Eufy deurbel en Google Home: koppelen + mogelijkheden

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

10

Laatste update:

10

eufy deurbel google home

De Eufy deurbel en Google Home zijn aan elkaar te koppelen. Zodoende krijg je toegang tot enkele mogelijkheden van de slimme bel, via de Google Assistent. Hoe je dit regelt, lees je in dit uitgebreide artikel.

Wanneer je de Eufy deurbel en Google Home aan elkaar koppelt, dan krijg je dus toegang tot de Google Assistent. Dat is de slimme, persoonlijke stemassistent van de zoekmachinegigant, die je stemcommando’s hoort en vervolgens taken uitvoert.

Eufy deurbel en Google Home

Mocht je de Eufy deurbel en Google Home willen koppelen, houd er dan rekening mee dat de mogelijkheden vooralsnog beperkt zijn. Sowieso kun je vrij weinig met een slimme deurbel en de stemassistent, zeker wanneer je geen smart display hebt.

Daar waar je slimme lampen nog kunt in- en uitschakelen, of van kleur of scène kunt laten wisselen, kun je vrij weinig met een slimme deurbel. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk een handmatige opname te starten of een bepaalde opname te verwijderen via de Assistent.

Op het moment van schrijven is het niet mogelijk om de Google Nest Hub automatisch de livestream te laten tonen als er aangebeld wordt.

Als je deze functie zoekt: je bent niet de enige, getuige deze honderden reacties op de site van Eufy

Wat is er dan wel mogelijk wanneer je de Eufy deurbel en Google Home aan elkaar koppelt? Nou, wanneer je een Google Nest Hub – of een ander slim scherm met Google Assistent aan boord – hebt, dan kun je de beelden opvragen van de Eufy-camera.

Dat lukt niet altijd middels een stemcommando. Maar wanneer je op het smart display op de juiste knop in beeld drukt (dat spreekt voor zich na het koppelen), dan krijg je wel degelijk een live feed (het beeld dat de camera op dat moment ziet) in beeld te zien.

Eufy deurbel Google Home
Afbeelding via: Chromefans

Eufy deurbel en Google Home koppelen

We gaan ervan uit dat je de slimme deurbel van Eufy reeds geïnstalleerd hebt. Dat betekent dat je hem ook aan een wifi-netwerk verbonden hebt.

Daarnaast moet het slimme scherm met Google Assistent ook geïnstalleerd, en aan hetzelfde wifi-netwerk gekoppeld worden.

Beide apparaten moeten zich op hetzelfde netwerk bevinden, zodat ze elkaar kunnen “zien” en “vinden”. Denk je dat één van de twee apparaten niet op hetzelfde netwerk zit, controleer dit dan eerst en los het op indien nodig. Ga dan verder met de onderstaande stappen.

Voor het onderstaande stappenplan heb je twee apps nodig: de app van Eufy en de app van Google Home. Als het goed is, staan beide apps inmiddels op je smartphone of tablet.

Download ze anders uit de app stores door op de onderstaande links te klikken.

Eufy deurbel en Google Home koppelen
Via de volgende stappen koppel je moeiteloos de Eufy deurbel en Google Home aan elkaar.
Download de twee apps die we boven die overzicht plaatsen. (optioneel)
Installeer de Eufy deurbel en Google Home, wanneer je dit nog niet gedaan hebt. Beide apparaten laten zien hoe dat moet wanneer je voor het eerst de apps opstart.

Eufy: Google Play | App Store
Google Home: Google Play | App Store
Open de Google Home-app.
Dit is de app waar je de koppeling verricht. Log in wanneer je dat nog niet gedaan hebt.
Druk links bovenin op het plusicoon.
Je komt dan in het menu Toevoegen en beheren terecht.
Druk op Apparaat instellen.
Er staan nu twee opties in beeld; let goed op dat je de juiste mogelijkheid kiest.
Selecteer Werkt met Google.
Wanneer je de andere optie kiest, dan krijg je niet de mogelijkheid om de Eufy deurbel en Google Home aan elkaar te koppelen.
Druk op het vergrootglas en zoek eufy security op.
EufyHome is een andere app; die is bedoeld voor slimme stofzuigers en dergelijke.
Selecteer eufy security en log in met je account.
Heb je nog geen account aangemaakt, doe dat dan nog even.

Na het uitvoeren van de stappen, zijn beide apparaten aan elkaar gekoppeld. Je kunt kijken of de verbinding goed werkt door de live feed van de deurbel op te vragen via het commando “Hey Google, toon de deurbelcamera” (in plaats van ‘deurbelcamera’ kun je zelf een andere naam instellen).

Om te checken of alles goed werkt, kun je zeggen: ‘Ok Google, toon de deurbelcamera’. Als vervolgens de Eufy stream op het slimme display verschijnt, dan werkt het naar behoren.

Daarnaast kun je dus op een smart display via een knop de live feed van de Eufy-deurbel opvragen. Datzelfde kun je doen binnen de Google Home-app.

Maar het staat je natuurlijk daar de gewone Eufy-app voor te gebruiken; die biedt immers meer functies aan.

Lees ook:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

10 gedachten over “Eufy deurbel en Google Home: koppelen + mogelijkheden”

 1. Als ik mijn eufy camera bekijk krijg na enkele minuten een bericht van camerafeed is niet beschikbaar. Iemand enig wat dit probleem is? En hoe op te lossen?

  Beantwoorden
 2. Het koppelen van de Eufy deurbel, camera en Homebase is gelukt, echter als ik in de Google Home app op de camera’s klik dan krijg ik geen beeld met de melding; kan deze camera niet bereiken
  Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Beantwoorden
 3. Tot op heden is het dus niet mogelijk om net als bij de Google Nest deurbel, live beeld te krijgen wanneer er aangebeld wordt.

  Als alternatief zou je een routines kunnen aanmaken, met als starter dat er aangebeld wordt en als actie een eigen opdracht aanmaken “Laat deurbel zien” of soortgelijk.
  Zou dat kunnen werken?
  Zelf heb ik een Google Nest deurbel, daarbij werkt deze routines. Ik wil graag overstappen op camera’s en deurbel van Eufy, maar wil wel zien wie er voor de deur staat.

  Beantwoorden
  • Hier hetzelfde probleem.
   Alle stappen gevolgd, komt gewoon geen beeld en daarna de melding not available.
   Héél vervelend, aangezien ze in de winkel mij een Google Nest Hub hebben aangeraden.

   Beantwoorden
 4. Alles gedaan zoals uitgelegd. Camera werkte op Nest Hub. Helaas nu steeds de melding “camerafeed is niet beschikbaar”.
  Opnieuw ingesteld maar helaas geen beeld meer. Niet met “hey google….” of handmatig selecteren.

  Beantwoorden
 5. Hallo, sinds een paar dagen kan GoogleHome mijn eufy account niet meer bereiken, melding: kan eufy niet bereiken, Eufy uit googlehome gehaald en getracht opnieuw te installeren, maar dan moet ik een 2FA code invullen. Maar hoe kom ik hier aan?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Delen op...