Ziggo wifi boosters: doen of beter niet? (+ alternatieven)

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ziggo wifi boosters

Met de Ziggo wifi boosters in huis is het mogelijk het bereik van het wifi-netwerk in huis te verbeteren. Maar welke boosters heb je nodig en wat ben je daaraan kwijt? Dat vertellen we in dit artikel.

Ziggo wifi boosters

Wanneer je merkt dat het wifi-netwerk in huis niet zo ver reikt als je misschien zou willen, dan moet je eens gaan nadenken over wifi-boosters, of wifi-versterkers. Die heb je in allerlei soorten en maten (daar gaan we verderop in dit artikel op in), maar voor nu concentreren we ons de Ziggo wifi boosters.

Als abonnee op de diensten van Ziggo kun je Ziggo wifi boosters aanvragen. Hiermee kun je dus het bereik van het wifi-netwerk in huis vergroten, waardoor je overal stabiel en toegankelijk internet hebt. Echter, per modem heb je andere boosters nodig. Ook is het goed om te weten dat ze niet gratis zijn.

Er zijn verschillende modellen in omloop, hier lees je alles over de Ziggo Connectbox en de versies.

💡 Heb je een Ziggo-abonnement, check dan ook even de korting (+ gratis producten) die je ontvangt via Ziggo.

Twijfel je of jouw abonnement nog bij je past? Check en vergelijk hier alle abonnementen!

Voor welke variant je ook kiest (op basis van de router die je hebt staan), het idee achter het vergroten van het wifi-netwerk is hetzelfde. Wanneer je Ziggo wifi boosters in huis haalt, dan maak je daarmee een zogenaamd meshnetwerk aan. Een netwerk bestaande uit meerdere internetpunten.

Al die punten zenden hetzelfde netwerk uit en delen dezelfde inlog- en beveiligingsgegevens. Zo kun je op zolder dus gewoon op je laptop werken, terwijl de Ziggo-router helemaal beneden staat. Als je je laptop ooit aan het wifi-netwerk gekoppeld hebt, maakt die automatisch verbinding met dit punt.

Ziggo wifi boosters

Ziggo wifi boosters zijn dus de oplossing voor Ziggo-abonnees die merken dat hun wifi-netwerk niet toereikend is. Isolatie, betonnen muren en apparatuur zorgen er soms voor dat je verbinding er niet sneller op wordt. Met wifi-boosters in huis kun je dat probleem tackelen voordat het zover komt.

Ziggo smart wifi pods (voor nieuwe modems)

Misschien ben je zelf al gaan zoeken naar de oplossing voor een beter wifi-netwerk in huis. Als Ziggo-klant kom je dan al gauw uit op de Ziggo smart wifi pods. Die zijn wifi-versterkers die voor stabiel internet in huis zorgen, waar je dan ook bent. Je hebt alleen een stopcontact nodig.

Mocht je interesse hebben om te investeren in de Ziggo smart wifi pods, onthoud dan dat je moet beschikken over een Ziggo-modem van na 2022. Het betreft de Smartwifi modem van Sagecom. Op de website van de leverancier lees je daar meer informatie over. Check dit dus goed!

Je stopt de Ziggo smart wifi pods in een stopcontact, koppelt ze aan je thuisnetwerk (zodat die hetzelfde signaal kunnen uitzenden) en verder hoef je niets te doen. Wanneer jij je verplaatst door het huis, dan zal bijvoorbeeld je smartphone automatisch verbinding maken met het dichtstbijzijnde wifi-punt.

Klinkt als muziek in de oren. Maar hoe kom je aan die dingen? En zijn de Ziggo smart wifi pods gratis? Nee, dat helaas niet. Je kunt de Ziggo smart wifi pods aanschaffen of huren bij de telecomaanbieder. In het onderstaande overzicht zie je wat je daar precies aan kwijt bent.

Ziggo smart wifi pods (aantal)Kopen (eenmalige kosten)Huren (kosten per maand)
159 euro1,25 euro
2 (meest gekozen!)99 euro2,50 euro
3158 euro3,75 euro
4198 euro
5257 euro

Wanneer je de Ziggo smart wifi pods bestelt, dan krijg je alles wat je nodig hebt. Uiteraard krijg je het aantal wifi-pods, maar een uitgebreide installatie-instructie. Verder is het goed om te weten dat je een apart app moet downloaden. De SmartWifi-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Wil je de Ziggo smart wifi boosters bestellen? Dan begin je bij deze pagina. Daar kun je rechts bovenin inloggen met je huidige Ziggo-account. Ook kun je hier aangeven hoeveel pods je wil kopen of huren. Wanneer je op de oranje Nu bestellen-knop klikt, zet Ziggo het proces in werking.

Andere Ziggo wifi boosters (modem voor 2022)

Heb je een oudere Ziggo-modem, nog van voor 2022? Dan kun je helaas niet dezelfde Ziggo smart wifi pods gebruiken. In plaats daarvan krijg je te maken met slimme pods van het merk TP-Link, onder de noemer Deco. Met deze pods kun je eveneens eerder benoemd meshnetwerk aanmaken in huis.

Met SmartWifi Deco, zoals dit aanbod heet, doe je dus in principe hetzelfde. Voordat je met dit systeem kunt werken, dien je een aparte app te downloaden (beschikbaar voor Android en iOS). Daarin volg je de instructies met betrekking tot het installeren en het instellen van je meshnetwerk.

Ten opzichte van de Ziggo smart wifi pods gaan sommige dingen wel net even anders. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een pakket van drie boosters of één model met wifi 6 aan boord. Dat is een moderne versie van de wifi-standaard, die zowel sneller als veiliger is voor consumenten.

Het is maar net hoeveel waarde je hecht aan snel internet en of je bijvoorbeeld vaak online gamet. Als dat het geval is, doe je er goed aan iets meer uit te geven aan de enkele starterset van één wifi-punt met wifi 6 aan boord. Dat is wel vrij prijzig, zoals je hieronder kunt zien.

SmartWifi Deco (aantal)Kopen (eenmalige kosten)Huren (kosten per maand)
3 (zonder wifi 6 aan boord)99,95 euro2,50 euro
1 (met wifi 6 aan boord)69,95 euroNu niet mogelijk

Zoals je ziet kun je de SmartDeco-variant met wifi 6 aan boord nu niet huren, maar je kunt de pod wel aanschaffen in de Ziggo-shop. Dat geldt overigens alleen voor klanten van Ziggo. Je kunt zo veel Deco-pods aan je netwerk toevoegen als je wil, maar wellicht heb je er niet zo veel nodig.

Als je toch wil gaan voor het setje van drie Ziggo SmartWifi Deco-boosters, dan kun je het koopproces via deze link beginnen. Op die pagina kun je inloggen met je bestaande Ziggo-account en daarna aangeven wat je precies van plan bent. Je kunt de pods maandelijks huren of meteen aanschaffen.

Ziggo wifi boosters: een goed idee?

Vraag je je nu nog af of de Ziggo wifi boosters wel een goed idee zijn? Afhankelijk van je situatie kunnen ze je een fijne dienst bewijzen. Mocht je wifi-netwerk thuis goed functioneren en merk je dat je geen dode zones hebt? Dan raden we aan alles te laten draaien zoals het momenteel draait.

Maar merk je dat bepaalde plekken in huis traag of slecht wifi hebben, dat je apparaten moeite hebben met het vinden van je netwerk of dat downloads behoorlijk traag zijn in specifieke kamers? Dan is het een goed idee te investeren in één van de producten die Ziggo zijn abonnees aanbeveelt.

???? Het grote voordeel is dat ze volledig ‘afgestemd’ zijn op de Ziggo-ervaring. Plug & Play. Daarnaast kan Ziggo support geven mochten ze niet werken.

Heb bijvoorbeeld nog van die oude powerline-adapters van Ziggo in gebruik en merk je dat die dingen toch niet werken zoals je wil dat ze werken? Dan kun je contact opnemen met Ziggo om ze om te ruilen voor de Ziggo smart wifi pods. Vooral doen, want die adapters halveren de wifi-snelheid, helaas.

Alternatieven op Ziggo wifi boosters

Het staat je natuurlijk geheel vrij om ook gewoon elders te kijken naar manieren waarop je wifi in huis kunt verbeteren. Wat Ziggo aanbiedt is niet nieuw of uniek, maar wel superhandig. Verschillende fabrikanten bieden prima alternatieven aan, die we hieronder in het algemeen behandelen.

We hebben het woord al eerder genoemd: een meshsysteem. Verscheidene fabrikanten, waaronder Google, bieden dergelijke systemen aan, die compatible zijn met alle routers. Dan ben je niet van Ziggo afhankelijk en ontstaan er ook geen problemen wanneer je van provider moet wisselen.

Bekijk de beste Mesh-systemen

Datzelfde geldt overigens voor de powerline-adapters, een term die we net ook al gebruikten. Dit zijn wifi-punten in het stopcontact, die het netwerk via de stroomkabels uitbreiden. Meestal bieden ze ook een extern stopcontact aan, en in bijna alle gevallen is het zo dat de wifi-snelheid gehalveerd wordt.

Bekijk de beste powerlink adapters

Tot slot hebben we nog simpele access points. Dan plaats je een tweede router in je huis, die in directe verbinding staat met de modem (ongeacht de leverancier). Het nadeel is dat je een kabel moet trekken naar een andere verdieping of kamer, maar je hebt wel zelf volledig de controle over je netwerk.

Bekijk de beste access points

Lees ook:

  1. Ziggo Next Mini: 7 dingen die je eerst moet weten
  2. Ziggo Connectbox: 8 dingen die je eerst moet weten
  3. Ziggo Mini Next problemen: probeer deze oplossingen eerst
  4. Ziggo mobiel abonnement: er is maar één juiste keuze…
  5. Ziggo terugkijken: dit moet je eerst weten (+ problemen)
  6. Welk Ziggo pakket heb ik (en kan het goedkoper?)
  7. Ziggo zenders weg: dit is hoe je het oplost
  8. Ziggo afstandsbediening koppelen: deze methode werkt altijd

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...