Op hoeveel schermen kun je Netflix kijken? Dit is het antwoord

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Netfllix aantal schermen

Met hoeveel schermen kun je Netflix kijken wanneer je een abonnement afsluit? Het antwoord daarop is iets ingewikkelder dan je denkt. Er zijn namelijk meerdere Netflix-abonnementen beschikbaar en die hebben elk weer andere voorwaarden. Ben je benieuwd hoe dat precies zit? En wil je weten welk abonnement het beste bij je past? Dan biedt dit artikel alle antwoorden die je nodig hebt.

Netflix hoeveel schermen: hoe werkt het?

Hoe groter je Netflix-abonnement is, met hoe meer schermen je tegelijkertijd Netflix kunt kijken. Dit is erg handig, want zo kun je met het hele gezin onafhankelijk van elkaar Netflixen.

Je kunt bijvoorbeeld zelf actiefilm kijken in de huiskamer, terwijl je zoon of dochter in hun slaapkamer een serie kijkt. Intussen kan je partner in de sportschool hun eigen film of serie kijken.

Veel mensen vragen zich af wat er precies bedoeld wordt met het aantal schermen waarop je tegelijkertijd Netflix kunt kijken. Het is daarom goed om te weten dat dit alleen voor actieve schermen geldt. Een scherm wordt dus pas meegeteld wanneer er op dat moment ook echt Netflix op wordt gestreamd.

  • Een scherm telt alleen mee wanneer er op dat moment Netflix op wordt gekeken.
  • Een scherm telt niet meer mee wanneer er op dat moment geen Netflix wordt gekeken.
Netflix

Welke Netflix-abonnement heb ik precies?

Om te weten op hoeveel Netflix-schermen je tegelijkertijd kunt streamen, moet je weten welk Netflix-abonnement je precies hebt. Om dit te checken, kun je in je account kijken, daar staat de exacte benaming.

Dit kun je doen door naar deze link te gaan, hier zie je precies welk abonnement je hebt. Op onderstaande screenshot is te zien dat in dit geval Netflix Premium de naam van het abonnement is.

Met hoeveel schermen kun je kijken per Netflix-abonnement?

Nu je weet welk abonnement jij hebt, kun je in de tabel hieronder ontdekken op hoeveel schermen je Netflix kunt kijken per abonnementsvorm. Ook vind je aanvullende uitleg over wat dit precies betekent voor jou als Netflix-klant.

Netflix BasicNetflix StandaardNetflix Premium
Aantal schermen waarop je tegelijk kunt kijken124
Kosten per maand€ 7,99€ 11,99€ 15,99

Netflix Basic: hoeveel schermen?

Netflix Basic is het goedkoopste Netflix-abonnement dat er is. Het kost € 7,99 per maand en is bedoeld voor één persoon. Wanneer je alleen woont, op kamers zit of altijd samen met je partner Netflix kijkt, is dit abonnement vaak al voldoende.

Goedkoper Netflix-abonnement?

Ben je op zoek naar een goedkoper Netflix-abonnement, dan zijn er een aantal opties:

Bekijk hier alle tips!

Je kunt met dit abonnement slechts op één scherm tegelijk Netflix kijken. Houd er dus rekening mee dat terwijl jij Netflix kijkt, er niemand anders gebruik kan maken van je abonnement. Levert dit je beperkingen op? Dan is het beter om voor een Standaard- of Netflix Premium-abonnement te kiezen. Die laatste twee abonnementen bieden tevens een betere beeldkwaliteit.

Netflix Standaard: hoeveel schermen?

Netflix Standaard is een populaire abonnementsvorm bij Netflix. Dat komt omdat dit abonnement precies het midden vormt tussen Basic en Premium. Basic is voor veel mensen te beperkt, terwijl Premium te uitgebreid is. Daarom is Standaard een ideale keuze.

Met Netflix Standaard betaal je € 11,99 per maand en kun je op twee schermen tegelijkertijd Netflix streamen. Dit is ideaal wanneer je samenwoont, een huisgenoot hebt of je Netflix-account deelt met een broer, zus of ouder.

Netflix
Via: pixabay.com | Tumisu, CC

Netflix Premium: hoeveel schermen?

Netflix Premium is het duurste, maar ook het meest veelzijdige abonnement dat Netflix te bieden heeft. Je betaalt € 15,99 voor dit abonnement en kunt met maar liefst vier schermen tegelijkertijd Netflix kijken. Hierdoor ben je zelden of nooit beperkt in je kijkgedrag. Zelfs niet wanneer je je Netflix-account deelt met meerdere huisgenoten.

Een ander voordeel van deze abonnementsvorm is dat je niet alleen met meerdere schermen tegelijk kijkt, maar dat je ook nog eens in 4K Ultra-HD kunt kijken. Dit geeft een ware boost aan je kijkervaring. Wil je daar meer over weten? Lees dan hieronder welk scherm je nodig hebt voor een 4K Ultra-HD-beleving.

Netflix Premium: welk scherm voor de beste beeldkwaliteit?

Met Netflix Premium kijk je in 4K Ultra-HD series en films. Dit is de hoogst denkbare kwaliteit die de streamingdienst te bieden heeft. Deze beeldkwaliteit onderscheidt zich door haarscherp beeld en prachtige diepe kleuren. Toch kan lang niet elk televisiescherm deze beeldkwaliteit aan.

Wil je graag Netflix kijken in topkwaliteit? En overweeg je daarom Netflix Premium af te sluiten? Kijk dan eerst goed of je televisie hier geschikt voor is.

Je kunt dit eenvoudig terugvinden in het instructieboekje van je tv. Ook kun je jouw type televisie opzoeken op internet en lezen wat de maximale beeldkwaliteit is. Dit staat vaak aangegeven in webshops zoals Coolblue en Bol.com, maar ook op de productpagina van de fabrikant zelf.

Vind je het overdreven om een nieuwe televisie te kopen, maar wil je wel graag een Netflix-abonnement waarmee je met vier schermen tegelijkertijd kunt kijken?

Dan kun je ook gewoon Netflix kijken op je laptop, computermonitor of tablet. Veel schermen beschikken over uitstekende beeldkwaliteit en kunnen 4K Ultra-HD prima aan. Dit geldt zeker wanneer je over een speciale gaming- of designmonitor beschikt.

KPN Netflix kijken
Via: unsplash.com | freestocks, CC

Meer lezen over Netflix? Bekijk ook deze artikelen

Wil je meer lezen over Netflix? En wil je alles te weten komen over het aanbod, de abonnementsvormen, het oplossen van storingen en het ontdekken van nieuwe genres? Lees dan ook onderstaande artikelen en laat je inspireren:

Streaming-fan van het eerste uur en heeft meer abonnementen dan goed voor 'm is. Schrijft graag (en veel) over Netflix, Disney, Viaplay en andere streamingservices!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Delen op...