Netflix cadeaukaart kopen? 7 dingen die je eerst moet weten

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netflix cadeaukaart

Wil je een Netflix cadeaukaart kopen voor een vriend of familielid? Lees dan eerst de onderstaande uitleg en ontdek waar je een Netflix Gift Card kunt kopen, hoe lang die geldig is, of je meerdere cadeaukaarten tegelijk gebruiken en hoe je het saldo van je cadeaukaart controleert. Veel van deze informatie is ook nuttig wanneer je zelf een Netflix cadeaukaart hebt gekregen, dus doe er je voordeel mee!

1. Netflix cadeaukaart: waar te koop?

Een Netflix cadeaukaart is overal in Nederland te koop. Waar je ook woont, er is altijd een winkel in de buurt waar de cadeaukaarten worden aangeboden. De primeur was ooit voor Primera, maar inmiddels zijn daar vele winkels bijgekomen. Benieuwd om welke winkels dit gaat en welke daarvan zich in je buurt bevinden? Bekijk dan het winkeloverzicht hieronder en ontdek waar je een Netflix cadeaukaart kunt aanschaffen.

 • Albert Heijn
 • Primera
 • Jumbo
 • Dixons
 • iCentre
 • Mediamarkt

Benieuwd welke van deze winkels zich in je buurt bevinden? Kijk dan op Google Maps en typ de naam van één van deze winkels in om het adres te achterhalen.

Via: depositphotos.com | Dennizn

2. Kun je de Netflix Gift Card ook online kopen?

Het is ook mogelijk om online een Netflix cadeaukaart aan te schaffen. Dit kan bij talloze webshops in Nederland. Om te ontdekken welke webshops een Netflix Gift Card aanbieden, kun je het beste even googelen naar “netflix cadeaukaart online kopen”.

Let er goed op dat je voor een betrouwbare website kiest. Een goed voorbeeld daarvan is de website van Primera.

Het is bij de online aanschaf van een Netflix Gift Card mogelijk om deze per post of per mail te ontvangen. Wanneer je de kaart per mail ontvangt, gaat dit dus om een digitaal exemplaar.

3. Hoe lang is een cadeaukaart geldig?

Een groot voordeel van de Netflix cadeaukaart is dat deze onbeperkt geldig is. Je hoeft de kaart dus niet meteen in gebruik te nemen. Ook zit er geen deadline aan.

Hierdoor kan de ontvanger van de kaart helemaal zelf kiezen wanneer die hier gebruik van wenst te maken.

Netflix

4. Kun je meerdere Netflix cadeaukaarten inleveren?

Het is mogelijk om bij Netflix meerdere cadeaukaarten in te leveren. Je korting wordt dan per cadeaukaart verhoogd. Dus stel dat je een cadeaukaart van 5 euro en van 10 euro hebt, dan kun je deze achter elkaar invoeren en krijg je 15 euro korting.

Het is bij elke Netflix-abonnementsvorm mogelijk om de cadeaukaart te verzilveren. Dat geldt dus wanneer je een Basic, Standaard of Premium abonnement hebt. Wil je meer lezen over abonnementen en de prijzen daarvan? Bekijk dan het artikel over Netflix-abonnementen en ontdek welk abonnement het beste bij je past.

5. Kun je een cadeaukaart uit een ander land gebruiken?

Het is mogelijk een cadeaukaart uit een ander land te gebruiken, maar daarvoor gelden wel enkele voorwaarden. Deze voorwaarden staan netjes aan de achterkant van de cadeaukaart uitgelegd. Hieronder vind je een overzicht van wat die voorwaarden precies zijn:

 • De ontvanger van de cadeaukaart moet woonachtig zijn in een land waar Netflix beschikbaar is.
 • De ontvanger van de cadeaukaart moet woonachtig zijn in een land met dezelfde valuta als het land waar de cadeaukaart is aangeschaft.

Het is hierdoor niet mogelijk om een Nederlandse cadeaukaart van Netflix aan iemand te geven uit bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk. Wel is het mogelijk cadeaukaarten te geven aan mensen binnen een EU-land waar met euro’s wordt betaald.

6. Hoe controleer je het saldo van je Netflix cadeaukaart?

Wil je weten wat ook alweer het saldo was van de Netflix cadeaukaart die je wilt geven? Of heb je een cadeaukaart gekregen en ben je benieuwd naar het saldo dat erop staat? Dan kun je dit controleren op de volgende manier:

 1. Ga naar Netflix.com/redeem
 2. Kras de beschermlaag van de code op de cadeaukaart
 3. Voer de code in en controleer je saldo

Heb je een digitale cadeaukaart ontvangen en wil je het saldo controleren? Dan kun je de code van de kaart vinden in de mail waarin de cadeaukaart naar je is opgestuurd. Verder werkt het stappenplan gewoon hetzelfde.

7. Hoe verzilver je een cadeaukaart bij Netflix?

Netflix cadeaukaart
Via: Chromefans

Het invoeren van de cadeaukaart kan heel eenvoudig via de website van Netflix zelf. Dat werkt als volgt:

Netflix cadeaukaart inleveren
Wil je je Netflix-cadeaukaart verzilveren? Volg dan onderstaand stappenplan en regel het in amper één minuut!
Ga naar Netflix.com en klik op je profiel
Je krijgt nu de homepage te zien met je film- en serieoverzicht.
Klik rechtsboven op je profielfoto en ga naar Account
Je ziet nu een overzicht van je accountgegevens.
Klik onder op “Cadeauboncode of promotiecode inwisselen”
Je komt nu in een menuutje terecht waar je de code van de cadeaubon kunt invoeren.
Vul de code van je cadeaubon in en klik op “Inwisselen”
Het saldo van je cadeaubon wordt nu verwerkt en in korting gebracht op je abonnement.

Lees meer over Netflix prijzen en betaalmethodes

Wil je meer weten over de prijs van Netflix-abonnementen en de betaalmethodes die je kunt hanteren? Lees dan ook onderstaande artikelen en kom hier alles over te weten:

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...