ESPN abonnement: kosten (+ zo kan het goedkoper)

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

ESPN abonnement

Heb je een ESPN abonnement op het oog? Supertof! Dat betekent dat je graag naar sport kijkt. Wat kun je verwachten van dit abonnement, wat ben je daaraan kwijt en kan het goedkoper?

ESPN

Als je van sport houdt, dan heb je ongetwijfeld gehoord over de Amerikaanse sportzender ESPN. Die afkorting staat voor Entertainment and Sports Programming Network.

Het bedrijf is voor tachtig procent in handen van The Walt Disney Company. Maar dat betekent niet dat je het sportaanbod via de Disney+-app kunt bekijken, helaas.

Je hebt hier dus een apart ESPN abonnement voor nodig. Er zijn twee abonnementen beschikbaar en per Nederlandse provider verschillen de maandelijkse kosten. Lekker overzichtelijk, dus.

ESPN is geen losstaande dienst zoals Netflix, Amazon Prime Video of Apple TV+. Je moet eerst dus een tv-aanbieder uitgekozen hebben en vervolgens kun je een ESPN-abonnement afsluiten.

ESPN abonnement

Wat krijg je bij een ESPN abonnement?

Als je een abonnement afsluit, dan krijg je ongelimiteerd toegang tot allerlei verschillende soorten sportwedstrijden. Wil je alles zelf beleven, dan heb je dit abonnement dus eigenlijk nodig.

Wat kun je van een ESPN abonnement verwachten? We zetten het hieronder op een rijtje.

 • Elke speelronde alle Eredivisiewedstrijden live
 • Live wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker en Vrouwen Eredivisie
 • Live internationaal voetbal uit de UEFA Europa League en UEFA Conference League
 • Voetbalprogramma’s, zoals De Eretribune, Voetbalpraat, ESPN Vandaag,
  documentaires en Club TV
 • Meer dan voetbal: NBA, MLB, NFL en NHL
 • Op vier kanalen, inclusief ESPN Watch

Er zijn twee soorten ESPN-abonnementen. De reguliere variant, die je veelal gratis bij het tv-abonnement krijgt en beschikbaar is op kanaal 14. En je hebt nog ESPN Compleet.

Met een compleet ESPN abonnement krijg je toegang tot álle Eredivisiewedstrijd, bijvoorbeeld. Ook heb je dit abonnement nodig als je buitenlandse wedstrijd live wil meekijken.

Verder krijg je toegang tot ESPN Watch. Dan kun je alle wedstrijden volgen, op elk apparaat. Als KPN-klant kun je vijf euro korting krijgen op ESPN Compleet (als je die korting nog niet gebruikt had).

ESPN abonnement kosten

Dat is meteen een mooie brug naar de volgende sectie van dit artikel: wat ben je kwijt aan een ESPN abonnement? Dat verschilt nogal per provider. We zetten het hieronder in en overzichtelijke tabel.

Zo zie je dat het dus redelijk veel uitmaakt welke provider je gebruikt. Door te kiezen voor een specifieke aanbieder, zou je wat in kosten kunnen besparen.

Maar dat soort deals werken alleen wanneer je ook gebruikmaakt van de overige opties binnen zo’n abonnement. Lees je dus goed in per provider om te zien wat je precies krijgt.

Op dit moment is ESPN het goedkoopst bij Online.nl en Youfone. Daar tref je de drie Eredivisiezenders gratis aan in het interactieve tv pakket. Bij Youfone betaal je na twaalf maanden wel 7,50 euro per maand, bij Online.nl blijft het aanbod gratis.

Abonnement ESPN gebruiken

Wanneer je eenmaal weet wat je waar afneemt, dan is het wel handig om te weten hoe je de content kunt bekijken. Dat kan via een mediabox van de provider of via een app.

Je kunt de app bijvoorbeeld op je tv of mediaspeler installeren. Je logt dan op de onderstaande tv-modellen in met je gebruikersgegevens.

 • Samsung Smart TV’s van 2012 of later
 • Philips TV’s uit de 6000 serie of later

Mocht je televisie er niet tussen staan, dan kun je de content streamen vanaf een smartphone of tablet. Je hebt hier – hoe kan het ook anders – een Google Chromecast voor nodig.

Zorg ervoor dat alles correct geïnstalleerd is en open dan de app op je smartphone. Selecteer de wedstrijd die je wil zien en tap daarna op het bekende streamicoontje.

Selecteer de tv of mediaspeler binnen je netwerk en zorg ervoor dat de tv op het juiste HDMI-kanaal afgestemd is. Dit werkt met Android TV-mediaspelers, maar ook met de Apple TV.

Lees ook:

 1. Viaplay opzeggen: dit is de eenvoudigste manier
 2. Viaplay op TV: met deze gids lukt het altijd
 3. Viaplay gratis: dit zijn de opties
 4. Viaplay storing: zo weet je of er vandaag een storing is
 5. Viaplay KPN: letterlijk alles wat je moet weten
 6. Viaplay Ziggo: kanaal, kosten en uitleg
 7. Viaplay abonnement: kosten + zo kan het goedkoper
 8. ViaPlay en Chromecast: zo stream je F1 naar de tv

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...