Netflix eerste maand gratis: dit zijn de actuele opties

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netflix eerste maand gratis / Netflix abonnement

Netflix eerste maand gratis, geldt dat nog steeds als je in 2023 een abonnement afsluit? En wat moet je doen om de eerste maand kosteloos Netflix te kijken? Op deze pagina vind je een uitleg van de mogelijkheden.

Netflix eerste maand gratis

Als je vroeger een Netflix-abonnement afsloot, kreeg je de eerste maand cadeau. Dit was ideaal, omdat je zo kon testen of Netflix daadwerkelijk je past. Een ander voordeel was dat je in één maand prima die ene serie kon bingen die je graag wilde zien, maar dat je vervolgens niet vastzat aan een betaald abonnement.

Sinds oktober 2020 is het echter niet meer mogelijk om via Netflix een gratis proefmaand te krijgen. Je gaat namelijk meteen het volle tarief betalen zodra je een abonnement afsluit. De verwachting is dat dit in de toekomst niet zal veranderen.

Wil je wel een maand gratis streamen? Dan zijn er nog genoeg diensten die dit wel aanbieden. Dat zijn onder andere:

Het was in 2020 nog enige tijd mogelijk om gratis een kleine selectie Netflix-titels te kijken zonder dat je hiervoor hoefde te betalen. Tot deze titels behoorden onder meer Stranger Things, Love is Blind, When They See Us en Murder Mystery. Deze optie is inmiddels helaas niet meer beschikbaar.

Gelukkig zijn er wel diverse andere manieren om de eerste maand gratis Netflix te kijken. Welke manieren dit zijn, leggen we in de volgende alinea’s aan je uit.

Netflix
Via: pixabay.com | Tumisu, CC

Netflix eerste maand gratis dit zijn je opties

Hoewel Netflix zelf geen gratis proefabonnement meer aanbiedt, zijn er nog steeds manieren om Netflix eerste maand gratis te kijken.

1. Krijg 12 maanden gratis Netflix bij een Ziggo-abonnement

Wanneer je een Ziggo-abonnement afsluit, krijg je een jaar lang gratis Netflix én Videoland cadeau. Het is hiervoor wel nodig om van kabelprovider te wisselen. Een groot voordeel van deze aanbieding is dat je deze 12 maanden gratis ook ontvangt wanneer je reeds over een Netflix-abonnement beschikt. De kosten daarvan worden dan gewoon in mindering gebracht op je factuur.

Kies je voor deze aanbieding, dan worden de abonnementskosten van Netflix na 12 maanden automatisch verrekend op je Ziggo-nota. Je ontvangt dan dus geen losse factuur meer van Netflix, maar de kosten hiervan zitten inbegrepen bij je kabelabonnement.

Dit werkt via een zogenaamde vouchercode. Je kunt deze code aanvragen via Ziggo en die vervolgens inwisselen bij Netflix en Videoland. Op onze website lees je meer over Netflix bij Ziggo.

Chomecast app Netflix

Gratis Netflix bij Ziggo POPULAIRE AANBIEDING

Tijdelijke deal
Inclusief gratis videoland

2. Kijken via het account van een huisgenoot, vriend of familielid

Het is op dit moment nog steeds mogelijk om een Netflix-account te delen met een vriend, familielid of huisgenoot. Je krijgt dan via hun abonnement een account toegewezen of kunt met hun inloggegevens thuis inloggen om Netflix te kijken.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

Een groot voordeel hiervan is dat je gratis (of tegen een kleine onderlinge afgesproken prijs) kunt uitproberen of Netflix daadwerkelijk bij je past. Zo kun je eenvoudig bepalen of Netflix jouw beste keuze is, of dat je toch liever gaat voor andere streamingdienst zoals het goedkopere Disney+ of de prijsvechter Amazon Prime.

Netflix hapert
Via: pixabay.com | mohamed_hassan, CC

Deze streamingdiensten zijn wel de eerste maand gratis

Hoewel Netflix zelf geen proefabonnement meer aanbiedt, zijn er diverse andere streamingdiensten die deze optie nog wel bieden. Ontdek hieronder welke diensten dit zijn.

Gratis Viaplay kijken (uitsluitend voor KPN-klanten)

Viaplay is in Nederland vooral bekend als de streamingdienst waarmee je Formule 1 kunt kijken. Maar wist je ook dat Viaplay een grote hoeveelheid films, series en programma’s aanbiedt? Het is daarmee een serieuze concurrent aan het worden van streamingdiensten zoals Videoland, Netflix en Amazon Prime.

Wanneer je lid wordt van KPN, kun je Viaplay 9 maanden gratis kijken. Ook wanneer je voor Ziggo kiest, levert dat een interessante aanbieding op. Je kijkt dan 4 maanden lang voor 50% korting.

Gratis Amazon Prime kijken

Amazon Prime is de goedkoopste streamingdienst van dit moment. Voor een maandabonnement betaal je nog geen 3 euro. Hoewel dit een kleine investering is, kiest Prime er alsnog voor om je een gratis proefperiode aan te bieden van maar liefst 30 dagen. Dus hoewel Netflix eerste maand gratis niet langer beschikbaar is, geldt dit wel gewoon voor Amazon Prime.

Gratis NPO Plus kijken

Vind je het leuk om meer actuele en maatschappelijke relevante programma’s, films en series te kijken? Dan is NPO Plus een goede optie. Hier kijk je veel televisieprogramma’s, maar ook iconische tv-series zoals Dexter: New Blood.

Natuurlijk vind je hier ook de nodige Nederlandse titels, waaronder het populaire Tropenjaren en het tragikomische Tweede Hans.

Wat hebben overige streamingdiensten te bieden?

Er zijn diverse andere streamingdiensten die gratis proefabonnement aanbieden. Veel van deze diensten zijn wat minder bekend bij het Nederlandse publiek. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Crunchyroll (gratis abonnement voor onbepaalde tijd)
  • Apple TV+ (gratis proefabonnementen tot wel 5 maanden)
  • MyLum (betaal alleen voor de series die je kijkt)
  • Pathé Thuis (betaal alleen voor de films die je kijkt)
  • YouTube (betaal alleen voor de films die je kijkt)
  • HBO Max (niet gratis, wel hoge kortingen mogelijk)
  • Disney+ (15% besparen bij een jaarabonnement)

Lees ook

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...