Chromecast en Netflix: zo werkt het (+ probleemoplossing)

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

netflix-chromecast-feat

Chromecast en Netflix kun je natuurlijk gewoon samen gebruiken. In dit artikel lees je hoe je dat voor elkaar krijgt en waar je op moet letten. Ook bieden we enkele oplossingen aan voor problemen die je mogelijk kan tegenkomen tijdens het kijken.

Netflix naar Chromecast streamen? Dat is gelukkig heel eenvoudig: Netflix was één van de eerste apps met ondersteuning voor Chromecast waar je eenvoudig films, series en documentaires naar het grote scherm kunt casten.

Wat is Netflix?

Netflix is een videostreamingdienst waar je allerlei films, series, tekenfilms, anime, documentaires en zelfs kies-je-eigen-avonturen-content op bekijkt. Je kijkt voor een vast bedrag per maand en betaalt dus niet per film of titel die je aantreft in de uitgebreide catalogus (in tegenstelling tot Pathé Thuis).

Netflix biedt verschillende abonnementen aan, die toegang bieden tot verschillende mogelijkheden. Het duurste abonnement laat je bijvoorbeeld streamen in de 4K-resolutie, inclusief HDR, en stelt je in staat op vier schermen tegelijkertijd te kijken. Met het goedkoopste abonnement kan dat niet.

Op moment van schrijven is Netflix de grootste videostreamingdienst van dit moment. Dat komt niet alleen door het aanbod, maar ook door de ondersteuning van moderne technologie. Zo werken Chromecast en Netflix perfect samen en stream je binnen no-time de content naar een groot scherm.

Chromecast Black Friday
Afbeelding: Google

Je downloadt Netflix voor smartphones en tablets en kunt vervolgens content streamen naar een tv met een losse Chromecast of een tv met Chromecast ingebouwd. Heb je een echt moderne televisie, dan is in veel gevallen de Netflix-app beschikbaar voor dat apparaat; dan heb je dit artikel niet nodig.

Chromecast met Google TV HD

Bedienen met afstandsbediening + app
Zeer betaalbaar
Goede prijs- kwaliteitverhouding

Streamen in full HD. Aanbieding slechts tijdelijk beschikbaar!
Chromecast
4K video (60fps)
HDR 10+
Android TV
Afstands- bediening
Wifi ac (2.4 en 5GHz)


Streamen in 4K, aanbieding slechts beperkt beschikbaar.

Chromecast en Netflix: casten via de app

Omdat niet iedereen een tv met ondersteuning voor apps thuis heeft staan, is een losse Chromecast aansluiten vaak een prima oplossing voor het bekijken van content op het grote scherm. Je kiest dan op je smartphone of tablet uit wat je wil bekijken en kijkt vervolgens wat je wil op de televisie.

Wat je als het ware doet is content casten. Voordat je dit kunt, dien je wel een aantal stappen te doorlopen. Hieronder beschrijven we de handelingen die je moet uitvoeren. Heb je al een Chromecast geïnstalleerd? Dan kun je de eerste paar stappen lekker overslaan.

Netflix via Chromecast
Met onderstaand stappenplan stream je eenvoudig Netflix naar je Chromecast
Zorg dat je Chromecast geïnstalleerd is
Installeer de Google Chromecast; wil je een opfriscursus over die installatie, check dan deze gids.
Zorg ervoor dat de Chromecast met hetzelfde wifi-netwerk verbonden is
Het belangrijkste is dat je de Chromecast aansluit op hetzelfde wifinetwerk als de smartphone of tablet waar je vandaan gaat casten.
Selecteer de juiste invoerbron op je TV (HDMI)
Wanneer je de Chromecast in de hdmi-poort stopt en de stekker in het stopcontact of een usb-poort, dan ga je naar het kanaal van die hdmi-poort. Als dit de eerste keer is dat je een Chromecast aansluit, dan staat in beeld wat er van je verwacht wordt. Volg de stappen op in beeld.
Download of open de Netflix-app op je smartphone of tablet
Open vervolgens de Netflix-applicatie op je smartphone. Heb je de app nog niet, download die dan uit de Google Play Store of App Store. Zorg ervoor dat je smartphone verbinding heeft met wifi en dat dit hetzelfde netwerk is als van je Chromecast.
Zoek en selecteer de content die je wil streamen
Selecteer de content die je wil bekijken.
Kies het Chromecast-icoon in de Netflix-app ()
Tap nu op het Chromecast-icoon dat je rechts bovenin beeld ziet staan.
Selecteer het juiste apparaat
Nu krijg je een lijst te zien met beschikbare apparaten. Selecteer hier het apparaat dat je wil gebruiken, zoals de zojuist of al eerder geïnstalleerde Chromecast.
Casten maar!
De technologie neemt het nu over. Na het selecteren van de Chromecast (of de televisie met ingebouwde Chromecast) wordt de content automatisch afgespeeld.
Chromecast en Netflix
Afbeelding: Wesley Akkerman

Chromecast en Netflix: casten via de site

Je kunt ook content vanaf de website van Netflix casten. Ga naar de website van Netflix en log in. Selecteer je profiel en kies vervolgens de content uit die je wil bekijken. Druk nu met je rechtermuisknop op het beeld, selecteer Casten en kies vervolgens je Chromecast uit.

Mocht je nu nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van een Chromecast en een pc, dan kun je in dit artikel terecht. Verschijnt het Chromecast-icoon niet in beeld binnen de app? Geen nood, dat is gelukkig gemakkelijk op te lossen. En wat nou als je andere problemen tegenkomt?

Mogelijke problemen Chromecast en Netflix

Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen bij het streamen naar de Chromecast met Netflix. Hieronder een aantal problemen op een rij:

Icoontje van Chromecast verschijnt niet in Netflix-app

We hebben hier een uitgebreide gids geschreven over het niet verschijnen van het Chromecast-icoontje. Vaak zit het probleem hier in het niet verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

Kan Chromecast niet vinden

Staat jouw Chromecast niet in het lijstje met apparaten: check dan of je tv aan staat en de Chromecast is voorzien van stroom. Hierbij dien je ook de juiste invoerbron te selecteren (HDMI).

Daarnaast is het ook mogelijk dat Netflix hapert, ook daar zijn gelukkig een aantal eenvoudige oplossingen voor.

Nog geen oplossing: wellicht helpt een Chromecast reset

Ook hebben we nog wat algemene tips, ongeacht of je Android of iOS gebruikt, voor het oplossen van problemen. Het kan soms helpen om de app even opnieuw op te starten. En als dat niet werkt, is het opnieuw opstarten van je smartphone of tablet altijd een prima optie.

Ben je op zoek naar meer gidsen rondom het streamen naar Chromecast, we hebben ook uitleg over KPN iTV, Ziggo Go, Videoland, Twitch, Kodi, Disney+, Spotify, VLC, YouTube. Apple TV, RTL XL, ViaPlay, Amazon Prime, GoPlay en meer.

Even uitloggen en opnieuw inloggen bij Netflix kan ook helpen. Mocht je van alles geprobeerd hebben, dan kun je ook altijd nog de Chromecast even uitzetten en opnieuw aanzetten. Komt er geen geluid uit je Chromecast? Dan hebben we hier wellicht de oplossing voor je.

Lees ook:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen op...