Viaplay op Samsung TV: dit is hoe het werkt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Viaplay op Samsung TV

Je kunt Viaplay op Samsung tv bekijken, maar daar heb je twee dingen voor nodig. Uiteraard een abonnement en de app van de videostreamingdienst. In dit artikel leggen we uit wat je wil weten.

Sinds 2022 is het mogelijk een abonnement op Viaplay af te nemen. Dit is een streamingdienst die je voornamelijk in huis neemt voor je sportfix. Zo kun je er onder darts en voetbal kijken, en niet te vergeten de verschillende races van Formule 1. Kortom: onmisbaar voor de sportfans onder ons.

Viaplay op Samsung TV

Viaplay-abonnementen en -kosten

Viaplay komt in twee abonnement: een maand- en jaarabonnement. In beide gevallen krijg je toegang tot precies dezelfde content. Echter, met een jaarabonnement op zak, betaal je twee euro per maand minder. Meer daarover lees je in ons uitgebreide overzicht over Viaplay-abonnementen en -kosten.

Je kunt Viaplay op verschillende manieren ontvangen en bekijken. Dat kun je helemaal regelen via Ziggo of KPN, maar dan moet je er rekening mee houden dat je maandelijks mogelijk duurder uit bent. Je dan namelijk niet altijd in staat een goedkoper jaarabonnement af te sluiten.

Je kunt er ook voor kiezen om alles via een Chromecast te regelen. Zorg er dan voor dat je hem op de juiste manier installeert. Ook is het handig om te weten welke Chromecast-modellen er zijn en welke bij jou past. Vergeet ook niet de mobiele app te downloaden, zodat je casten vanaf een smartphone.

Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om te casten vanuit een webbrowser. Dan heb je geen gedoe met apps en kun je alles simpelweg regelen vanachter je computer of laptop. Je hebt dan wel een browser of programma nodig die het casten naar een Google Chromecast mogelijk maakt.

Viaplay

Viaplay op Samsung tv

Daarnaast zijn er verschillende apps voor verschillende systemen klaargestoomd. Denk dan aan Android TV en Apple TV (een mediaspeler die werkt met tvOS) en natuurlijk Tizen. Dit is een speciaal door Samsung ontwikkeld besturingssysteem. Dit heb je nodig voor Viaplay op Samsung tv.

Om Viaplay op Samsung tv te kunnen gebruiken, dien je een geschikte televisie te hebben. Op de website van de aanbieder lees je dat je tenminste een tv met Tizen 2.4 nodig hebt. Dit betreft televisies uit 2016 of later. Echter, Viaplay raadt aan om minimaal Tizen 4.0 te hebben en een tv uit 2018.

Weet je zeker dat je tv geschikt is? Zorg er dan voor dat de tv met het internet verbonden is. De kans is groot dat je dit al een keer gedaan hebt — maar sommige mensen vinden het fijner dat niet álles aan het wifi-netwerk hangt. Alleen dan is het mogelijk apps te downloaden en content te streamen.

Viaplay op Samsung TV
Zo krijg je Viaplay op Samsung tv.
Zorg ervoor dat je weet dat je een goede Samsung-tv hebt.
Viaplay is beschikbaar op Samsung Smart TV’s vanaf 2016 met Tizen 2.4. Voor de betere ervaring ga je voor een tv die minimaal uit 2018 komt en beschikt over Tizen 4.0.
Zet de tv aan en check of je een internetverbinding hebt.
Zo niet, ga dan via het menu naar de instellingen voor het internet en leg die verbinding aan.
Log in met je Samsung-account op de tv.
Heb je dat nog niet gedaan? Dan kun je inloggen wanneer je wil. Je kunt een nieuw account aanmaken via je browser op je smartphone of computer. Dit kan eventueel ook via de systeeminstellingen op je tv.
Open de appssectie.
Dat doe je door op Home te drukken op de afstandsbediening.
Selecteer het zoekpictogram.
Die vind je in de hoek rechts, bovenin.
Zoek naar Viaplay.
Typen doe je met het digitale toetsenbord.
Selecteer de app.
Die komt vanzelf tevoorschijn binnen de zoekopdrachten.
Druk op Installeren.
Die knop zie je vanzelf in beeld staan, onder de naam en wat algemene info.
Open de app na het installeren om in te loggen.
Je ziet vanzelf wanneer de download klaar is.

Zitten er veel verschillen tussen de apps op tv’s uit 2016 en 2018? Nee, dat niet. In elk geval niet qua functionaliteit en aanbod, wel qua ondersteuning. De oude tv’s kunnen beelden tot 720p tentoonstellen, terwijl de nieuwe modellen tot en met 4k gaan, bijvoorbeeld.

Daarnaast bieden nieuwe televisies minimaal AAC en Dolby Digital Plus aan qua audioformaten, terwijl de oude versies blijven steken op alleen AAC. AAC is een populaire audiocodec die we ook op smartphones en tablets tegenkomen, maar ze zijn ook vrij beperkt en gelimiteerd.

Zodra je de app eenmaal geïnstalleerd hebt, kun je je aanmelden en beginnen met kijken. Als je de aanmeldknop niet ziet, navigeer je naar het appmenu vanaf de knop met de pijl naar links/retourknop op de afstandsbediening. Als je nog geen account hebt, kun je er een aanmaken op de officiële site.

Lees ook:

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...