Ring koppelen aan Google Home: stappenplan + foutoplossingen

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ring Doorbell Wired

Wil je Ring koppelen aan Google Home? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet en wat je kunt verwachten van de integratie. Verwacht er vooralsnog niet teveel van, aangezien het product van Amazon is en de online winkelketen natuurlijk de nadruk op stemassistent Alexa legt.

Een slimme deurbel bedienen via een stemassistent is dikke prima. Helemaal wanneer die stemassistent aanwezig is op een smart display, zoals de Google Nest Hub. Bij sommige modellen is het mogelijk de livefeed op te vragen, zodat je direct kunt zien wie er aanbelt op het moment dat je thuis bent.

Helaas hebben de deurbellen van Ring geen mogelijkheid om de livefeed na het aanbellen te laten zien. Er is simpelweg geen ondersteuning voor deze optie op de huidige Ring-deurbellen in combinatie met de Google Nest Home Hub.

De Ring koppelen aan Google Home gaat ten eerste niet zonder slag of stoot, ook zitten er veel haken en ogen aan de ervaring. Houd er daarnaast rekening mee dat de integratie alleen in het Engels werkt. Wil je het toch proberen, dan lees je verder op het werkt.

Google Home
Via: Pexels, John Tekeridis, CC

Ring koppelen aan Google Home: de apps

Voordat we kunnen beginnen met de integratie, heb je drie apps nodig. Die vind je hieronder.

Als je een product van Ring hebt, evenals een Google Home- of Google Nest-speaker, dan gaan we ervan uit dat je die producten al installeerde. Ze zijn dus helemaal klaar voor gebruik, gekoppeld en wel aan je lokale wifi-netwerk. Moet je nog Google Home apparaten installeren, doe dat dan eerst voordat je begint.

Ring koppelen aan Google Home: stappenplan

Zodra elk apparaat en elke app correct geïnstalleerd is, dan is het tijd om een speciale pagina op de Google Assistent-website te bezoeken. Het is de bedoeling dat je op deze pagina inlogt met hetzelfde Google-account als in de Google Home-app, zodat je de diensten correct aan elkaar linkt.

Zodra het inloggen gelukt is, dan verschijnt er een extra knop in beeld met de tekst Link. Dat is simpelweg een knop met blauwe tekst, dus die valt minder op dan de blauwe knop ernaast. Na het linken verschijnt er heel kort een bevestiging in beeld. Heb je die gemist? Check dan of er nu Unlink staat. Dan is het gelukt.

Hieronder een uitgebreider stappenplan, waarmee je de Ring kunt koppelen aan Google Home, ook al is het een proces dat niet altijd goed werkt, helaas.

Ring koppelen
Wanneer je een geschikt apparaat in huis hebt staan die de actie van de Ring-deurbel ondersteunt, zoals een Google Nest Mini, dan verschijnt er rechts in beeld een blauwe knop met de tekst Send to device.
Zorg dat alle apparaten geïnstalleerd zijn (Google Home en Ring)
Zorg dat zowel je Ring deurbel als de Google Home speaker geïnstalleerd zijn en je ingelogd bent bij je accounts.
Log op deze pagina in met hetzelfde Google-account als waarmee je de Google Home-app gebruikt.
Klik op de knop en selecteer vervolgens de speaker waar je de actie naartoe wil sturen.
Verschijnt de knop niet? Dan heb je geen juiste speaker geïnstalleerd. Verschijnt de knop wel, maar zie je geen speakers in de lijst staan? Ook dan heb je geen speaker die ondersteund wordt.

Aan de rechterkant moet de blauwe knop verschijnen.
Wanneer er wel een speaker staat die je selecteert, dan vraagt de pagina of je de koppeling wil uitvoeren.
Dat is wat je wil, natuurlijk.
Daarna moet je inloggen met de gegevens van je Ring-account.
Dit moet hetzelfde Ring-account zijn dat je gebruikt voor de huidige deurbel. Alleen dan werkt Ring koppelen aan Google Home goed. Heb je meerdere accounts, dan moet je dus zeker weten dat je de juiste inloggegevens gebruikt.

Ring deurbel koppelen met Google Home: de opties

Zoals vermeld zijn de opties na het koppelen van de Ring deurbel vrij mager. Maar wat kun je dan wél doen? Stel eerst in dat de Google Assistent ook de Engelse taal spreekt, zodat die je commando’s verstaat. Het is namelijk onmogelijk Nederlandse commando’s te gebruiken na het koppelen van Ring aan de Google Home.

Hieronder volgen voorbeelden van commando’s die je uitdeelt:

  • “Hey Google, talk to Ring about starting a new recording.” (Hiermee begin je een nieuwe opname.)
  • “Hey Google, ask Ring about the health of my devices.” (Hiermee controleer je bijvoorbeeld de accustatus van het apparaat.)
  • “Hey Google, talk to Ring about the last time my doorbell rang.” (Hiermee vraag je een recente opname op.)

Als Ring-gebruiker kun je wellicht beter de stemassistent van Amazon gebruiken. Alexa ondersteunt namelijk veel meer commando’s, die ook nog eens echt wat toevoegen aan de smarthome-ervaring. Echter, ze spreekt helemaal geen Nederlands, wat voor sommige mensen dan weer lastig is.

De reden dat Alex wel ondersteuning voor Ring heeft: beide producten zijn eigendom van Amazon. Of de integratie met Google Home gaat verbeteren binnen afzienbare tijd is niet bekend op het moment van schrijven.

Lees ook:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...