Samsung TV met ingebouwde Chromecast: dit zijn de opties

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Samsung tv met ingebouwde Chromecast

Tegenwoordig zijn er steeds meer tv’s met een ingebouwde Chromecast, erg handig. Je kunt direct streamen naar het grote scherm. Maar welke Samsung tv met ingebouwde Chromecast is er op de markt? Dat is precies waar we dieper op ingaan in dit artikel.

Samsung tv met ingebouwde Chromecast: welke zijn er?

Wil jij weten of je een Samsung tv met ingebouwde Chromecast hebt? Dan is het antwoord erg eenvoudig: er is geen enkele Samsung tv met ingebouwde Chromecast. Mocht je toch op zoek zijn naar een Chromecast built-in tv, dan zijn er wel genoeg andere opties.

In zowel de nieuwe, maar ook de oude(re) modellen is er standaard geen cast-functionaliteit aanwezig. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk, maar er zijn gelukkig wel mogelijkheden om te casten naar een Samsung TV.

Samsung tv’s draaien op een eigen besturingssysteem: TizenOS genaamd. Hierbij heeft de populaire fabrikant ervoor gekozen geen ondersteuning voor een ingebouwde Chromecast in te bouwen op dit moment. Of dit in de toekomst gaat veranderen, is niet bekend.

Samsung tv met ingebouwde Chromecast - 1

Samsung tv's (QLED, Frame en meer) Aanbiedingen

Overzicht van Samsung tv’s + meerdere, interessante aanbiedingen.

Welke tv met ingebouwde Chromecast moet ik kiezen?

Er zijn steeds meer tv’s die op de markt komen met een Chromecast ingebouwd, maar dan zul je dus een ander merk moeten kiezen dan Samsung.

Merken die hun tv’s vaak voorzien van de ingebouwde cast-functie zijn bijvoorbeeld Philips en Sony. Hierbij is het dus eenvoudig om snel een stream te starten vanaf bijvoorbeeld je iPhone, Android-toestel of tablet.

Er zijn tegenwoordig ook steeds meer tv’s die draaien op Android TV of Google TV, het besturingssysteem van Google. Als het hier om een officiële versie gaat, dan is er ook een ingebouwde Chromecast aanwezig.

Wil je dus een tv met ingebouwde Chromecast, dan kun je het best voor deze merken/producten kiezen. Via onderstaande button krijg je een overzicht van alle tv’s die ondersteuning voor de cast-functie ingebouwd hebben.

TV met ingebouwde Chromecast

TV met ingebouwde Chromecast BESTE KEUZE

Overzicht met de beste tv’s met ingebouwde Chromecast van dit moment

Chromecast en Samsung tv: de opties

Toch zijn er opties om te casten naar een Samsung tv, waardoor het toch mogelijk is om de Chromecast met een tv van de Koreaanse fabrikant te gebruiken.

Zo kun je natuurlijk een losse Chromecast kopen, deze plug je in de HDMI-poort van de tv en je kunt starten met casten.

Samsung heeft echter ook nog een aantal andere mogelijkheden om je smartphone-scherm op een tv te laten zien.

Heb je een Android-toestel, dan kun je ook gebruik maken van de zogenaamde screen mirror methode die in de SmartThings-app te vinden is.

Gebruik je een iPhone als smartphone, dan zijn je opties wat beperkter. Je hebt dan een Samsung tv nodig met Airplay, waardoor je eenvoudig kunt streamen.

Hoe dit alles in zijn werk gaat, lees je in: Casten naar Samsung TV: zo kun je eenvoudig streamen

Wat kun je allemaal met een ingebouwde Chromecast

Bovenstaande opties werken zoals je mag verwachten, maar als je toch op zoek bent naar een tv met ingebouwde Chromecast, dan heb je een aantal voordelen.

  • Direct casten – Streaming-app (bijvoorbeeld Netflix) openen en je kunt meteen casten
  • Geen extra kosten – Je hoeft geen losse Chromecast te kopen
  • Gemak – Nooit meer nadenken, gewoon casten
  • Prettige interface – Vaak hebben tv’s met een ingebouwde Chromecast ook Android TV of Google TV aan boord. Een prettig systeem om je (smart-)tv te bedienen.

Tot slot: Samsung tv met ingebouwde Chromecast

Er zijn nog meer voordelen van een Chromecast ingebouwd in je tv te noemen, maar inmiddels weet je wel dat dit simpelweg niet aanwezig is in de bestaande modellen van Samsung.

Wil je dus toch casten, dan dien je een losse Chromecast te kopen, of door een tv te kopen uit deze lijst, waar je direct ondersteuning hebt om te casten.

Lees ook:

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...