Netflix Premium: 8 dingen die je moet weten voor je dit abonnement afsluit

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netflix premium

Wil je een Netflix-abonnement afsluiten om films en series te streamen? Dan heb je keuze uit meerdere abonnementsvormen. Het abonnement met de meeste functionaliteiten is Netflix Premium, maar dit is ook de meest prijzige variant. Ben je benieuwd of Netflix Premium de prijs dubbel en dwars waard is? Dan ontdek je in dit artikel alles wat je wilt weten over deze abonnementsvorm.

1. Welke Netflix-abonnementen zijn er beschikbaar?

Wanneer je Netflix wilt afsluiten, heb je keuze uit drie abonnementen. Deze dragen de naam Basic, Standaard en Premium.

Elk abonnement heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is Basic het goedkoopste abonnement, maar kun je hier slechts met één scherm tegelijkertijd op kijken. En zo is Premium het duurste abonnement, maar kun je hiermee wel in 4K Ultra-HD naar series en films kijken.

Welk abonnement je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Denk daarbij aan je budget, het aantal personen in je huishouden en de videokwaliteit die je wenst. Ook de optie om films en series te downloaden speelt hierin een rol.

Hieronder vind je een tabel waarin de verschillende abonnementen op overzichtelijke wijze naast elkaar zijn gezet:

Netflix BasicNetflix StandaardNetflix Premium
VideokwaliteitSDHD4K Ultra-HD
Aantal schermen waarop je tegelijk kunt kijken124
Aantal apparaten waarop je series/films kunt downloaden124
Kosten per maand€ 7,99€ 11,99€ 15,99

2. Wat is de prijs van Netflix Premium?

Voor een Netflix Premium-abonnement betaal je per maand €15,99. Dit is vijf euro meer dan het Standaard-abonnement en acht euro meer dan het Basic-abonnement. Daar staat tegenover dat de functionaliteiten van Netflix Premium een stuk uitgebreider zijn.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

3. Op hoeveel schermen kun je tegelijkertijd kijken?

Met Netflix Premium kun je op maar liefst vier schermen tegelijkertijd Netflix kijken. Welke schermen dit zijn maakt niet uit. Het kan dus gaan om televisieschermen, maar ook om smartphones, tablets, laptops of desktopcomputers.

Lees ook: Netflix hoeveel schermen? Het enige juiste antwoord

Een scherm wordt overigens alleen meegeteld op het moment dat die gebruikt wordt om te streamen. Zodra er niet gestreamd wordt, wordt een scherm dus niet meegerekend

Heb je veel huisgenoten? Of maak je onderdeel uit van een gezin met minstens vier mensen? Dan is het Netflix Premium-abonnement een uitstekende keus. Je mag het Netflix Premium-abonnement namelijk met elkaar delen wanneer je op hetzelfde adres woont.

Wil je minder betalen en toch 4 schermen, check dan eens een Disney+ abonnement. Je bent dan sowieso een stuk goedkoper uit.

4. Op welke apparaten kun je kijken?

Met Netflix Premium kun je Netflix kijken op alle denkbare apparaten. Zelfs via gaming consoles zoals Xbox en Playstation kun je Netflix downloaden en streamen naar je televisiescherm. Het is ook mogelijk om Netflix te kijken via de mediabox van je televisie. Dit kan bijvoorbeeld via Ziggo en KPN.

Natuurlijk is het ook mogelijk om op je slaapkamer of kantoor te kijken via je laptop of desktop. Ook je telefoon en tablet zijn een prima keuze.

Hierdoor kun je altijd en overal een filmpje aanzetten. Ook als je onderweg bent, een tussenuur hebt of lekker op de camping zit.

Netflix rekeningnummer wijzigen
Via: unsplash.com | Sayan Ghosh, CC

5. Wat is de beeldkwaliteit?

Netflix Premium heeft de beste beeldkwaliteit van alle abonnementsvormen. Het is bij Netflix Premium namelijk mogelijk om films en series te kijken in 4K Ultra-HD beeldkwaliteit. Hierdoor heb je haarscherp beeld en wordt je kijkervaring nóg mooier dan je al gewend bent.

Hou er rekening mee dat niet elk scherm deze kwaliteit ook daadwerkelijk kan leveren. Om van 4K Ultra-HD te genieten, heb je dus wel een goede televisie nodig. Je kunt dit eenvoudig controleren in de instellingen of het boekje van je apparaat. Datzelfde geldt ook voor computermonitors.

6. Kun je downloads opslaan?

Dankzij je Netflix Premium-abonnement kun je op maar liefst vier apparaten films en series opslaan om offline te kijken. Dit is ideaal wanneer je veel onderweg bent in de trein of de bus. Ook is het ideaal wanneer je graag series en films kijkt in de sportschool.

Dankzij de downloadfunctie heb je geen internetverbinding meer nodig. Hierdoor raakt je databundel niet onnodig leeg.

Onze tip is om films en series te downloaden met een wifi-verbinding (dit kun je gewoon thuis doen). Vervolgens kun je de gedownloade content buitenshuis zonder internetverbinding kijken.

7. Mag je Netflix Premium delen met anderen?

Het is toegestaan om Netflix Premium te delen, maar wel alleen met mensen binnen je eigen huishouden. Wonen mensen op een ander adres? Dan is delen niet langer toegestaan.

Op dit moment handhaaft Netflix niet heel actief op het illegaal delen van accounts, maar het bedrijf werkt er wel aan om hier een definitieve oplossing voor te bedenken.

Netflix-abonnement delen Ron Lach
Via: pexels.com | Ron Lach, CC

Recent heeft Netflix diverse maatregelen genomen om account sharing tegen te gaan. Zo is er geëxperimenteerd met tweestapsverificatie.

Deze experimenten zijn nog niet grootschalig ingezet, maar omdat Netflix jaarlijks tientallen miljoenen verliest aan account sharing, is het een kwestie van tijd voor dit soort experimenten worden uitgebreid.

Wil je je netjes aan de regels houden en zeker weten dat je niet beschuldigd wordt van account sharing? Dan kun je je Netflix Premium het beste alleen delen binnen je eigen huishouden. Voor een boete hoef je overigens (nog) niet bang te zijn.

Het ligt niet in lijn der verwachting dat er op korte termijn boetes worden uitgezonden naar mensen die illegaal hun Netflix-account delen.

Wil je meer weten over account sharing met Netflix? Lees dan het artikel over Netflix-abonnement delen. In dit artikel ontdek je alles wat je wilt weten over dit onderwerp.

8. Wanneer is het slim om voor Netflix Premium te kiezen?

Netflix Premium is het duurste abonnement dat Netflix te bieden heeft. Om voor deze abonnementsvorm te kiezen, moet je dus eerst zeker weten dat je van alle beschikbare functionaliteiten gebruik maakt. Als je op de meeste van de onderstaande vragen met “ja” antwoord is het een goed idee om voor Netflix Premium te kiezen:

  • Wil je je Netflix-account delen met vier of meer huisgenoten?
  • Wil je films en series downloaden op meerdere apparaten?
  • Wil je streamen in haarscherpe beeldkwaliteit (4k)?
  • Wil je binnen je huishouden op meerdere schermen tegelijk Netflix kijken, zonder dat je elkaar daarin beperkt?

Wanneer je Netflix Premium deelt met meerdere mensen in je huishouden, is de kans groot dat je de kosten onderling verdeeld. Hierdoor is de maandprijs doorgaans geen probleem, ook al ligt die wat hoger dan de prijs van de andere twee abonnementsvormen.

Vind je Netflix Premium te duur en zoek je een goedkoper alternatief? Dan is het ook de moeite waard om eens te kijken naar abonnementen bij Videoland, Disney+ of Amazon Prime.

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...