Netflix in het buitenland kijken: met deze tips stream je probleemloos

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netflix in het buitenland

Ga je lekker op vakantie en wil je Netflix in het buitenland kijken? Enkele jaren geleden bracht dit nog de nodige beperkingen met zich mee. Zo waren bepaalde series en films in het buitenland opeens niet meer beschikbaar, maar kwam daar een ander aanbod voor in de plek. Vandaag de dag is dat gelukkig een stuk beter geregeld. Benieuwd hoe dat precies zit? Je leest er alles over in dit artikel.

Netflix kijken in het buitenland

Dankzij een wetswijziging is het sinds 2016 mogelijk om je Netflix-abonnement ook gewoon in het buitenland te gebruiken. Mocht je dus over de grens op vakantie gaan of voor je werk naar het buitenland reizen, dan kun je nog steeds genieten van je favoriete films, series en documentaires.

De wetswijziging werd tijdens de CES in Las Vegas bekendgemaakt door CEO Reed Hastings. Sindsdien is Netflix bijna overal ter wereld beschikbaar. In de jaren ervoor was dit voor sommige landen reeds het geval, maar lang niet overal.

Meer lezen over Netflix? Lees dan 20 dingen die je zeker moet weten.

4 tips om Netflix in het buitenland te kijken

Wil je Netflix in het buitenland kijken? Dan helpen onderstaande tips en informatie je op weg.

1. Netflix in het buitenland kijken is in niet alle landen mogelijk (maar er zijn ’trucs’)

Sinds de wetswijziging van 2016 is Netflix in het buitenland kijken in bijna elk land mogelijk. Toch zijn er enkele landen die hier een uitzondering op vormen. Zo is het niet zomaar mogelijk om je Netflix-abonnement te gebruiken wanneer je in China, Syrië, de Krim of Noord-Korea bent.

Nu zijn dit niet per se de meest populaire vakantie-bestemmingen, maar het is goed om te weten wat je opties zijn.

Netflix-storing
Via: Unsplash.com | Souvik Banerjee, CC

Netflix kijken via VPN in het buitenland

Ben je in het buitenland, of heb je geen toegang tot jouw favoriete (Nederlandse) serie? Dan kun je gebruik maken van VPN. Deze afkorting staat voor Virtual Private Network en is een soort work-around waarmee je locatie-onafhankelijk gebruik kunt maken van het internet. Dit is mogelijk omdat VPN je internetverkeer via een secundaire server de cloud in stuurt.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

Wanneer je VPN gebruikt, denkt je internetverbinding dat je op een andere plek bent dan het land waar je daadwerkelijk verblijft en kun je dus gewoon Netflix in het buitenland kijken. Dit werkt ook ideaal als je Netflix-content wilt kijken uit een ander land. Er zijn diverse VPN-providers die je hiervoor kunt gebruiken, waaronder. Persoonlijk gebruik hier NordVPN voor, een betrouwbare VPN-aanbieder.

Om VPN te installeren, kun je gebruik maken van onderstaand stappenplan.

Netflix via VPN
Netflix kijken in een land waar dit eigenlijk niet mogelijk is? Maak dan gebruik van VPN. Hoe dat werkt, ontdek je in het stappenplan hieronder:
Kies je VPN-provider en maak een account aan
Kies een VPN-provider en maak er vervolgens een account aan. Er zijn tegenwoordig ook gratis VPN’s, maar daar betaal je vaak met jouw privacy en andere data. Mijn advies: NordVPN.
Download de VPN-app op je laptop of smartphone
Doe dit voordat je vertrekt. Dus niet pas als je al op vakantie of zakenreis bent. Hiermee voorkom je dat de download mislukt en dat je alsnog zonder Netflix komt te zitten.
Verbind via de app met een VPN-server in Nederland
Hierdoor krijg je dezelfde films, series en documentaires te zien die je in je eigen land gewend bent. Kun je lekker Stranger Things verder kijken.
Login bij Netflix en geniet van je favoriete films en series
Lekker series of films kijken vanuit je hotelkamer. Wat wil je nog meer?!

Is het gebruik van VPN illegaal in deze landen?

Op zichzelf zijn VPN’s niet illegaal, ze zijn erg handig zelfs. Toch zijn er bepaalde landen en diensten die dit niet toestaan. Bekijk dus zelf eerst de opties en mogelijkheden en weeg jouw beslissing af.

Netflix in het buitenland kijken in China
Via: pexels.com | zhang kaiyv, CC

Voor particulieren is er in principe geen gevaar. Toch raden wij je aan om goed na te denken over het gebruik van VPN in een land waar dit niet zomaar mag. Het gebruik hiervan is dan ook volledig op eigen risico. Wij adviseren dit niet, maar geven er alleen uitleg over. Houd er tevens rekening mee dat de regels voor particulieren op elk moment kunnen veranderen.

2. Goede internetverbinding en genoeg data

Wanneer je Netflix in het buitenland kijkt, slurpt dat een flinke hoeveelheid internetdata op. Wanneer je via de WiFi kijkt is dat niet zo erg, maar als je kijkt via de databundel op je smartphone, kan dit flink in de kosten lopen. Zorg dus dat je goed oplet via welke internetverbinding je Netflix kijkt. Goede opties daarvoor zijn als volgt:

 • Kijk Netflix via en WiFi-netwerk, zodat je je databundel niet onnodig verbruikt.
 • Kijk Netflix alleen via je databundel als je een unlimited abonnement hebt op je smartphone. Check wel even of deze ook unlimited is in het buitenland.
 • Kijk Netflix door films en series eerst via WiFi te downloaden, zodat je ze zonder internetverbinding kunt kijken (zie paragraaf hieronder voor meer informatie).

3. Je kunt films en series downloaden voordat je vertrekt

Een fijne manier om Netflix in het buitenland te kijken, is door de films en series die je wilt kijken, eerst te downloaden. Dit biedt meerdere voordelen. Zo voorkom je dat je databundel opmaakt én weet je zeker dat Netflix niet gaat haperen omdat je een slechte internetverbinding hebt. Dit is zeker belangrijk in landen waar de internetsnelheid en -stabiliteit minder ver is ontwikkeld dan in Nederland.

Lees ook: Netflix downloaden Macbook, dit is de enige methode die werkt

Netflix taal veranderen
Via: unplash.com | Piotr Cichosz, CC

4. Je kunt Netflix kijken via Chromecast (wifi en hotspot)

Zit je op de camping, in een vakantiehuisje of in een tent of hotel? Dan kun je nog steeds gewoon je Chromecast gebruiken. Daarvoor heb je wel een aantal zaken nodig, waaronder:

 • Een goed werkende Chromecast
 • Een stekkerdoos met stroom
 • Een scherm met HDMI-aansluiting (om je Chromecast in te pluggen)
 • Een smartphone, tablet of laptop (om de Chromecast te bedienen)
 • De Google Home App (om de Chromecast in te stellen)

Je kunt er vervolgens voor kiezen om via een WiFi-verbinding te casten, of te kiezen voor een verbinding via Hotspot. Houdt er bij hotspot rekening mee dat de data van je telefoon heel snel leegloopt en dat ook je accuduur flink wordt verkort. Heb je unlimited data en kun je je telefoon aan de lader hangen? Dan is hotspot een prima alternatief voor WiFi, zeker als je geen WiFi hebt of als je WiFi-verbinding heel traag is.

Meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan ook de volgende artikelen:

Alternatieven voor Netflix in het buitenland

Zoek je een goed alternatief voor Netflix kijken in het buitenland? Dan kun je er ook voor kiezen om films te huren of te kopen via YouTube. Een andere mogelijkheid is om op DailyMotion of Vimeo te zoeken naar toffe films of series. Houd er wel rekening mee dat deze vaak door particuliere uploaders online zijn gezet en dat de kwaliteit daardoor niet altijd optimaal is.

Het is ook mogelijk om de streamen via onbetaalde servers zoals Putlocker of Movie123. Een andere optie is om zogenaamde torrents te downloaden, maar let er wel op dat dit in sommige landen illegaal is en dat dit je dus op flinke boetes kan komen te staan.

Wat zijn de beste alternatieven voor Netflix?

Ben je niet tevreden over Netflix en wil je je Netflix-abonnement opzeggen? Of wil je graag een tweede streamingdienst, zodat je je nooit meer hoeft te vervelen? Dan zijn de onderstaande opties heel aantrekkelijk:

 • Gek op komedies, superheldenfilms en animaties? Dan is Disney+ jouw ideale streamingdienst. Het is goedkoper dan Netflix en je er staan duizenden films en series op.
 • Wil je graag series, films én televisieprogramma’s kijken? Dan kun je kiezen voor het goedkope NPO+ of het heel betaalbare Videoland.
 • Heel veel content voor een heel kleine prijs? Kies dan voor Amazon Prime. Deze streamingdienst beschikt over echte stuntprijzen en biedt een ongeëvenaarde kijkervaring.

Lees meer over Netflix

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...