Netflix downloaden laptop of pc: deze methode werkt wèl

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Netflix downloaden laptop

Als je Netflix wilt streamen op je laptop, dan zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten. Zo kun je bijvoorbeeld ook offline kijken, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten. In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: Netflix downloaden laptop, kan dat? Uiteraard leg ik ook uit hoe je Netflix op de laptop kijkt.

Netflix downloaden

Er kunnen twee dingen zijn waar je naar verwijst als je het hebt over Netflix downloaden laptop.

Dan kan het gaan over het downloaden van de app voor Windows of Mac, maar ook over het downloaden van films en series zodat je offline kunt kijken.

Netflix apps downloaden kun je niet alleen maar op een laptop doen, maar ook op andere apparaten, zoals bijvoorbeeld de iPhone, Android-smartphone, iPad, Xbox, Playstation, Apple TV en meer.

In dit artikel behandel ik beide vraagstellingen en weet je dus hoe en of Netflix werkt op jouw laptop of pc.

Netflix

Netflix downloaden laptop

Het antwoord op de vraag: Netflix downloaden laptop, kan dat? Kan ik bijzonder eenvoudig beantwoord. Yes, Netflix downloaden op een laptop is mogelijk, maar er zijn wel een aantal dingen die je moet weten.

Wil je Netflix downloaden op Macbook, dan heeft dit wat meer voeten in de aarde. HIer zijn een aantal extra stappen voor nodig. Heb je een Windows-laptop, lees dan gerust hieronder verder.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

1. Netflix streamen op Windows/Macbook

Wil je Netflix downloaden (als app) op jouw laptop, dan kan dat gelukkig heel eenvoudig. Sterker nog, er zijn meerdere mogelijkheden om te streamen. Deze uitleg geldt specifiek voor Windows-apparaten en Chromebooks, heb je een Macbook, dan dien je deze gids te volgen.

De eerste mogelijkheid om op een laptop naar de populaire streamingdienst te kijken is via de browser. Dit is zo eenvoudig als Netflix.com in de browser in te typen, in te loggen en dan je favoriete film of serie op te zetten.

Wil je de Netflix op laptop downloaden (die hebben we ook nog voor de 2de optie), dan is deze stap vereist.

 1. Ga naar de Windows Store (Windows laptop) of Play Store (Chromebook)
 2. Zoek hier naar ‘Netflix’ (Chromebook-gebruikers kunnen hier klikken, Windows hier)
 3. Download de Netflix-app
 4. Open de Netflix-app op jouw laptop en log hier in met de Netflix-gegevens of registreer een account en sluit een abonnement af.

Nu heb je dus klaar met Netflix downloaden laptop en gaan we verder kijken hoe je nu films en series kunt downloaden, zodat je ook offline kunt kijken.

Netflix downloaden laptop (Windows)
Netflix downloaden laptop (Windows)
Netflix downloaden laptop (Chromebook)
Netflix downloaden laptop (Chromebook)

2. Netflix downloaden laptop (offline kijken)

Nu gaan we een stapje verder, want in 2019 heeft Netflix ook de optie geïntroduceerd, waarmee je films en series offline kunt kijken. Hierdoor heb je dus geen actieve internetverbinding nodig. Handig voor onderweg, of als je een slechte verbinding hebt.

Om dit te doen, heb de Netflix-app nodig, dus als je de vorige stappen nog niet uit hebt gevoerd, is dit daar wel het moment voor.

Om Netflix offline te kijken en dus te downloaden op jouw laptop of pc, kun je onderstaande stappen volgen.

 1. Open de Netflix-app op je laptop of Chromebook
 2. Zorg dat je ingelogd bent
 3. Navigeer naar de film of serie die je wil downloaden/offline kijken
 4. Druk hier op ‘download’ of het downloadpijltje
 5. Vervolgens kun je via ‘Mijn downloads’ binnen de app al jouw series en films terug zien om offline te kijken.
Netflix laptop downloaden
Netflix laptop downloaden

Als je deze stappen hebt voltooid, kun je offline naar films en series kijken op je laptop. Tegenwoordig hebben de meeste titels op de populaire streamingdienst de optie om deze te downloaden, maar dat geldt niet voor allemaal.

Heb je bovenstaande stappen gevolgd en zie je geen download staan bij een film of serie, dan is deze waarschijnlijk niet beschikbaar gesteld door Netflix. Het ligt dan dus niet aan jouw laptop.

Netflix via laptop op tv

Wil je de laptop aan de tv koppelen om vervolgens Netflix te streamen, ook dan zijn er een aantal mogelijkheden.

 • HDMI-kabel – De meeste tv’s, maar ook de meeste laptops beschikken over een HDMI-aansluiting. Als je de laptop met een HDMI-kabel met de tv verbindt, dan kun je het volledige beeld streamen, handig.
 • Chromecast – Vanuit de Chrome-browser kun je naar elke Chromecast streamen. Hier heb je dus wel een Chromecast voor nodig, zodat je eenvoudig en snel vanuit de browser Netflix kunt kijken. Offline kijken is bij deze optie helaas niet mogelijk.

Inmiddels weet je alles over Netflix downloaden laptop en kun je dus naar hartenlust streamen, online en offline.

Chromecast-enthousiasteling van het eerste uur. Gebruikt al jaren Google-diensten en weet veel over Chromecast, Chromebook, Google Home en streaming.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...