Ziggo foutcode CS2004: deze oplossing werkt wel

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ziggo foutcode CS2004

Het kan zijn dat je ineens te maken krijgt met Ziggo foutcode CS2004. Voordat je de telefoon pakt om contact op te nemen met de klantenservice, kun je eerst dit stappenplan eens doorlopen.

Daar zit je dan. Heb je net een nieuwe Mediabox van Ziggo geïnstalleerd en kom je ineens Ziggo foutcode CS2004 tegen. Heel vervelend, want daardoor kun je het televisie-abonnement niet meer optimaal benutten. Wat geeft die code precies aan en wat kun je eraan doen?

Nou, zodra je CS2004 in beeld ziet staan, dan is er een signaalprobleem. Dan kun je dus in feite geen live tv meer kijken, omdat er ergens storing op de lijn zit. Het kan zijn dat dit een externe storing is, maar het kan ook zijn dat er een probleem met de coaxkabel opgedoken is.

Ziggo foutcode CS2004

Zelfs met Ziggo foutcode CS2004 is het mogelijk programma’s via de Replay-functie te bekijken. Dergelijke programma biedt het bedrijf namelijk niet aan via de coaxkabel; dit gaat allemaal via dan weer via de modem. Je zit dus niet meteen compleet zonder je televisieprogramma’s.

Voordat je de klantenservice inschakelt of gaat rommelen met kabels, is het verstandig om eerst uit te sluiten dat er nergens een externe storing plaatsvindt. Je kunt daarvoor altijd de website van Ziggo raadplegen, maar soms kan een externe bron meer informatie of context verschaffen.

Ziggo
Via: Chromefans (Wesley Akkerman)

Ziggo foutcode CS2004 oplossen

Dat is overigens wat Ziggo ook aanraadt wanneer je de probleemoplosser erbij pakt. Wanneer je de Ziggo-storingshulp erbij pakt, dan dien je je postcode en huisnummer in te vullen, plus eventueel een toevoeging. Daarna druk je op de knop aan de rechterkant en zie je vanzelf wat er speelt.

💡 Heb je een Ziggo-abonnement, check dan ook even de korting (+ gratis producten) die je ontvangt via Ziggo.

Twijfel je of jouw abonnement nog bij je past? Check en vergelijk hier alle abonnementen!

In veel gevallen geeft Ziggo aan dat er geen storing of onderhoud is. Dat is vaak een beetje flauw en ondoorzichtig, wanneer je de bevinden van mensen op andere websites doorspit. Slecht internet, zenders die niet beschikbaar zijn — noem maar op. Ziggo maakt niet overal steeds melding van.

Goed, dan is het nu tijd om te kijken naar wat we zelf kunnen doen, voordat we Ziggo inschakelen. Middels het onderstaande stappenplan brengen we concreet in beeld welke stappen je kunt ondernemen en hoe je te werk gaat. Werkt de boel daarna nog steeds niet? Neem dan contact op met Ziggo.

Ziggo foutcode CS2004
Zo kun je Ziggo foutcode CS2004 verhelpen.
Controleer of er een storing is.
Check eerst of een storing is. Dat kan via de website van Ziggo of via externe bronnen. Is dat niet het geval, ga verder naar de volgende stap.
Controleer of de coaxkabel nog wel op z’n plek zit.
De coaxkabel moet goed in de mediabox zitten. Maar natuurlijk ook strak in het kastje aan de muur of in de meterkast. Druk hem goed aan en kijk of het probleem dan verholpen is.
Start de mediabox een keertje opnieuw op.
Soms helpt het om de mediabox even kort uit te schakelen. Tien tot dertig seconden is vaak voldoende. Dat doe je middels de aan-uitknop op de achterkant of door de stekker eruit te trekken.
Controleer eventueel de splitter of signaalversterker.
Sommige mensen maken gebruik van een splitter of signaalversterker. Check of alles daar wel goed vastzit. Probeer hier een beetje mee te ‘rammelen’ en kijk of er wel beeld komt.
Neem contact op met Ziggo.
Als de bovenstaande opties niet blijken te werken, neem dan contact op met Ziggo.

Het kan zijn dat je de Ziggo foutcode CS2004 op slechts één zender te zien krijgt. Dan nog doe je er goed aan de kabels in huis te controleren; het zou kunnen dat er ergens een kink aanwezig is. Haal overbodige kabels weg die niet direct verbinding maken met de tv of de box.

Het kan zijn dat de problemen zich blijven voordoen. In dat geval raadt de klantenservice misschien aan om een volledige reset uit te voeren. Wanneer je dit doet, dan breng je de mediabox terug naar de fabrieksinstellingen; je moet de box daarna dus helemaal opnieuw instellen. Ervaar je andere issues, check dan deze veelvoorkomende Ziggo Mini Next problemen en oplossingen.

Zie dit als een laatste redmiddel, maar meestal is dit goed genoeg om veel problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Mocht zelfs dat niet helpen, dan heeft Ziggo te maken met een grove storing waar je gewoonweg niets aan kunt doen — dus sluit eerst zoveel mogelijk problemen uit.

Lees ook

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...