te voorkomen dat je de mail mist.
Klik op e-mailadres verifiëren in de mail.
Je krijgt dan een code.
Die code vul je in op de website van HBO Max.
Daarna is je account gekoppeld. Dat betekent dat je vanaf dan bij KPN betaalt voor HBO Max.

HBO Max op KPN

Tot slot is het goed om te weten dat HBO Max, in tegenstelling tot Ziggo, geen eigen voorkeurskanaal heeft. Je zult dus de app apart moeten downloaden op je smart-tv, mediaspeler, smartphone, tablet of moderne spelcomputer (zoals een PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One of Xbox Series X|S.

Ook kun je de betaaldienst bereiken door gebruik te maken van KPN’s 5202-ontvanger. Heb je die niet? Geen probleem, dan kun je ook nog altijd investeren in een Google Chromecast en alles gewoon via je smartphone of pc streamen, mits alle apparaten op hetzelfde netwerk zitten.

Hoe weet je welke tv-ontvanger je hebt? Daarvoor kijk je voorop of onderop de tv-ontvanger om te lezen of je de cijfers 5202 ziet staan. Je kan dit ook zien in het menu van de tv-ontvanger. Ga dan naar de menu-instellingen, kies informatie en dan hardware-versie.

Lees ook

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...