Netflix betalen met iDeal: dit is precies hoe het werkt

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Netflix betalen via iDeal

Er zijn verschillende manieren om Netflix te betalen. Een van die manieren is Netflix betalen met iDeal. Wil je hier meer over weten? En ben je benieuwd wat de beste, makkelijkste en meest betrouwbare betaalwijze is? Dan vind je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt.

Netflix betalen: de mogelijkheden op een rij

Om Netflix te betalen, heb je de keuze uit meerdere betaalopties. Voor Nederland gelden de volgende betaalmethodes:

Betalen met credit- en debitcards

Beschik je over een creditcard en vind je het fijn om op deze manier voor je Netflix-abonnement te betalen? Dan is dat alleen mogelijk wanneer je terugkerende e-commercetransacties instelt via je creditkaart. Soms is het ook nodig je creditkaart in te schakelen voor internationale transacties. De volgende kaarten zijn beschikbaar om Netflix te betalen:

 • Visa
 • Mastercard
  American Express

Betalen met virtuele kaarten

In bepaalde landen is het mogelijk om met een virtuele kaart te betalen. Dit is niet per se aan te raden, want virtuele kaarten worden nogal eens geweigerd. Bovendien wordt er in Nederland sowieso weinig gebruik van gemaakt van deze betaalmethode.

Netflix-storing
Via: Unsplash.com | Souvik Banerjee, CC

Betalen met prepaidkaarten

Het is ook mogelijk om Netflix prepaid af te rekenen. Het is daarvoor wel nodig dat je prepaidkaart een logo bevat van Visa, Mastercard of American Express.

Betalen met iDeal (automatische overschrijving)

De meest gebruikte methode in Nederland is Netflix betalen via iDeal. Hiermee kies je voor een snelle en automatische transactie waar je verder niet meer naar om hoeft te kijken. Omdat dit via je eigen betrouwbare bank wordt geregeld, weet je bovendien zeker dat de betaling op veilige wijze verloopt. Je kunt de betaling met iDeal voldoen vanuit een mobiele browser of desktopbrowser.

Houd er rekening mee dat je hier wellicht je bankreader voor nodig hebt. Ook je pinpas zelf mag natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je Netflix opzegt, worden ook de automatische betalingen via iDeal beëindigd. Vaak maak je dan nog wel de abonnementstermijn vol. Je abonnement is namelijk per maand opzegbaar.

Lees ook hoe je eenvoudig je Netflix rekeningnummer kunt wijzigen

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

Betalen via een cadeaubon

Heb je een cadeaubon ontvangen voor Netflix? Dan kun je deze ook inzetten om een abonnement af te sluiten. Netflix-cadeaukaart zijn via diverse verkooppunten beschikbaar en je kunt meerdere cadeaubonnen tegelijk inwisselen voor extra korting.

Betalen via PayPal

Verricht je veel betalingen via PayPal? En staat je PayPal misschien zelfs gekoppeld aan je huidige bankrekening? Dan is dit ook een prima manier voor Netflix betalen. Het gaat snel, is betrouwbaar en biedt optimale inzage in je financiën.

Betalen via partners

Je kunt ook Netflix betalen via externe partners. Zo kun je een Netflix-abonnement afsluiten via KPN, T-Mobile, Vodafone en Ziggo.

Netflix betalen met iDeal: zo werkt het

Wil je Netflix het liefst betalen met iDeal? Dan maak je een goede keuze die ook nog eens heel snel en eenvoudig is. Je koppelt Netflix met iDeal door de volgende stappen te ondernemen:

 1. Ga naar Netflix en open je profiel
 2. Klik rechtsboven op je profielavatar
 3. Ga naar Account
 4. Kies voor Betaalgegevens beheren
 5. Voer iDeal in als betaalwijze

Heb je een nieuw Netflix-account afgesloten? Dan kun je al tijdens het afsluiten van het abonnement je betaalmethode kiezen. Je klikt dan eenvoudig op de volgende betaaloptie: iDeal (automatische overschrijving).

Netflix betalen met iDeal zorgt er voor dat een machtiging afgeeft, om vervolgens automatisch van je rekening af te schrijven. De iDeal-betaling zal dan ook eenmalig plaatsvinden, om vervolgens over te gaan tot automatische incasso van het opgegeven rekeningnummer.

Wanneer je via iDeal wilt betalen, wordt er eenmalig ter verificatie 0.01 euro van je bankrekening afgeschreven. Als blijkt dat de betaalgegevens kloppen, volgt er vervolgens een maandelijkse afschrijving van het abonnementsbedrag.

Wat zijn de kosten voor Netflix?

De prijs die je voor Netflix betaalt, hangt af van welk type abonnement je afsluit. Er zijn in totaal drie abonnementsvormen die elk hun eigen voordelen hebben. In de tabel hieronder lees je wat je krijgt bij welk abonnement. Hierdoor kun je de keuze maken die het beste bij je past.

BasicStandardPremium
Prijs per maand€ 7,99€ 11,99€ 15,99
Videoresolutie480p1080p4K+HDR
Geschikt voor aantal personen124
Kijken op tv, smartphone, computer en tablet

Wat is de betalingstermijn voor Netflix?

Netflix factureert eenmaal per maand het bedrag dat je hen verschuldigd bent. De afschrijving hiervan vindt plaats op de dag dat je je abonnement hebt afgesloten. Dus stel dat je op 3 januari een Netflix-abonnement afsluit, dan worden de abonnementskosten altijd op de derde van de maand afgeschreven.

Houd er rekening mee dat het moment van afschrijving kan afwijken wanneer je op de 31e van de maand een abonnement hebt afgesloten of wanneer je abonnement loopt via een partner zoals Ziggo of KPN. Ook verschillende tijdszones kunnen van invloed zijn op het moment van afschrijving.

Wat gebeurt er als je niet (op tijd) betaalt?

Ben je vergeten te betalen? Of heb je op dit moment niet voldoende geld om je abonnement te betalen? Dan krijg je van Netflix de volgende melding: “Je account is geblokkeerd vanwege een probleem met je betaling.” Dit betekent dus dat je account wordt geblokkeerd en dat je niet verder kunt kijken.

Krijg je deze melding te zien wanneer je Netflix opstart? Dan ligt dat waarschijnlijk aan een van de volgende oorzaken:

 • Je hebt niet genoeg saldo op je rekening.
 • Je betaalmiddel is verlopen of niet langer geldig.
 • Je bank heeft de afschrijving niet goedgekeurd.
 • Je betaalgegevens bij Netflix komen niet overeen met die van je bank.

Om problemen rondom Netflix betalen op te lossen, kun je je betaalmiddel bijwerken in de accountinstellingen of contact opnemen met je bank of financiële instelling. Het bijwerken van je betaalmiddel werkt als volgt:

Netflix betaalmiddel bijwerken
Wil je je betaalmiddel bijwerken in Netflix? Kies dan voor de volgende stappen.
Login op je Netflix account en kies je profiel
Simpel toch? Door naar de volgende stap!
Klik rechtsboven op je accounticoon
Er komt nu een dropdown-menu tevoorschijn.
Klik in het menuutje op Account
Je komt nu in een uitgebreid menu-overzicht terecht.
Kies voor de optie Betaalgegevens beheren
Je belandt nu op de betaalpagina van Netflix.
Kies voor het bewerken of toevoegen van je betaalmiddel
Je kunt je huidige betaalgegevens aanpassen of een nieuwe betaalmethode invoeren.
Netflix betalen aanpassen
Via: Chromefans.nl
Netflix foutcode ui-800-3
Via: Unsplash.com | CardMapr, CC

Netflix betalen: welke betaalmethode moet ik kiezen?

Hoewel Netflix meerdere betaalmethodes kent, is niet elke betaalmethode even handig. Daarom raden wij aan om te kiezen voor iDeal. Je weet zo zeker dat je via je eigen betrouwbare bank betaalt en dat je optimale inzage hebt in je kosten. Een ander voordeel van iDeal is dat je minder gegevens hoeft in te voeren dan bijvoorbeeld bij een creditcard of virtuele kaart.

Beschik je niet over iDeal of wil je liever via een andere methode betalen? Dan is PayPal ook een goede keuze. Let er hierbij wel goed op dat er voldoende geld op je PayPal-rekening staat of dat deze automatisch gekoppeld is aan je bankrekening. Zo wordt het geld automatisch van je rekening via PayPal doorgesluisd en zit je nooit zomaar zonder saldo.

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Netflix betalen met iDeal: dit is precies hoe het werkt”

 1. Waardeloos!!
  Als je naar je account gaat kan je niet je betaalmiddal bij werken
  Dat deed je voorheen wel en daarna veranderde het weer dat je naar fe site miest en nu kan ik wéér niet betwlen omdat het wéér is veranderd
  Wat blijft dat steeds veranderen.
  Ze zeggen het zo simpel maarcdat is het niet.
  Ik vind het normaal dat je via je account je betaalmiddel bijwerkt maar dat gaat dus niet meer.
  Waarom doen ze dan alsof het wel zo gaat???
  Nu wil ik een film kijken nou dat kan ik wel vergeten want ik kan niet betalen.
  Op tv zag ik ook weer iets nieuws scannen???

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen op...