KPN

KPN afstandsbediening koppelen aan tv doe je zo

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

KPN afstandsbediening koppelen

Je wil de KPN afstandsbediening koppelen aan tv? Geen probleem. Tenminste, dat hoeft het niet te zijn. Maar dan moet je wel weten wat je moet doen en wat je daarvoor nodig hebt. We gaan je helpen.

Wanneer je een tv en ontvanger hebt, dan heb je vaak te maken met twee afstandsbedieningen. Eentje is voor de tv en de ander is voor de mediabox van de provider. Voor dit artikel focussen we ons op de ontvanger van KPN, en natuurlijk de bijbehorende afstandsbediening.

KPN afstandsbediening koppelen aan tv

Soms is werken met twee afstandsbedieningen een beetje vervelend. Want wanneer gebruik je nou welke zapper op welk moment? De KPN-afstandsbediening zet de tv niet aan en de tv-afstandsbediening doet (meestal) niets voor de ontvanger. Dat is een onhandige situatie.

Daarnaast is het zo dat er vaak één afstandsbediening voor het grootste deel van de dag stof ligt te verzamelen, omdat je die niet zo vaak gebruikt als de andere. Daarom kan het handig zijn om voor beide apparaten één afstandsbediening te gebruiken, toch? Klinkt als een goede oplossing.

KPN afstandsbediening koppelen

Als je dat met ons eens bent, dan ben je aan het juiste adres. Want in dit artikel leggen we uit hoe je een KPN-afstandsbediening koppelt aan je tv. Per tv moet je net even anders handelen, dus het is zaak dat je goed oplet. Een moeilijk proces is het niet, maar je moet wel weten wat de tv van je verlangt.

Methode #1: KPN afstandsbediening koppelen aan tv doe je zo

In veel gevallen kun je op twee manieren de KPN afstandsbediening koppelen aan tv. In het eerste stappenplan leggen we je uit hoe je dat via de televisie, ongeacht het merk, kunt regelen. Werkt die methode niet, dan hebben we nog een mooie oplossing achter de hand.

KPN afstandsbediening koppelen aan tv
Zo koppel je de KPN-afstandsbediening aan je televisie.
Pak de afstandsbediening van de tv erbij en zet de tv aan.
Zorg ervoor dat de afstandsbediening van volle batterijen voorzien is.
Druk nu op de menuknop of navigeer naar de instellingen van je tv.
Meestal heb je hiervoor een tandwielicoon in beeld staan. Per televisie verschilt hoe dit werkt; raadpleeg de handleiding als je er niet uitkomt.
Met de pijltjestoetsen ga je naar Instellingen.
Soms is deze optie meteen beschikbaar en anders moet je even goed door de menu-opties heengaan.
Binnen het instellingenmenu ga je op zoek naar Apparaten.
Dit is de plek waar je veelal externe apparaten kunt koppelen.
Selecteer de optie voor je tv.
Staat deze optie er niet, dan is er misschien een knop voor Afstandsbediening.
Selecteer Koppelen in het volgende scherm.
Je bevestigt je keuze met de OK-knop op de afstandsbediening.
Als het goed is laat de tv nu een code zien.
Meestal zijn dit vier cijfers.
Vul die code in op je afstandsbediening.
Dat doe je met de cijfertoetsen.

Zoals gezegd kunnen de instellingen of menu-opties verschillen voor jouw televisie. Raadpleeg de handleiding wanneer je er niet helemaal uitkomt. Het kan zijn dat je niet op deze manier een remote kan koppelen, en dan moet je dus op een andere manier te werk gaan.

Methode #2: KPN afstandsbediening koppelen aan tv werkt ook zo

Als je via deze methode werkt, dan moet je weten van welk merk je televisie is. Staat dat niet meer op de voorkant, omdat de schermranden te dun zijn, dan staat het logo waarschijnlijk op de afstandsbediening van je televisie. Het merk hebben we nodig voor de speciale code.

Wanneer je op deze manier te werk gaat, dan dien je namelijk de KPN-afstandsbediening van een speciale code te voorzien. Middels die code weet de accessoire dat die verbinding moet maken met een specifiek televisiemerk. Per tv zijn er verschillende codes beschikbaar.

KPN heeft in elk geval tien snelcodes voor je klaarstaan.

MerkSnelcode
Samsung1
LG2
Sony3
Philips4
Panasonic5
Loewe6
Grundig7
Sharp8
LTC9
Hisense0
Bron: KPN

Voor de meeste, moderne, KPN-afstandsbedieningen geldt dat je de Source-knop vijf seconden lang ingedrukt moet houden, samen met het cijfer hierboven voor jouw tv. De Source-knop is de knop voor bronnen (gekoppelde apparaten) en herken je aan het logo van de tv met een pijl erdoorheen.

kpn afstandsbediening koppelen aan tv
(Afbeelding: KPN)

Tip: mocht dit echt niet werken, dan kun je dit pdf-bestand downloaden. Daarin staan instructies voor meer merken en daar tref je ook veel meer codes aan. Het bestand dat je download is van KPN zelf en is veilig. Wij hebben de link van de officiële website gehaald.

KPN afstandsbediening koppelen aan tv lukt niet

Wat nou als het echt niet lukt? Je kunt dan natuurlijk contact opnemen met de klantenservice van KPN. Voordat je dit doet, moet je zeker weten dat de batterijen in de afstandsbediening vol zijn en dat bluetooth geactiveerd is (dit is alleen nodig wanneer het model over bluetooth beschikt).

Het kan zijn dat de remote niet meer reageert of straks helemaal verkeerd ingesteld is. In dat geval kun je hem het beste even resetten. Dit kun je doen via de instellingen van de KPN-settopbox. Daar tref je de instellingen voor de remote aan, waaronder dus de optie om hem te resetten.

Lees ook

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “KPN afstandsbediening koppelen aan tv doe je zo”

Plaats een reactie

Delen op...