Google Chromecast aanbieding: vind een goedkope Chromecast

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Chromecast resetten

Als je van plan bent een nieuwe Chromecast te kopen, is het natuurlijk altijd goed om te checken of er aanbiedingen zijn. Daarom heb ik op deze pagina’s alles over de Chromecast aanbieding verzameld. Zo weet je precies waar de beste deal is en of je teveel hebt betaald. Dus kom maar op met die goedkope Chromecast aanbiedingen.

Google Chromecast aanbieding

De Chromecast is een slimme streamingdongle die veel mogelijkheden heeft. Er zijn grofweg twee versies die op dit moment verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt. Van deze twee modellen dan ik dan ook de beste Google Chromecast aanbieding bespreken.

Wij checken meerdere keren per dag de prijzen bij de verschillende aanbieders, waardoor we altijd een actueel lijstje hebben, waardoor je nooit teveel zult betalen en je dus verzekerd bent van een goedkope Chromecast. Gelukkig zijn er vaan kortingen op deze apparaten, waar we soms wel kortingen zien tot zo’n 30%. Dit geldt vooral voor de Chromecast (V3) zoals hij officieel genoemd wordt.

Voordat we naar de echte Chromecast aanbieding gaan, allereerst wat achtergrond over dit kleine apparaatje waar Nederlanders dol op zijn. Welke modellen zijn er en wat kun je er allemaal mee?

Chromecast met Google TV / Chromecast aanbieding
Afbeelding: Chromefans

Wat kun je allemaal met een Chromecast?

De Chromecast maakt het mogelijk om elk scherm met een HDMI-aansluiting een stuk slimmer te maken. Hierdoor wordt het onder andere mogelijk om content vanaf je smartphone naar het grote scherm, bijvoorbeeld een monitor of tv te streamen.

Door de eenvoudige koppelingen tussen telefoon en tv, is de Chromecast de afgelopen jaren een bijzonder geliefd apparaatje geworden. De nieuwste versie, de Chromecast met Google TV genaamd, heeft ook een ‘interface’. Dat betekent dat deze Chromecast met afstandsbediening menu’s heeft en de mogelijkheid om apps te installeren.

Er zijn dus legio mogelijkheden voor een Chromecast. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van Netflix, YouTube, Spotify, Videoland, NPO en nog veel meer. Maar je hebt bijvoorbeeld ook (bij de Chromecast 4) de mogelijkheid om te gamen met Google Stadia.

Goedkope Chromecast

Ben je op zoek naar een goedkope Chromecast, dan is er eigenlijk maar één goede keuze om te maken. De Chromecast (V3) is de goedkoopste van het stel is en gelukkig ook vaak in de aanbieding. Op deze manier betaal je nog minder voor het toch al betaalbare apparaatje!

Bekijk hier aanbiedingen voor de goedkoopste Chromecast

Uiteraard kun je ook kiezen voor een alternatieve Chromecast, die vaak nog goedkoper is, echter zijn de ervaringen daar voor ook minder mee. Zo is de TMC Chromecast Stream & Cast nog beter betaalbaar, maar de reviews liegen er niet om: deze komt niet in de buurt van de echte goedkope Chromecast.

Wat zijn de verschillen tussen de modellen?

Er zijn nog een aantal verschillen tussen de twee dongles, die de keuze mogelijk wat eenvoudiger maken.

Zo zijn de enige met 4K-ondersteuning de Chromecast 4 (ofwel de Chromecast met Google TV) en de Chromecast Ultra. Deze laatste is echter niet meer verkrijgbaar. Dus wil je in 4K streamen, dan is de Chromecast met afstandsbediening de enige juiste optie.

Een ander verschil, zoals al eerder aangestipt, is het feit dat de gewone Chromecast geen interface heeft. Je start content dus vanaf je smartphone op. De Chromecast 4 heeft deze mogelijkheid ook, maar biedt tevens de optie om apps te installeren en deze dus rechtstreeks te starten.

Daarnaast zijn er nog verschillen in prijs. De adviesprijs van het full HD-model is ongeveer € 40, het 4K-model gaat over de toonbank voor € 80. Als je goed zoekt, vind je eigenlijk altijd wel een Chromecast aanbieding.

→ Heb je moeite met kiezen, check dan onze uitgebreide Chromecast kopen-guide!

Chromecast V3

Chomecast aanbieding: actuele deals

De reguliere Chromecast (ook wel V3 genoemd) is de populairste van dit moment. Hiermee is het mogelijk om vanaf je telefoon naar de tv te streamen. Inmiddels zijn er veel interessante en handige Chromecast-apps beschikbaar om te gebruiken.

De ‘gewone’ Chromecast aanbieding kun je hieronder vinden. De prijzen worden vier keer per dag geüpdatet, waardoor je altijd voorzien en van de meeste actuele gegevens.

Chromecast met Google TV aanbieding

Dit is het topmodel onder de streamingdongles en biedt dan ook de nodige extra’s: denk hierbij aan streamen in 4K en bedienen via een afstandsbediening.

De Chromecast met Google TV schommelt ook regelmatig in prijs, daarom is het goed om de prijzen te vergelijken en proberen de beste Google Chromecast aanbieding te spotten.

Hopelijk heb je met onze prijsvergelijker een mooie Chromecast deal kunnen vinden.

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...