Disney Plus foutcode 83: dit is de enige juiste oplossing

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Disney+

Misschien ben je hem al eens tegengekomen: Disney Plus foutcode 83. Meestal is daar een simpele oplossing voor beschikbaar. Maar wat is nou de oorzaak van het probleem en hoe pak je dat aan?

Wanneer je van een online streamingdienst gebruikmaakt (of wat voor dienst dan ook), dan kan het zijn dat je geregeld verschillende foutcodes tegenkomt. Superirritant, want vaak is er geen touw aan de code vast te knopen. Daardoor moet je Googlen of contact opnemen met de klantenservice, mocht de fout zichzelf niet herstellen. Voor Disney Plus geldt dat niet anders.

Disney Plus foutcode 83

Eén van de meest voorkomende foutcodes is Disney Plus foutcode 83. Misschien kom je hem vaker tegen, misschien is dit de eerste keer. Maar als je hem tegenkomt, dan heeft dat altijd – op de één of andere manier – te maken met het apparaat waar je op kijkt.

Disney Plus foutcode 83 geeft aan dat je content bekijkt op een apparaat dat niet compatible is. Dat is in de meeste gevallen vreemd, omdat dat apparaat altijd het product is waar je Disney Plus op bekijkt. Of dat nou rechtstreeks op je smart tv (met Android TV), een mediaspeler, computer of smartphone is. Wat kan er dan toch aan de hand zijn?

Laat het niet de reden zijn dat je Disney Plus meteen opzegt (maar als je dat wel wil doen: hier lees je hoe dat moet). Dit heeft namelijk te maken met een op hol geslagen beveiligingslaag, dat denkt dat jij, als gebruikt, je schuldig maakt aan piraterij. En dat terwijl je gewoon betaalt.

We gaan ervan uit dat je Disney Plus gewoon legaal bekijkt, op een apparaat waar de app op ondersteund wordt. Het kan zijn dat je tv of smartphone recentelijk een software-update gemist heeft, waardoor het apparaat niet meer voldoet aan de minimale eisen. Als dat zo is, dan moet je checken of je dat product alsnog van een update kunt voorzien om door te gaan.

Disney+

Disney Plus foutcode 83: oorzaken en oplossingen

Maar Disney Plus foutcode 83 kan ook een andere oorzaak hebben. Wellicht is je internetverbinding niet snel genoeg. Net zoals bij elke andere videostreamingdienst, zoals Netflix of Amazon Prime, dien je snel genoeg internet te hebben voor het streamen van de content.

Mocht de verbinding te traag zijn, of een keertje wegvallen, dan kan de app niet controleren of de setup die je gebruikt legaal of legitiem is. En dan kan de code eveneens tevoorschijn komen. Mocht je hiervoor nooit problemen gehad hebben, probeer dan het apparaat waar de app op staat (zoals je tv of mediaspeler) of de router in huis opnieuw op te starten.

Het kan ook helpen een computer of spelconsole met een ethernetkabel aan een router te verbinden, mocht je Disney Plus daarop gebruiken. De app moet een constante internetverbinding hebben. In sommige huizen kan de wifi-verbinding niet sterk genoeg zijn voor die constante connectie.

Daarnaast zijn er nog twee mogelijkheden. Het kan helpen om de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Houd je inloggegevens bij de hand wanneer je dit onderneemt, want anders kom je je account niet in.

Ook kan het helpen om in te loggen met andermans account. Mocht je een tweede account hebben (of tijdelijk kunnen lenen), dan kun je checken of de problemen zich daar ook voor doen. Is dat niet het geval, dan is er mogelijk iets aan de hand met je eigen, persoonlijke account. Dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Disney Plus.

Disney+

Disney Plus foutcode 83: check of er updates zijn

Als je besluit de app opnieuw te installeren, dan haal je veelal ook meteen de nieuwste updates voor de videostreamingdienst binnen. Maar als je dat proces niet wil ondergaan, geen probleem — dan kunnen we meteen kijken of er een update beschikbaar is.

Meestal geeft het besturingssysteem dat je gebruikt (zoals Android, iOS, Android TV, Windows et cetera) aan of er een update is. Is dat niet het geval, open dan de downloadwinkel van dat platform (zoals App Store, Google Play Store of Microsoft Store).

Zoek de app op en kijk of er een updateknop bij staat. Staat die er? Druk daar dan op en wacht tot het updaten voltooid is. Daarna kun je de app opstarten en opnieuw proberen content af te spelen.

Vergeet ook niet te checken of het apparaat waarop je kijkt aan een update toe is. In vrijwel alle gevallen krijg je een notificatie in beeld waaruit je kunt opmaken dat er een update klaarstaat. En anders kun je binnen de instellingen van het apparaat achterhalen of er iets klaarstaat. Dat wordt meestal onder systeeminstellingen aangegeven.

Disney Plus foutcode 83 door VPN?

Tot slot willen we je nog wijzen op het volgende: het kan zijn dat een VPN roet in het eten gooit. Verschillende videostreamingdiensten werken het gebruik van een VPN actief tegen om te voorkomen dat mensen toegang tot content krijgen waar ze niet voor betaald hebben.

Op een computer kan het vaak nog wel goed gaan. Maar wanneer je via een mediaspeler, slimme tv of spelcomputer kijkt, of bijvoorbeeld een smartphone of tablet, dan moet je dus de VPN uitschakelen als je wil kijkt.

Daarnaast doe je er goed aan altijd de app te gebruiken als die voor het platform dat je gebruikt beschikbaar is. Ga op je spelcomputer of smartphone dus niet naar de website van Disney Plus, want ook dan kun je tegen deze foutmelding aanlopen. Je moet de dienst dus altijd op de correcte manier gebruiken, want anders krijg je Disney Plus foutcode 83 te zien.

Lees ook:

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...