Ziggo zenders weg: dit is hoe je het oplost

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ziggo zenders weg

Soms zet je de tv aan en dan zie het opeens: Ziggo zenders weg. Dat is heel vervelend, maar met een paar simpele stappen kun je ze ook weer terughalen. In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt.

Daar zit je dan. In je comfy huispak, afstandsbediening in de hand en klaar voor een avond ontspanning. Maar het noodlot heeft al toegeslagen: Ziggo zenders weg. Dat is gelukkig niet onoverkomelijk, maar je moet wel even een aantal checken voordat je de klantenservice contacteert. Wanneer je de oplossingen uit dit artikel volgt, dan kun je eventueel sneller geholpen worden door de aanbieder.

Ziggo zenders weg

Ziggo zenders weg, hoe komt dat?

Dat je Ziggo-zenders ineens verdwenen zijn, kan verschillende oorzaken hebben. Het zou kunnen zijn dat er zenderwijzigingen zijn. Sommige zenders verdwijnen mettertijd omdat ze ophouden met uitzenden, terwijl een andere zender opeens op een nieuwe plek staan. Een compleet overzicht van alle zenderwijzigingen vind je op de website van Ziggo.

💡 Heb je een Ziggo-abonnement, check dan ook even de korting (+ gratis producten) die je ontvangt via Ziggo.

Twijfel je of jouw abonnement nog bij je past? Check en vergelijk hier alle abonnementen!

Nog een korte tip tussendoor. Twijfel je over het aanbod van je zenderpakket of abonnement? Neem dan het zenderoverzicht even goed door. Misschien vergis je je in de zenders waar je recht op hebt.

Lees ook: Welk Ziggo pakket heb ik (en kan het goedkoper?)

Ziggo
Via: Chromefans (Wesley Akkerman)

Ziggo zenders weg: de oplossingen

Mocht je probleem al opgelost zijn door het overzicht van (de wijzigingen van) de zenders door te nemen, chapeau. Is dat niet het geval, dan moeten we wat anders dingen gaan uitproberen.

Staat je televisie wel op het juiste kanaal, oftewel het kanaal waar de Ziggo-box op aangesloten is? In de meeste gevallen moet je hiervoor naar het juiste HDMI-kanaal gaan, waar de box op aangesloten is. De kabel tussen de box en de tv zit in een specifieke aansluiting en check even welke dat precies is.

Mogelijk zit de aansluiting op de achterkant en anders aan de zijkant; dit verschilt per televisie. Pak nu de afstandsbediening van de televisie erbij en druk op de bronknop. Die herken je aan een icoon met daarin een tv met een pijl erdoorheen.

Klik op de knop en navigeer naar het juiste HDMI-kanaal. Soms doe je dat door een paar keer op de knop te drukken en anders met de pijltjestoetsen op je remote.

Ziggo
Via: Chromefans (Wesley Akkerman)

En als je dan toch met de kabels aan het rommelen bent, check meteen of ze nog wel goed zitten. Duw ze een keertje aan (zowel in de box als in de tv). En als dat niet helpt, haal ze er dan uit en stop ze er opnieuw in. Krijg je geen beeld? Dan kan het probleem ook nog aan de kabel zelf liggen; in dat geval doe je er goed aan om de kabel in kwestie even te vervangen.

Lees ook: Ziggo Mini Next problemen (+oplossing)

Over kabels gesproken: de Ziggo-box maakt waarschijnlijk gebruik van een coaxkabel die uit de muur komt (dit geldt niet voor de Ziggo Next Mini). Mogelijk zit die kabel niet strak genoeg in het mediabox of is er ergens een storing op de lijn. In dat geval kun je er weinig aan doen. Controleer ook altijd even of er niet stiekem ergens een Ziggo-storing is, bijvoorbeeld in jouw regio. Dan heb je pech en moet je simpelweg wachten.

Inloggen op Mijn Ziggo
Inloggen op Mijn Ziggo

Ziggo zenders weg? Gebruik Mijn Ziggo!

Helpt dit allemaal niet? Dan hebben we gelukkig nog een optie achter de hand. Zo is het mogelijk je zenders opnieuw op te halen.

Ziggo zenders weg
Zo haal je je zenders opnieuw op bij Ziggo. Soms moet je dit doen nadat er een zenderonderhoud plaatsgevonden heeft.
Log in op Mijn Ziggo.
Ga naar de website en druk rechts bovenin op Inloggen. Log in met je Ziggo-gegevens.
Ga naar Producten.
Deze optie tref je op de zojuist gelaade pagina aan.
Scrol naar beneden, totdat je Digitale ontvangers en smartcards ziet staan.
Zoek hier je mediabox op en druk op Instellingen.
Zoek het kopje Zenderaanbod ophalen op.
Zet nu je tv en digitale ontvanger aan.
Klik op de knop Opnieuw ophalen.
Dit proces kan vijftien minuten in beslag nemen.
ziggo zenders weg
Zenders opnieuw ophalen

Na het voltooien van het bovenstaande stappenplan, zou het probleem van de verdwenen Ziggo-zenders opgelost moeten zijn. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met Ziggo.

Lees ook

  1. Ziggo afstandsbediening koppelen
  2. Ziggo abonnement prijs + zo kan het goedkoper
  3. Ziggo Mini Next problemen en oplossingen
  4. Ziggo Next Mini: 7 dingen die je eerst moet weten
  5. Viaplay Ziggo: kanaal, kosten en uitleg
  6. Ziggo Connect Box resetten doe je zo

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...