Pathé Thuis en Chromecast: eenvoudig stappenplan

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Pathé Thuis en Chromecast

Pathé Thuis en Chromecast zijn prima samen te gebruiken. Middels de Chromecast-functie kun je het beeld van je smartphone naar je tv sturen. In dit artikel lees je wat je daarvoor nodig hebt en hoe je de verbinding tot stand brengt.

Pathé thuis naar Chromecast streamen, kan dat? Het korte antwoord is: ja je kunt Pathé Thuis en Chromecast samen laten werken om content naar je tv te streamen. Dit doe je door in de videoplayer op het Chromecast icoontje te drukken. Lukt het niet, hebben we in dit artikel een aantal oplossingen staan voor als het icoontje bijvoorbeeld niet verschijnt.

Met de Pathé Thuis-applicatie kun je thuis allerlei films kijken die onlangs in de bioscoop waren. Je hoeft hiervoor géén abonnement af te sluiten en betaalt alleen voor de films die je huurt. Daarnaast tref je er films op aan die niet in de bioscoop waren, evenals wat klassiekers.

Pathé Thuis en Chromecast: de benodigheden

Wanneer je vanaf je smartphone of tablet een film of serie via Pathé Thuis naar je televisie wil streamen, heb je natuurlijk een aantal dingen nodig. Denk dan aan een losse Chromecast (één van de moderne varianten) of een televisie waar de Chromecast-functie ingebouwd is.

De smartphone of tablet dient daarnaast tenminste Android 5.0 of hoger te hebben. Een iPhone moet minimaal beschikken over iOS 8. Is dat allemaal het geval, dan kun je de app downloaden uit de bekende downloadwinkels: Google Play Store voor Android en de App Store voor iOS.

Video: Pathé Thuis (YouTube)

Zodra je aan alle eisen voldoet, is het tijd om de Pathé Thuis-app verbinding te laten maken met het Chromecast-model dat je gebruikt (of de televisie of mediaspeler met ingebouwde Chromecast). Het belangrijkste is dat je de Chromecast goed installeert op het juiste wifinetwerk.

Chromecast met Google TV HD

Bedienen met afstandsbediening + app
Zeer betaalbaar
Goede prijs- kwaliteitverhouding

Streamen in full HD. Aanbieding slechts tijdelijk beschikbaar!
Chromecast
4K video (60fps)
HDR 10+
Android TV
Afstands- bediening
Wifi ac (2.4 en 5GHz)


Streamen in 4K, aanbieding slechts beperkt beschikbaar.

Pathé Thuis en Chromecast koppelen

Als dit de eerste keer is dat je de Chromecast gebruikt, dan heb je hem in enkele stappen geïnstalleerd. Je stopt de HDMI-kabel in de HDMI-poort van je tv, schakelt over naar het juiste kanaal en volgt simpelweg de stappen in beeld op. Vergeet niet alvast de Google Home-app te downloaden.

Wanneer de Chromecast en de app geïnstalleerd zijn en allebei de apparaten (de smartphone of tablet waar de Pathé Thuis-app op staat) zich op hetzelfde netwerk bevinden, dan kunnen ze elkaar vinden. Kies eerst de content uit die je bekijken wil en klik dan op het Chromecast-icoontje in beeld.

Edit this title
Installeer, update en open de Pathé Thuis-app
Zorg dat je de laatste versie van Pathé Thuis op je smartphone of tablet hebt staan. Downloaden kan hier: Android en iOS.
Kies de content die je wil streamen
Zoek, koop of huur een film die je graag wil gaan streamen in de Pathé Thuis-app
Start de stream en zoek het Chromecast-icoontje
Zoek het icoontje van de Chromecast in de Pathé Thuis-app en druk hierop
Kies vervolgens voor de juiste Chromecast en streamen maar
Zo eenvoudig kan het zijn: Chromecast selecteren en de film verschijnt op het grote scherm

Pathé Thuis en Chromecast: eventuele problemen

Het kan zijn dat je tegen problemen aanloopt. Denk dan aan schokkerige of vastgelopen beelden. Daar kun je gelukkig iets tegen doen. Je hebt hier wederom de eerdergenoemde Google Home voor nodig. Open de app en zoek de Chromecast op die nu de problemen vertoont.

  1. We willen nu de 50Hz-stand activeren om de problemen op te lossen.
  2. Open de Chromecast en tik rechts bovenin op het menu.
  3. Ga nu naar Video-instellingen en zet HDMI-modus voor 50 Hz gebruiken op ‘aan’.

Het kan ook zijn dat er geen Cast-icoon in beeld staat. Kortgezegd kun je daar het volgende aan doen:

  1. Check of zowel je smartphone of tablet verbonden is met hetzelfde wifinetwerk als de Chromecast.
  2. Start alle apparaten een keertje opnieuw op.
  3. Werk Google Home bij.

Via de App Store of Google Play Store kun je controleren of de gratis Google Home-app een update nodig heeft. Je doet dat door de app op te zoeken via de zoekbalk en te kijken of er op de app-pagina een melding gemaakt wordt van een benodigde update.

Pathé Thuis en chromecast
Afbeelding: Pathé Thuis (Google Play Store)

Als je wil weten hoe je het beste het wifinetwerk wijzigt van je Chromecast, dan hebben we daar een uitgebreid naslagwerk voor klaarstaan. Je Chromecast opnieuw opstarten is geen probleem: daarvoor hoef je alleen maar de stekker uit het stopcontact te trekken en hem er weer in te doen.

Lees ook

Schrijft sinds 2006 over technologie. Of het nu gaat om de Chromecast, Chromebook of Google Home, hij draait zijn hand er niet voor om.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Delen op...