Disney Plus Ziggo: dit moet je eerst weten

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Disney Plus Ziggo

Je kunt sinds een tijdje de Disney Plus Ziggo-app downloaden voor de nieuwe mediabox van de telecomaanbieder. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Disney Plus is een videostreamingdienst waarmee je allerlei soorten content kijkt. Net als op Netflix, Apple TV+ en Amazon Prime Video kun je er exclusieve films, series en documentaires op verwachten. Het grote verschil met andere diensten is dat je er veelal content aantreft van Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic.

Disney Plus Ziggo-app

Misschien heb je al een abonnement op Disney Plus. Dan bekijk je de dienst via een app op je tv of mediaspeler, of misschien wel via een browser op je computer. Maar wist je dat er ook een Disney Plus Ziggo-app beschikbaar is? Dan kun je als Ziggo-abonnee ongestoord naar alle content kijken.

Lees ook: Disney+ proefperiode (gratis): dit zijn je opties

En het werkt allemaal heel eenvoudig. Je hebt hiervoor een Mediabox Next of Next Mini nodig en natuurlijk een snelle internetverbinding. Maar als je recentelijk een abonnement bij Ziggo afsloot, dan voldoe je hoogstwaarschijnlijk aan die eisen. En anders kun je op elk moment een nieuwe Mediabox aanvragen bij het bedrijf.

Het grote voordeel van de Disney Plus Ziggo-app is dat je geen apart kastje hoeft aan te schaffen. Je hoeft geen Chromecast te kopen (waarmee je de content streamt vanaf een smartphone) en bent ook niet afhankelijk van een recent geüpdatete televisie of mediaspeler.

Je maakt gewoon gebruikt van de Ziggo Mediabox Next of Next Mini, waar je nog meer apps op kunt installeren. Denk dan aan YouTube, bijvoorbeeld. De Next-box van Ziggo is in feite een soort mediaspeler an sich, waar je ook lineaire televisie mee bekijkt. Superhandig.

Disney Plus Ziggo
Via: Chromefans.nl

Disney Plus Ziggo-abonnement

Daarnaast heb je een abonnement op Disney Plus nodig. Je hebt twee mogelijkheden: een maand- en jaarabonnement. Maandelijks betaal je 9,99 euro en jaarlijks 99,90 euro. Deel je die kosten met drie andere vrienden, dan valt dat allemaal gelukkig mee. Jaarlijks verhoogt Disney de prijzen, dus houd vooral de prijzenpagina in de gaten.

Voordat je gebruikt kunt maken van de Disney Plus Ziggo-app, dien je de software eerst te downloaden. Je kunt de app vinden via de app store van Ziggo of door gebruik te maken van Voice Control, waarmee de Ziggo-afstandsbediening uitgerust is.

De samenwerking tussen Disney Plus en Ziggo gaat best ver, overigens. Je kunt het volledige abonnement namelijk beheren via Ziggo.

Je kunt een abonnement bestellen en ervoor betalen via je Ziggo-rekening. Dit kun je ook altijd los doen. In veel gevallen geniet dit de voorkeur, zodat je niet aan Ziggo vastzit. Mocht je van provider wisselen, dan treden er wellicht problemen op met het over te zetten account en dat wil je altijd voorkomen. Sluit het abonnement dus vooral zelfstandig af.

Disney+

Disney Plus Ziggo-app downloaden

Omdat we begrijpen dat niet iedereen weet hoe die de Disney Plus Ziggo-app downloadt (het kan zijn dat je de nieuwe mediabox net voor het eerst gebruikt, presenteren we hieronder een kort stappenplan waarin we uitleggen wat je het beste kunt doen.

Geen nood: dit is zo gepiept.

Disney Plus Ziggo-app downloaden
In het onderstaande stappenplan lees je hoe je de Disney Plus Ziggo-app downloadt.
Sluit eerst een abonnement af bij Disney Plus.
Dat kan via de officiële website. Je kunt dit ook via Mijn Ziggo regelen, maar we raden aan beide abonnementen van elkaar gescheiden te houden.
Pak nu de afstandsbediening van de Mediabox erbij.
Dit moet een Mediabox Next of Next Mini zijn.
Druk op de Home-knop.
Zo keer je terug naar het hoofdmenu van de mediabox.
Navigeer naar Apps.
En open het appoverzicht.
Open nu de app store van Ziggo.
Daar moet je de Disney Plus Ziggo-app vandaan halen.
Zoek op de term ‘Disney+’.
Als het goed is komt de app meteen in beeld te staan. Selecteer die app.
Download de applicatie en wacht tot het installeren gereed is.
Nu kun je de app openen en inloggen met je persoonlijke inloggegevens.

Als je nu de app wil openen, dan kan dat op twee manieren. Je vindt de app binnen het appoverzicht, maar kunt hiervoor ook Voice Control gebruiken. Druk op het microfoontje en spreek de volgende zin duidelijk uit: “Ga naar Disney Plus”. Gemakkelijker kan haast niet!

Wil je via een ander apparaat streamen, hier kun je een overzicht vinden van alle ondersteunde platformen van Disney+.

Disney Plus Ziggo: geld besparen?

Mocht je interesse hebben in Disney Plus en ESPN (de sportzender van Disney), dan kun je wellicht wat geld besparen.

Meer over ESPN lees je in ons uitgebreide overzicht. Maar als je beide diensten afneemt, dan betaal je daar maandelijks 23,99 euro voor. Dat is een hoop geld, maar het scheelt toch al 3,99 euro per maand. Dat is bijna 48 euro per jaar.

Lees meer:

  1. Disney Plus opzeggen: deze methode werkt altijd
  2. Disney+ proefperiode (gratis): dit zijn je opties
  3. Disney+ abonnement: kosten (+ zo kan het goedkoper)
  4. Disney Plus en Chromecast: werkt het samen en zo ja, hoe?
  5. Alle streamingdiensten op een rij: gratis en premium

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...