Ziggo Connect Box reset: probeer deze methode eerst

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ziggo connect box resetten

Een Ziggo Connect Box reset uitvoeren is gelukkig zo gepiept. Maar je moet wel even weten waar je moet zijn en wat je daar voor nodig hebt. Ook mensen zonder veel technische kennis kunnen dit!

Ziggo modem: dit is altijd de eerste stap…

Heb je het apparaat al eens een keer uit- en aangezet? Dat is een veelgehoorde zin van servicemedewerkers die werkzaam zijn in de ict. Er wordt vaak een beetje lacherig over gedaan, maar het feit is wel: dit is in veel gevallen de beste oplossing die er bestaat.

Hoe meer (slimme) apparaten je in huis haalt, hoe meer onderhoud en problemen je daar aan overhoudt. Dat geldt ook voor de modems van Ziggo. Soms werkt de afstandsbediening niet en dan ben je weer ineens je zenders kwijt. En wat nou als er andere dingen niet blijken te werken?

Dan is het uitvoeren van de Ziggo Connect Box reset een fijne optie om achter de hand te hebben. Ziggo heeft meerdere modems in omloop, maar in dit artikel concentreren we ons puur op het genoemde model. Voordat we uitleggen wat je moet doen, eerst nog even een korte tip.

Lees hier alles over de Ziggo Connectbox

Ziggo connect box resetten

Ziggo Connect Box reset: de voorbereiding

Het kan namelijk zijn dat je helemaal geen Ziggo Connect Box reset hoeft uit te voeren. Het komt dikwijls voor dat er ergens een storing is op het netwerk, om wat voor reden dan ook. Daarom raden we altijd aan om de Ziggo-storingsdienst te checken of de website Allestoringen.nl te bezoeken.

Lees ook: Ziggo abonnement prijs + zo kan het goedkoper

Daarnaast kun je een Ziggo Connect Box reset voorkomen door eerst even de stekker uit het stopcontact te trekken. Heel vaak los je daarmee allerlei problemen op, zonder dat je daarna iets opnieuw hoeft in te stellen. Trek de stekker eruit en wacht ongeveer dertig seconden en stop hem er dan weer in.

Het kan nu tot vijf minuten duren voordat het systeem weer helemaal up and running is. Je modem moet opnieuw opstarten en verbinding leggen en dat kost nou eenmaal wat tijd. Als dit gewerkt heeft, dan branden er wederom vier led-lampjes voorop het toestel. En anders gaan we een stapje verder.

ziggo connect box reset
(Afbeelding: Ziggo)

Ziggo Connect Box reset: daar gaan we

Helpen de bovenstaande oplossingen niet, dan is het tijd om de Ziggo Connect Box reset daadwerkelijk uit te voeren. Je hebt hier wel een paperclip voor nodig, want het is de bedoeling dat we een kleine knop op de achterkant gaan indrukken. Die knop bereik je niet met je vinger, helaas.

Wanneer je een Ziggo Connect Box reset uitvoert, onthoud dan dat je helemaal teruggaat naar de fabrieksinstellingen. Dat betekent dat je een nieuw nulpunt creëert en dat je daarna alles opnieuw moet instellen. Ook kan het langer duren voordat de modem weer opgestart is en verbinding maakt.

???? Hou er wel rekening mee dat na een reset alle instellingen verloren zijn. Je zult dus een aantal zaken opnieuw moeten instellen.

Zodra je de reset uitgevoerd hebt, dan schakelt het systeem terug naar de basisinstellingen. Heb je bijvoorbeeld de netwerknaam of het wachtwoord aangepast? Dan ben je die kwijt en moet je de gegevens gebruiken die aan de onderkant staan. Je vindt ze op een grote sticker.

Ziggo Connect Box reset
Zo voer je een Ziggo Connect Box reset uit.
Haal de Ziggo-modem uit de kast en trek alle kabels los.
Haal alle kabels eruit (maar niet de stroomkabel)
Draai het apparaat om, zodat je de aansluitingen ziet zitten.
Draai het apparaat om zodat je de achterkant kunt zien
Je vindt de resetknop rechts van de aansluiting (of onderop).
Dat is dat kleine gaatje, waar tevens de tekst RESET staat. Kan niet missen.
Zorg ervoor dat je een paperclip hebt (of een ander dun pennetje).
Je hebt zoiets nodig om de knop in te kunnen drukken.
Druk daar de knop mee in en houd hem even ingedrukt.
Doe dit voor tien tot vijftien seconden.
Wacht totdat de led-lampjes een keertje knipperen.
Dan kun je de knop weer loslaten.

Zoals je ziet is het dus best simpel om een Ziggo Connect Box reset uit te voeren. Als je hier vijftien tot twintig minuten de tijd voor neemt, dan moet het helemaal goedkopen. Zo niet, dan kun je altijd nog contact opnemen met de klantenservice van Ziggo. Misschien kan die je verder helpen.

Lees ook

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...