Viaplay gratis: dit zijn de opties

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Viaplay gratis

Viaplay gratis kijken: is dat vandaag de dag nog mogelijk? En mocht het niet gratis kunnen, wat zijn dan je opties om met korting te kijken? Op deze pagina vind je een uitleg over hoe je Viaplay gratis of met korting gebruikt. ????

Viaplay gratis kijken: is dat mogelijk?

Lang niet alle streamingdiensten bieden een gratis proefperiode aan. Netflix is hier bijvoorbeeld mee gestopt, hoewel Videoland en Amazon Prime deze functie nog wel aanbieden.

Viaplay biedt op dit moment geen gratis proefabonnementen aan. Wel zijn er abonnementsvormen beschikbaar waardoor je met korting kunt kijken.

Laten we echter starten met de vraag: welke abonnementen zijn er bij Viaplay? En welke daarvan zijn het goedkoopst? Hieronder vind je een overzicht van de twee abonnementen die Viaplay op dit moment via de eigen streamingdienst aanbiedt:

Viaplay per maandViaplay per jaar
Sport✔️✔️
Series✔️✔️
Films✔️✔️
Kids✔️✔️
Downloaden en offline kijken✔️✔️
Kijken op al je apparaten✔️✔️
Kijken op twee schermen tegelijk22
Aantal profielen55
Prijs per maand€ 15.99€ 13.99
Bekijk detailsBekijk details

Zoals je ziet, is het afsluiten van een jaarabonnement een stuk goedkoper dan het afsluiten van een maandabonnement. Bij een jaarabonnement profiteer je namelijk van 25% korting. Deze korting is tijdelijk beschikbaar.

Viaplay

Welke diensten biedt Viaplay aan abonnementshouders?

De diensten die Viaplay aanbiedt bij een maand- of jaarabonnement, zijn identiek. In beide gevallen kun je:

 • Genieten van een compleet aanbod van films, series en sport, waaronder Darts, Bundesliga, Premier League en Formule 1.
 • Video’s downloaden en offline kijken in de trein, de sportschool of plekken waar geen WiFi is.
 • Vijf verschillende profielen aanmaken, zodat je met al je huisgenoten kunt kijken.
 • Kijken op maximaal twee beeldschermen tegelijk.

Lees ook: Viaplay op TV: met deze gids lukt het altijd

Viaplay kijken met korting via KPN, Delta en meer

Bekijk hieronder nog meer mogelijkheden om Viaplay met korting te kijken.

1. Entertainmentkorting bij KPN

Je weet nu dat je 25% korting kunt krijgen door een jaaraabonnement af te sluiten bij Viaplay zelf. Je kunt echter ook gebruik maken van de entertainmentkorting van KPN. Hierdoor profiteer je van 5 euro korting per maand bij het afsluiten van een combi-abonnement voor internet, mobiel en tv.

Viaplay KPN is dus niet gratis, maar biedt je wel een interessante prijsverlaging. Met deze korting bespaar je zo’n 60 euro per jaar. Daar kun je heel wat popcorn van kopen voor tijdens een spannende film. ????

2. Korting via Caiway en Delta

Ook via Caiway en Delta profiteer je van een korting bij Viaplay. Deze korting bedroeg eerst vijf euro, maar is sinds augustus verlaagd naar één euro. Je betaalt dus geen € 15.99 per maand voor een abonnement op Viaplay, maar € 14.99 per maand.

Dat klinkt misschien verwaarloosbaar, maar toch biedt deze korting mooie kansen. Het levert je twaalf euro per jaar op en daar kun je vier maanden Amazon Prime van betalen. Mooi meegenomen toch?

Check ook de Solcon-deal met maar liefst 9 maanden gratis Viaplay!

Viaplay

3. Viaplay abonnement delen

Hoewel het delen van een abonnement met personen buiten je huishouden niet is toegestaan, is het wel iets wat gedoogd wordt.

Althans: er wordt op dit moment niet op gehandhaafd. Gezien je per abonnement vijf profielen kunt instellen, kun je Viaplay in theorie met vijf mensen tegelijk delen. Wanneer je de kosten door vijf deelt, kom je uit op een significant lager maandbedrag. ????

Lees ook: Netflix-abonnement delen: mag het en krijg ik een boete?

Houd er wel rekening mee dat je weliswaar vijf profielen kunt instellen, maar slechts op twee schermen tegelijkertijd kunt kijken.

Met vijf mensen elk in een ander huis Formule 1 kijken, is daardoor niet mogelijk. Al kun je dit ook zien als een extra reden om gezellig bij elkaar te komen en samen Max Verstappen toe juichen.

Met welke streamingdiensten kun je nog meer gratis kijken?

Viaplay is niet de enige streamingdienst die je met korting kunt aanschaffen. Er zijn ook diverse andere streamingproviders die kortingen bieden.

Videoland, Disney+ en Amazon Prime bieden bijvoorbeeld een proefperiode van een aantal weken. En bij KPN en Ziggo zijn soms deals waardoor je tijdelijk gratis naar Netflix en Videoland kunt kijken.

 • Amazon Prime – gratis proefperiode van 30 dagen en daarna een abonnement voor slechts € 2.99 per maand.
 • CrunchyrollGratis abonnement voor onbepaalde tijd.
 • Apple TV+Gratis proefabonnementen tot wel vijf maanden
 • MyLum – Alleen betalen voor de series die je kijkt
 • Pathé Thuis – Alleen betalen voor de films die je kijkt
 • YouTube (Premium) – Films huren of kopen voor een lage prijs
 • Disney+ – Gratis proefperiode en 15% korting op je jaarabonnement
 • Kijk – Gratis abonnement voor onbepaalde tijd
 • NPO – Gratis abonnement voor onbepaalde tijd

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Viaplay gratis: dit zijn de opties”

Plaats een reactie

Delen op...