Viaplay terugkijken: de enige manier die werkt

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Viaplay terugkijken

Een live-uitzending van Viaplay terugkijken is zo gedaan. Maar dan moet je wel even weten hoe het werkt en of er bepaalde voorwaarden aan hangen. In dit artikel leggen we uit wat je wil weten.

Met een abonnement op Viaplay krijg je onder meer toegang tot een groot scala aan sportevenementen. Je kunt allerlei wedstrijden live meekijken, zoals voetbal, darten en natuurlijk Formule 1. Maar wat nou als je een wedstrijd hebt gemist? Dan kun je met Viaplay terugkijken en de pot opnieuw aanzetten.

ViaPlay logo

Gratis toegang tot F1 TV Pro

Tot 20% extra korting

Beste mogelijke prijs voor Viaplay

Bekijk beste deal

Viaplay terugkijken

Wedstrijd op Viaplay terugkijken is echt zo gepiept. Eén van de weinige dingen waar je echt rekening mee moet houden is het feit dat wedstrijd – ongeacht de sport – tot 48 uur na de oorspronkelijke uitzending beschikbaar zijn. Je moet dus relatief op tijd zijn voor deze mogelijkheid.

Het goede nieuws is: dit kost niets extra. Je hebt hier geen speciaal abonnement voor nodig. Ook is het zo dat het niet uitmaakt op welk apparaat je op dat moment kijken. Wanneer je de app opent op je mobiele apparaat, mediaspeler of bijvoorbeeld tv, dan kun je dus gewoon Viaplay terugkijken.

Hoe dit allemaal werkt, is gelukkig vrij simpel. Je gaat gewoon naar de sportpagina van Viaplay (op de site of binnen de app) om een sport of bepaald hoogtepunt uit te kiezen. Je kunt alles selecteren wat je wil en daarna meteen bekijken waar je interesse ligt. Gemakkelijker kan haast niet.

Lees ook: Streamingdiensten Nederland

Viaplay terugkijken

Terugkijken Viaplay

Naast content op Viaplay terugkijken is het tevens mogelijk om content van Viaplay terug te spoelen. Zit je dus net even te laat voor de buis of open je de app later dan gepland, dan is het dus goed om te weten dat je (waarschijnlijk) een race of wedstrijd vanaf de eerste seconden kunt volgen.

Dat doe je dan met vertraging. Dus tot je helemaal bij het einde bent, raden we aan sociale media te vermijden om spoilers te voorkomen. Onthoud dat je tot vier uur kunt terugspoelen; zit je dan nog niet aan het begin van de wedstrijd, dan moet je wachten totdat de content in z’n geheel beschikbaar is.

Hier kleven helaas wel beperkingen aan. Binnen bepaalde apps werkt de terugspoelfunctie namelijk niet. Gebruik je de Viaplay-app op Android TV of een Samsung smart-tv? Dan vis je achter het net. Op de andere platformen is de functionaliteit gelukkig wel beschikbaar.

viaplay terugkijken
(Afbeelding: Viaplay)

Welke functie waar wel of niet werkt, zie je in het bovenstaande overzicht. Wil je de wedstrijd live kunnen terugspoelen op je televisie, dan is het een goed idee om in een Chromecast te investeren. Die neemt namelijk het beeld van je Android- of iOS-smartphone over.

Via die app is het wel mogelijk live-uitzendingen terug te spoelen. Ook kun je daar uitzendingen offline beschikbaar maken, zodat je ze eventueel later kunt bekijken, als je dat zou willen. Hoe dan ook, check vooral het bovenstaande overzicht om precies te weten waar je aan toe bent als gebruiker.

????Hou er rekening mee dat je maximaal 48 uur na de uitzending kunt terugkijken. Op een later tijdstip is dit helaas niet meer mogelijk.

Viaplay F1 terugkijken

Je kunt allerlei soorten content terugkijken via Viaplay. Denk dan aan vrije trainingen, maar ook kwalificatiewedstrijden en sprintraces van de Formule 1. Ook kun je gewoon een complete Grand Prix checken. Als Viaplay het uitgezonden heeft, dan is het beschikbaar via de app of website.

Uiteraard dien je wel een actief abonnement te hebben om dit te kunnen doen. Maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid om via Viaplay F1 terug te kijken. Handig!

Lees ook: F1 gratis kijken

Formule 1 gratis kijken

Viaplay terugkijken Ziggo

Heb je een abonnement op Ziggo? Dan is het goed om te weten dat Viaplay via kanaal 200 beschikbaar is. Daar kun je helaas geen content opnemen, maar Viaplay terugkijken is wel mogelijk. Daar hangen dezelfde beperkingen aan; dit moet je dus binnen 48 uur na de uitzending gedaan hebben.

Natuurlijk kun je ook via de eigen apps/platformen van Viaplay de content terugkijken, ook als je Ziggo-klant bent.

Aftelklok in beeld

Het kan overigens gebeuren dat je een aftelklok in beeld ziet staan op het moment dat je een uitzending wil terugkijken. Het vijf minuten voordat die klok weer verdwijnt, terwijl je ondertussen kunt zien wat Viaplay nog meer te bieden heeft. Gelukkig kun je die klok vooruit spoelen, dus doe dat ook vooral!

Lees ook:

  1. Viaplay opzeggen: dit is de eenvoudigste manier
  2. Viaplay op TV: met deze gids lukt het altijd
  3. Viaplay gratis: dit zijn de opties
  4. Viaplay storing: zo weet je of er vandaag een storing is
  5. Viaplay KPN: letterlijk alles wat je moet weten
  6. Viaplay Ziggo: kanaal, kosten en uitleg
  7. Viaplay abonnement: kosten + zo kan het goedkoper
  8. ViaPlay en Chromecast: zo stream je F1 naar de tv

Topics:

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...