Ziggo modem knippert groen: dit moet je eerst doen

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ziggo modem knippert groen

Soms zie je het ineens gebeuren: de Ziggo modem knippert groen. Wat moet je in zulke situaties doen? Het goede nieuws is: er is weinig aan de hand. Soms hoef je zelfs niets te ondernemen.

Heel vaak gaat alles gewoon goed. Na het installeren van de modem, krijg je snel toegang tot het internet en kun je allerlei websites bezoeken en diensten gebruiken. Maar soms valt het internet even weg of merk je op dat de Ziggo modem groen knippert. Dan kan er wat aan de hand zijn.

Als het internet weg valt, kan dat verschillende redenen hebben. Er vindt onderhoud plaats of er is ergens een storing. Daar kun je helaas weinig aan doen. Maar het kan ook zijn dat tijdens de uitvalt de modem groene lampjes laat knipperen, bijvoorbeeld in de vorm van groene pijltjes.

Ziggo modem knippert groen

Ziggo modem knippert groen

Meestal gebeurt tijdens de installatie. Als dat het geval is, dan hoef je gelukkig niets te ondernemen. Tijdens dit proces maakt de modem namelijk verbinding met het internet.

Het enige wat je dan hoeft te doen (of kunt doen) is een kwartiertje wachten. Dan is het probleem dat het Ziggo modem groen knippert opgelost.

💡 Heb je een Ziggo-abonnement, check dan ook even de korting (+ gratis producten) die je ontvangt via Ziggo.

Twijfel je of jouw abonnement nog bij je past? Check en vergelijk hier alle abonnementen!

Is dat niet het geval? Dan is er mogelijk iets aan de hand. Doe dan het volgende:

Ziggo modem knippert groen
Wat te doen als de groene lampjes op de Ziggo-modem knipperen.
Loop naar de meterkast en check de aansluiting.
Je moet op zoek gaan naar de hoofdaansluiting. Het kan zijn dat die hoofdaansluiting ergens anders zit, zoals in de woonkamer.
Haal de coaxkabel eruit en stop hem er opnieuw in.
Druk de kabel goed aan en check of die niet te los zit.
Herstart de modem en wacht vijftien minuten.
Net als bij de installatie mag het ook nu niet meer dan vijftien seconden duren.

Blijven daarna de Ziggo modem groene pijltjes branden? Dan kun je altijd de Ziggo-klantenservice inschakelen. Voor veel mensen is hiermee het probleem waarschijnlijk al opgelost. En als dat nog niet het geval is, dan kan de klantenservice mogelijk het verschil gaan maken.

Nog een tip tussendoor: mocht je echt geen installateur willen inschakelen, dan heeft Ziggo een uitgebreid stappenplan voor je klaarstaan waarmee je het probleem mogelijk oplost.

ziggo connect box reset
(Afbeelding: Ziggo)

Ziggo modem: groene lampje knippert

Echter, het is goed om te weten wat de groene, knipperende lampjes verder inhouden. Per modem van Ziggo (er zijn nu drie gangbare modellen in omloop) verschillen de groene lampjes en zit er ook verschil in de betekenis van dat geknipper. We nemen de variaties allemaal met je door.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat de installatie goed gelukt is, maar dat je mettertijd te maken krijgt met storingen en allerlei groene lampjes. Dan is het van belang dat je problemen gaat uitsluiten voordat je actie onderneemt. Heeft Ziggo een storing? Check de interne en externe opties hiervoor.

De drie modems die Ziggo nu in omloop heeft zijn de Connectbox, Connectbox Giga en Sagemcom. De eerste box is wit en smal, de tweede is wit en fors en de derde is zwart en smal. Zo kun je de boxen herkennen. Je kunt ook inloggen bij Mijn Ziggo en opzoeken welke doos je hebt staan.

Zodra je weet welke box je hebt, kunnen we verder met het achterhalen van de groene lampjes. We beginnen bij de Ziggo Connectbox.

Ziggo Connectbox

Wat zie je gebeuren?Wat te doen
Lampje onderin knippert groen: de modem zoekt naar signaal of een firmwareupdate.Dit probleem lost zichzelf op. Zo niet, volg dan de bovenstaande stappen op.
Bovenste twee lampjes knipperen groen: de modem werkt dan naar behorenJe hoeft niets te doen.
Alle drie de lampjes knipperen groen: de modem is online en in bridgemodus. Als het onderste lampje knippert, volgt dan de bovenstaande stappen op.
Bovenste lampje is groen, onderste knippert wit: daarmee geeft de modem aan dat WPS werkt.Je hoeft niets te doen (maar kan nu wel apparaten via WPS koppelen. WPS staat voor Wifi Protected Setup.

Ziggo Connectbox Giga

Wat zie je gebeuren?Wat te doen
Als de lichtring groen knippert, wordt er een firmware-update geïnstalleerd.Je hoeft niets te doen. Blijft het lampje knipperen, volg dan de bovenstaande stappen op.

Ziggo Sagemcom

Wat zie je gebeuren?Wat te doen
Bij een knipperend groen lampje is je modem bezig met een firmware update.Je hoeft niets te doen. De update is klaar als de lampjes veranderen. 
Blijft het groene lampje branden? Dan is je modem online en in bridgemodus.Je hoeft niets te doen. Blijft het lampje knipperen, volg dan de bovenstaande stappen op.

Het kan overigens zijn dat je een TP-Link Deco M4-systeem van Ziggo gekregen hebt. Ook dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Want op het moment dat die router een groen lampje laat zien, dan werkt alles naar behoren. In dit geval hoef je dus ook helemaal geen actie te ondernemen.

Lees ook

  1. Ziggo zenders weg: dit is hoe je het oplost
  2. Ziggo abonnement prijs + zo kan het goedkoper
  3. Ziggo wifi boosters: doen of beter niet? (+ alternatieven)
  4. Ziggo afstandsbediening koppelen
  5. Ziggo Connect Box reset: probeer deze methode eerst

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...