100+ Google Home apparaten om te koppelen (2023)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Google Home

Het Google Home ecosysteem heeft steeds meer mogelijkheden en we zien dan ook meer en meer fabrikanten die ondersteuning toevoegen. Daarom hebben wij een lijst van 25 Google Home apparaten voor je gemaakt, waarvan je zeker mag zijn dat ze bijzonder goed samenwerken met deze dienst van Google.

Google Home: het ecosysteem

De term Google Home wordt vaak voor meerdere zaken gebruikt, dus laten we eerst definiëren wat er precies mee bedoeld wordt in dit artikel.

Google Home is het platform van de zoekgigant, waarmee je jouw smarthome-systeem kunt beheren, aanpassen en instellen. Google brengt hier zelf een aantal producten voor uit, veelal onder de naam Google Nest, maar er zijn ook steeds meer fabrikanten die Google Home producten lanceren.

Naast dat deze slimme producten via een eigen app werken, kunnen ze ook gebruikt worden op het Google Home-platform.

In dit artikel deel ik een hele lijst met producten die samenwerken met Google Home, variërend van Google Home lampen, tot slimme deurbellen, maar ook rookmelders. Je kunt bijvoorbeeld ook Google Home koppelen aan tv.

Dit is geen complete lijst, maar wel een opsomming van goed werkende producten die ik vaak ook zelf uitgebreid getest hebt.

Google Home installeren / Google Home apparaten
Via: Pixabay, antonbe, CC

Google Home producten: de basis

Als je dit artikel leest, heb je waarschijnlijk één of meerdere producten die werken binnen Google Home. Dit kan bijvoorbeeld een Google Nest Hub of Google Nest mini zijn, maar ook een Google Nest theromaat of Nest protect (rookmelder).

Om volledig gebruik te kunnen maken van Google Home, adviseer ik je allereerst om één van de volgende producten aan te schaffen of gebruiken. Dit maakt het ecosysteem veel breder inzetbaar en kun je bijvoorbeeld ook spraakcommando’s geven.

 • Google Nest Hub – Misschien wel mijn favoriet van dit lijstje: deze slimme speaker met scherm brengt veel mogelijkheden met zich mee. Hiermee is het dus niet alleen mogelijk om spraakbediening te gebruiken (Hey Google), muziek af te spelen, maar is er ook een scherm aanwezig. Dit kan gebruikt worden voor bediening via het touchscreen, maar bijvoorbeeld ook om camera-streams of slimme deurbel op aan te sluiten. Let wel, dit werkt niet met alle deurbellen samen.
 • Google Nest mini – Dit kleine, slimme apparaatje doet dienst als speaker(tje), maar kan ook gebruikt worden om spraakcommando’s te geven. Als je nog niet zo goed weet welke kan je op gaat met je smarthome, of simpelweg niet zoveel budget hebt (of wil uitgeven), dan is de Google Nest mini een goed startpunt.
 • Smarthome of tablet* – Misschien een open goal, maar als je Google Home producten wil gaan gebruiken, zorg dan voor een smartphone of tablet waar je de Google Home-app op kunt installeren. Het maakt hier verder niets uit of dit een Android of iOS (iPhone of iPad) is.

* Verplicht – Eigenlijk kun je niet zonder smartphone of tablet voor Google Home, maar gelukkig is deze meestal al aanwezig.

Laten we vooral verder gaan met waarvoor je gekomen bent: een overzicht van Google Home producten. Deze heb ik opgesplitst in verschillende categorieën, dus hieronder kun je de volgende Google Home apparaten verwachten:

 • Slimme lampen voor Google Home
 • Google Home deurbel
 • Google Home slimme speakers
 • Slimme stekkers voor Google Home
 • Rookmelders die werken met Google Home
 • Google Home Slimme sloten
 • Camera’s voor Google Home
 • Overige Google Home producten

Google Home lampen

Slimme lampen zijn vaak een eerste stap als je aan de slag gaat met smarthome en dat is ook logisch. Het bedienen van verlichting met je smartphone, tablet of slimme speaker is natuurlijk enorm handig. Vooral als je hier ook nog wat zaken kunt automatiseren.

Er zijn dan ook veel Google Home lampen beschikbaar, waardoor je genoeg keuze hebt voor welke fabrikant je gaat. Zelf biedt Google op het moment van schrijven geen ‘eigen’ producten aan in deze categorie, maar er is meer dan voldoende te krijgen.

Bij deze lampen voor Google Home zien we dat deze te gebruiken zijn met de eigen app en een deel van deze functies komen terug in Google Home. Vooral het automatiseren, of het combineren van verschillende merken kan bijzonder eenvoudig via het smarthome-platform van Google.

Hieronder een lijst met Google Home lampen, waarbij ik ook direct aangeef welke mijn persoonlijke favoriet is.

Bekijk Google Home lampen bij:

Philips Hue

Philips Hue is misschien wel het bekendste merk slimme lamp en dat is ook terecht. Ben je op zoek naar Google Home lampen, dan is Hue wel mijn eerste aanbeveling. Het installeren is bijzonder eenvoudig, maar ook de bediening gaat intuïtief via zowel de Hue-app als de Google Home-app.

Daarnaast biedt Philips Hue een grote collectie aan slimme lampen met verschillen fittingen, mogelijkheid tot inbouwen of zelfs om in de tuin te gebruiken. Daarmee zijn dit bijzonder geschikte Google Home apparaten.

Philips Hue Google Home

Philips Hue BESTE KEUZE

Veel keuze mogelijkheden
Werkt bijzonder goed samen met Google Home
Goed werkende app
Groot assortiment

WiZ

Wil je iets minder uitgegeven, dan zijn de lampen van Wiz ook uitermate geschikt. Deze betaalbare slimme lampen-serie werkt uiteraard ook samen met Google Home, maar biedt daarnaast tevens een goed functionerende eigen app.

Met WiZ heb je de keuze uit meerdere verschillende lampen, waardoor je over het algemeen altijd een passende fitting moet vinden. Met Wiz koop je ieder geval betaalbare Google Home lampen.

Wiz Betaalbare optie

Betaalbare slimme lampen
Verschillende modellen beschikbaar
Goed werkende app

Nanoleaf

Dit is misschien niet de lampen-serie die je verwacht in dit lijstje, maar met Nanoleaf kun je veel toffe dingen doen. Vooral de Lines-serie heeft veel potentie, maar ook de andere modellen geven een unieke look aan de ruimte,

Nanoleaf staat erom bekend een bijzondere lichtervaring te geven en deze werkt ook nog eens samen met Google Home. Wil je echt in-depth gaan met je lampen, dan is de Nanoleaf-app daar het meest geschikt voor.

Wil je dus iets verder dan het standaard peertje of inbouwled, dan is Nanoleaf zeker een interessante optie als lamp voor Google Home.

Nanoleaf Google Home

Nanoleaf Unieke looks

Unieke stijl slimme lampen
Bijna oneindige mogelijkheden
Goed werkende app

Er zijn echter nog veel meer lampen die goed samenwerken met Google Home. Daarom hieronder nog een lijst om het overzicht compleet te maken.

Bekijk alle Slimme lampen die werken met Google Home

Google Home deurbel

Een andere, veelgebruikte smarthome-toepassing: de slimme deurbel. Hiermee wordt het mogelijk om jouw voordeur een stuk slimmer te maken.

Er zijn verschillende deurbellen beschikbaar, maar tegenwoordig zijn de meeste wel voorzien van een camera, waardoor je in real-time (of achteraf) kunt zien wie er voor de deur staat. Dit is bijna altijd gekoppeld aan een slimme app, maar het is ook mogelijk om een slimme deurbel aan Google Home te koppelen.

Hier zijn eigenlijk twee verschillende mogelijkheden:

 1. Direct stream op scherm na aanbellen – Als er aangebeld wordt, dan is de livestream van de deurbel direct zichtbaar op de Google Home hub. Op het moment van schrijven is er maar één deurbel die dat kan: de Google Nest Deurbel
 2. Aanbel-geluid uit Google Home speaker – Zodra de bel gaat, hoor je deze ook overgaan via bijvoorbeeld de Google Nest mini of een andere speaker. Dit kan praktisch elke slimme deurbel.
 3. Door spraakcommando livestream activeren – Dit kunnen een aantal andere deurbellen, waardoor je na bijvoorbeeld ‘Ok Google, laat de deurbel zien’ de livestream van jouw slimme bel op de Google Nest Hub getoond wordt.

Heb je dus een Google Nest hub en wil je optimaal gebruik maken van de slimme deurbel-functionaliteit in Google Home, dan is de Nest deurbel de enige goede optie op dit moment.

Maar er zijn nog veel meer Google Home slimme deurbellen die samenwerken met Google Assistant. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Google Nest deurbel
 • Eufy video deurbel (2k)
 • Arlo Essential

Google Nest deurbel

Als je echt alles uit de integratie van Google Home en je slimme deurbel wil halen, is de Google Nest deurbel het meest geschikt. Hiermee kun je direct het beeld op de Google Nest Hub toveren zodra de bel overgaat.

Daarnaast is dit model van de Google Nest Doorbell ook nog eens uitgerust met een accu, waardoor deze zowel bedraad als ‘draadloos’ aangesloten kan worden. De accu gaat bij normaal gebruik zo’n 1,5 – 2 maanden mee blijkt uit mijn eigen ervaringen. Uiteraard is dit afhankelijk van de meldingsinstellingen.

De Google Nest deurbel is dus uitermate geschikt als Google Home slimme deurbel, en dus ook mijn aanbeveling hierin. Wil je echt alles uit dit product halen, dien je wel een abonnement af te sluiten, waardoor je voor 10 of 30 dagen beelden terug kunt kijken. De kosten hiervoor zijn vanaf € 5 per maand.

Nest deurbel Beste keuze

Enige deurbel die echt goed samenwerkt met Google Nest Home Hub
Werkt op batterij of bedraad
Goed werkende app

Eufy video deurbel 2K

De Eufy video deurbel 2K is geliefd door velen en de reden daarvoor is eigenlijk vrij eenvoudig: het is gewoon een goeie deurbel die geen abonnement vereist.

Als je de Eufy video deurbel 2K koopt, dan koop je er een zogenaamde Homebase bij. Dat is je basisstation, waar alle informatie en dus ook de beelden, worden opgeslagen. Hierdoor heb je dus altijd lokale opslag en geen abonnement nodig.

Lees ook: zo kun je Eufy en Google Home verbinden

De Eufy video deurbel kan op Google Home aangesloten worden, waarmee de beelden opgeroepen kunnen worden op de Nest Home Hub.

Google Home Eufy deurbel

Eufy video deurbel Geen abonnement nodig

Lokale opslag, dus geen abonnement nodig
Werkt op batterij of bedraad
Goed werkende app

Arlo Essential

Arlo is ook geen onbekende in deurbellen-land en de Arlo Essential hangt dan ook aan menig voordeur. Als je bij de Arlo Essential een smart hub koopt, kun je ook genieten van lokale opslag van de beelden. Daarnaast heb je de mogelijkheid een abonnement af te nemen om de beelden ook in de cloud op te slaan.

De Arlo Essential kan bedraad en draadloos aangesloten worden (let op dat je het juiste model kiest). Daarnaast zien we dat de Arlo vaak in de aanbieding is, dus ook dit is iets om in de gaten te houden.

De Arlo Essential werkt – uiteraard – samen met Google Home, maar is net als Eufy ietwat beperkt in de functionaliteit hierin.

Arlo Essential Betaalbaar

Lokale opslag
Werkt bedraad en draadloos
Vaak in de aanbieding

Ring video deurbel? Beter niet…

Ring is misschien wel het bekendste merk slimme deurbellen en er zijn dan ook meerdere ‘Rings’ verkrijgbaar. Maar waarom staat er geen Ring in dit lijstje?

Ring is van Amazon en Amazon maakt Alexa, ook een slimme assistent en eigenlijk een concurrent van Google Assistant. Dat wil niet zeggen dat Ring niet werkt met Google Home, maar de integratie is matig. Wil je dus een slimme deurbel voor het smarthome-systeem van Google, dan is Ring niet de beste keuze.

De twee diensten verbinden kan overigens wel, maar er zitten wat haken en ogen aan. Lees hier alles over Ring en Google Home.

Om de lijst compleet te maken, hieronder nog een aantal Google Home slimme deurbellen.

Bekijk alle slimme deurbellen voor Google Home

De meeste merken maken Google Home apparaten die simpelweg goed samenwerken, maar bij Ring is dat dus minder. Dat is niet erg, maar het is wel prettig om dit van tevoren te weten. Dus overweeg je een Ring-deurbel aan te schaffen, dan kun je mogelijk beter kiezen voor Amazon Alexa.

100+ apparaten voor Google Home

Er zijn nog veel, veel meer apparaten die je aan Google Home kunt koppelen. Om dit eenvoudig te maken, heb ik een opsomming gemaakt van producten die verbonden kunnen worden met Google Home.

Slimme thermostaten voor Google Home

Het kan bijzonder handig zijn om je slimme thermostaat aan Google Home te koppelen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de temperatuur aanpassen met je stem.

Bekijk hier een overzicht van alle thermostaten geschikt voor Google Home!

 • Tado slimme thermostaat
 • Google Nest thermostaat
 • Bosch Easy Control
 • Netatmo slimme thermostaat
 • Honeywell Lyric T6
 • Honeywel Lyric T6R
 • Somfy raditorkraan
 • Honeywell Home Round connnected
 • En meer…

Google Home rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht en als je er dan toch één moet aanschaffen, waarom dan niet meteen een slimme rookmelder die met Google Home verbonden kan worden.

Hieronder de opties voor een slimme rookmelder die met Google Home gebruikt kan worden!

Overzicht van alle Google Home rookmelders

 • Netatmo slimme rookmelder
 • Somfy Protect
 • Nest Protect
 • Klik-aan-klik-uit ZCO-900
 • Gigaset rookmelder 2.0 OneX
 • En meer…

Google Home camera’s

Een camera met Google Home connecten kan ook bijzonder handig zijn: zo kun je de streams op het scherm van je Nest Hub oproepen bijvoorbeeld Veel camera’s zijn dan ook compatible met Google Home. Hieronder een lijst.

Bekijk alle slimme camera’s met Google Home

 • Eufy Cam 2 Pro
 • Eufy Cam 2
 • Eufy indoor Cam 2k
 • Eufy Floodlight camera 2k Pro
 • Google Nest Cam Indoor (nieuw)
 • Google Nest Cam Indoor (oud)
 • Google Nest Cam
 • Google Nest Cam Spotlight
 • Ezviz C6CN Pro
 • Ezviz C2C Pro
 • Ezviz BC1-B3
 • Ezviz Elife 2K+
 • Ezviz C3N
 • Ezviz Dual-Lens
 • Ezviz C8C
 • Ezviz C3W
 • Ezviz C2C Pro
 • Ezviz C4W
 • Ezviz C6N
 • Foscam FI9936P
 • Foscam D4Z
 • Foscam C2M
 • Foscam SD2X
 • Foscam S41-W
 • Foscam R2M
 • Foscam D2EP
 • Foscam R2
 • Foscam G4EP
 • Arlo Ultra 2 4K
 • Arlo Pro 4 Spotlight
 • Arlo Pro 3
 • Arlo Essential XL Spotlight
 • Netatmo Prescence
 • Netatmo Welcome
 • Somfy Outdoor
 • Somfy Indoor
 • IMOU Rex
 • IMOU Ranger IQ
 • IMOU Bullet
 • IMOU Cruiser
 • IMOU Cell 2
 • IMOU A1
 • TP-Link Tapo C310
 • TP-Link Tapo C210
 • TP-Link Tapo C320WS
 • Ring Stickup Cam
 • Bekijk alle camera’s met Google Home

Slimme speakers voor Google Home

Ook speakers werken tegenwoordig veelal samen met Google Home en Google Assistant. Hiermee kun je onder andere de speakers bedienen via spraak, erg handig! Een lijstje met geschikte speakers kun je hieronder vinden.

Bekijk alle slimme speakers met Google Home

 • Sonos One
 • Sonos One SL
 • Sonos Five
 • Sonos Sub G3
 • Sonos Move
 • Sonos Arc
 • Denon Home 150
 • Denon Home 350
 • Denon Home 250
 • Google Nest Audio (uiteraard:-))
 • Harman Kardon Citation One MK3
 • Harman Kardon Citation 200
 • Harman Kardon Citation Tower
 • Harman Kardon Citation Sub
 • Harman Kardon Citation 300
 • Harman Kardon Citation One MK2
 • Harman Kardon Citation 500
 • Harman Kardon Citation Oasis
 • JBL Link Portable
 • JBL Link Music
 • Bose Home Speaker 500
 • Bose Portable Home Speaker
 • Bose Surround Speakers
 • Philips TAW6505
 • Philips TAW6205
 • Sony SRS-RA3000
 • Sony SRS-RA5000
 • En nog veel meer…

Robotstofzuigers met Google Home

Robotstofzuigers worden steeds geavanceerder en tegenwoordig zijn er ook al veel geschikt voor Google Home. Wij hebben daarom ook een mooi lijstje samengesteld van robotstofzuigers die werken met Google Assistant.

Bekijk alle robotstofzuigers met Google Home

 • iRobot Roomba i7158
 • iRobot Roomba S9
 • iRobot Roomba i7
 • iRobot Roomba J7
 • iRobot Roomba 976
 • iRobot Roomba Combo
 • iRobot Roomba i3554
 • iRobot Roomba 698
 • iRobot Roomba e6198
 • iRobot Roomba i3
 • Blaupunt Bluepot Xtreme
 • Blaupunt Xboost
 • Dyson 360 Heurist
 • Ecovacs Deebot T9
 • Ecovacs Deebot Ozmo 950
 • Ecovacs Deebot N8 Pro
 • Ecovacs Deebot T8
 • Ecovacs Deebot N8
 • Ecovacs Deebot U2 Pro
 • Eufy Robovac 15C
 • Eufy Robovac G10
 • Eufy Robovac 35C
 • Neato D9
 • Neato D10
 • Neato D8
 • Neato Botvac D7
 • Rowenta X-Plorer Serie 95 RR7975
 • Rowenta Explorer Serie 60 RR7455
 • Bekijk alle robotstofzuigers met Google Home

Google Home apparaten: tot slot

Er komen steeds meer Google Home apparaten op de markt. Dat wil zeggen dat het ecosysteem van Google steeds breder gebruikt wordt en er ook de komende jaren nog veel uitbreidingen op het platform, maar ook qua producten zal plaatsvinden.

Ben je dus van plan jouw huis uit te rusten met Google Home producten dan is dat een slimme keuze, vooral omdat dit een toekomstbestendige optie is en blijft.

Lees ook

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...